Altres temes d'interès relacionats amb el món de l'alimentació i la indústria agroalimentària: rutes gastronòmiques, agrobotigues...

El Programa vol seguir fomentant el creixement i la diversificació de les produccions ecològiques
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 15/10/2018 
El Programa, aprovat pel DARP, té com a objectius seguir fomentant el creixement i la diversificació de les produccions ecològiques, el desenvolupament de les iniciatives i activitats comercials, tant les orientades al mercat local com als mercats exteriors, i la promoció del mercat interior de consum dels aliments ecològics.
Cartell de Trufforum
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 05/10/2018 
El Congrés Internacional Trufforum es celebrarà del 24 al 26 de gener de 2019 i posarà en contacte el sector professional de la tòfona per divulgar-ne els valors i la cultura.
El Laboratori realitza el control analític oficial dels mitjans de la producció i dels productes agroalimentaris de la Generalitat de Catalunya
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 09/10/2018 
Amb aquest publicació, el LAC continua contribuint en la millora i la difusió dels processos d’inspecció i control agroalimentari.
Fundador de la sidreria Mooma i guanyador del premi PITA 2017 en la modalitat d’empresa agrària.
ENTREVISTA
 | 05/10/2018 
Agroalimentària Mas Saulot, SL (MOOMA) ha resultat guanyadora de la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2017 en la modalitat d’empresa agrària per la implantació d’un nou model de negoci, la primera sidra catalana, basat en donar un valor afegit a les pomes mitjançant la transformació a productes innovadors de qualitat, tot implantant un model integrador a la zona rural que fomenta l’economia local, col·laborativa, circular i sostenible.
Vicenç Boadas, gerent de Xarcuteria Boadas 1880, S.A. i finalista del premi PITA 2017 en la modalitat d’agroindústria.
ENTREVISTA
 | 21/09/2018 
Amb 138 anys d’història, BOADAS 1880 és una de les empreses de xarcuteria més antigues d’Espanya. Especialitzats en pernil serrà i embotits curats, la seva continuïtat fins al present, en mans de la quarta generació, és el resultat de la perseverança i obstinació per evolucionar davant les exigències del mercat i el consumidor sense perdre el respecte a la tradició artesanal heretada. El recorregut de BOADAS 1880, des de la incorporació a començaments del segle XX del primer laboratori a la fàbrica mateixa fins a l’elecció del seu equip d’R+D per formar part del projecte europeu TeRiFiQ, confirma una cultura d’empresa amb una clara vocació innovadora. L’empresa ha llançat la primera gamma de xarcuteria curada del mercat nacional amb una important reducció de greixos saturats i sal.
Cartell de la Setmana Bio
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 21/09/2018 
Tots els agricultors, ramaders o elaboradors ecològics poden participar a les activitats de la Setmana Bio, que es celebrarà del 20 al 28 d’octubre, obrint les portes de la seva finca, granja o empresa ecològica. El termini per inscriure’s al programa finalitza el proper 30 de setembre.
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 18/09/2018 
Aquest programa d’ajuts, amb un pressupost total de 420.000 euros, vol promoure l’augment de la capacitat d’avaluació de riscos per a la seguretat alimentària a la Unió Europea, entre organitzacions prèviament certificades per l’EFSA.
VINYA
 | 17/09/2018 
La DO Catalunya lidera el volum de vendes amb el 54,73% del mercat i Catalunya exporta el 40,99% de la seva producció de vi amb DO a més de 140 països.
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 10/09/2018 
Amb aquests guardons, que inclouen 8 modalitats, es vol reconèixer el treball d’empreses i professionals que s’han distingit per produir, elaborar, distribuir i oferir al consumidor productes alimentaris de qualitat.
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 07/09/2018 
El mètode presentat conclou que l’estudi del perfil de pigments dels olis d’oliva és útil per a la discriminació fiable entre diferents tipus de mostres d’olis d’oliva del mateix origen geogràfic i també entre mostres d’oli d’oliva verge extra de diferents orígens.