FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 11/10/2018  Ruralcat

El Servei de Formació Agrària inicia un curs de sensibilització mediambiental a distància

La producció d’aliments saludables i de qualitat en entorns sostenibles és cada cop més demandada per la societat i els sectors professionals. És per això que el Servei de Formació Agrària del DARP obre aquesta tardor el curs ‘Sensibilització mediambiental’ adreçat a tots els productors agropecuaris. Aquesta formació s’impartirà a distància a través del portal RuralCat. Les inscripcions es podran fer del 15 al 24 d’octubre.

Imatges del curs ‘Sensibilització mediambiental’. Autors: Laura Calvet (vaca) i Generalitat de Catalunya (camp d’ordi).

Imatges del curs ‘Sensibilització mediambiental’. Autors: Laura Calvet (vaca) i Generalitat de Catalunya (camp d’ordi).

El curs de ‘Sensibilització mediambiental’ conforma un paquet de formació, de 10 hores, que ofereix els coneixements bàsics i indispensables per tal d’orientar una explotació agropecuària en un entorn sostenible i d’aprofitament de recursos. Els estudiants poden les inscripcions i realitzar tot el curs a distància a través del portal RuralCat, on trobaran les instruccions, els continguts i les activitats corresponents.

Aquest bloc de formació per a l’empresa és de caràcter divulgatiu i complementari, no tracta temes normatius i tampoc és obligatori per a cap titulació oficial. Tractarà temes relacionats amb el control i l’eficàcia dels processos productius i les bones pràctiques ambientals, així com la conservació de la biodiversitat i de l’agrodiversitat, tot posant exemples pràctics i exposant casos reals.

El curs està estructurat en sis temes:

Tema 1: Introducció: agricultura, medi ambient i sostenibilitat.
Tema 2: Canvi climàtic.
Tema 3: Utilització dels recursos naturals.
Tema 4: Energia.
Tema 5: Qualitat, seguretat alimentària i certificació.
Tema 6: El valor afegit de les pràctiques sostenibles: una oportunitat de mercat.

En la seva elaboració hi han participat experts en diferents àrees: Meritxell Rota, analista tècnica en polítiques de desenvolupament sostenible del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS); Robert Savé, coordinador de Vitivinicultura a l’Àrea de Medi Ambient i Canvi Global de l’IRTA; Àngela D. Bosch, professora del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de l’UdL; Laura Calvet, investigadora sènior de l’IN3 de l’UOC; Jordi Puig assessor ambiental a l’empresa Espigall; Itziar Müller, ambientòloga i treballadora autònoma en l'àmbit de la consultoria i l'educació ambiental; Tatiana Chamorro, tècnica superior especialista en energies renovables i eficiència energètica a Azimut Zero; i Neus Monllor i Emma Soy, consultores a Arrels a Taula

Els Servei de Formació Agrària té previstes quatre edicions del curs. Una al 2018, del 6 al 23 de novembre (inscripcions del 15 al 24 d’octubre); i tres al 2019, del 5 al 22 de març (inscripcions de l’11 al 20 de febrer), del 14 al 31 de maig (inscripcions del 24 d’abril a l’1 de maig) i del 5 al 22 de novembre (inscripcions del 14 al 21 d’octubre).

Aquest curs té un cost de 32 euros. Per a inscriure’s-hi és necessari ser membre de RuralCat. Per a més informació, podeu contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové a través del telèfon 977 343 289 o el correu aecacon.daam@gencat.cat.

Jornades tècniques del 15 al 21 d’octubre

La Cooperativa agrària Plana de Vic ha desenvolupat un concentrador de purins en dues fases per millorar l’eficiència en la gestió de les dejeccions

S’obren les inscripcions a 11 cursos de formació a distància