L’Escola Agrària de Les Borges Blanques, la pedrera dels futurs agricultors

L’escola, ubicada als afores de Les Borges Blanques (Garrigues), porta més de 30 anys formant joves agricultors a través dels cicles formatius i oferint formació continua en diverses modalitats. Cada any passen pel centre prop d’un centenar de joves per realitzar FP agrària o incorporar-se com a professionals agraris, i es formen unes 500 persones a través dels cursos d’especialització.

El turisme científic i sostenible s’estén a Catalunya

Catalunya vol fomentar el seu potencial científic com a atractiu turístic. El portal SurtdeRecercaperCatalunya.cat, impulsat des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Investigació, aglutina totes les activitats relacionades amb el turisme científic i sostenible que es realitzen per tot el territori català.

Jornada de l’ametller: passat, present i futur

Ja han passat 10 anys des de la primera jornada de l’ametller organitzada per l’IRTA. En aquest temps les jornades s’han convertit en un referent en aquest àmbit i han contribuït a que aquest cultiu doni un enorme salt qualitatiu. Però encara queda molts reptes per afrontar, com les gelades i les malalties emergents, i molt camí per recórrer per seguir impulsant aquest cultiu que en aquests moments travessa una època daurada.