INNOVACIÓ | 09/11/2017  RuralCat

INNOLACT analitza com millorar la competitivitat de la formatgeria artesanal

El proper 21 de novembre, a la Universitat de Vic, tindrà lloc la jornada de presentació dels primers resultats del projecte INNOLACT. S’exposarà l’anàlisi de les dades recollides sobre sector làctic tradicional transfronterer (a França, Catalunya i Euskadi) i es proposaran activitats innovadores per augmentar el valor afegit de les empreses

Imatge del programa de la jornada tècnica. Font: DARP

Imatge del programa de la jornada tècnica. Font: DARP

INNOLACT és un projecte europeu, co-finançat pel programa Interreg POCTEFA  dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que  té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. A través de la col·laboració d'agents a ambdós costats de la frontera pirinenca, és vol oferir formació al sector lleter i desenvolupar conjuntament productes comercialitzables i solucions innovadores adaptades a les necessitats i capacitats del sector.

Durant la jornada del proper 21 de novembre, es donaran a conèixer els resultats dels treballs realitzats fins al moment, bàsicament de diagnosi i identificació de les necessitats del sector en diferents àmbits: maneig i producció de llet; diversificació i innovació de productes lactis; comercialització de productes lactis; i sostenibilitat i medi ambient.

Aquesta jornada també pretén esdevenir un taller de reflexió per tal d’optimitzar l’entrada del projecte en la fase d’execució d’accions concretes (nous productes, solucions ambientals i estratègies per a la millora de la comercialització).

La jornada començarà amb la presentació de la coordinadora del projecte INNOLACT, Naia Andonegi, del centre Leartiker (Bizkaia); a continuació, Nati Valls, de l’Escola Agrària del Pirineu, parlarà sobre les necessitats del sector i metodologies de maneig i producció de llet; Joan Colón, del Centre Tecnològic BETA (UVIC-UCC) tractarà la sostenibilitat mediambiental del sector formatger artesanal; i Amaia Egia, directora de Leartiker, farà una ponència sobre el desenvolupament de nous productes i estratègies conjuntes de màrqueting i comercialització.

Abans de la cloenda de la jornada, tindrà lloc una taula rodona sobre estratègies de comercialització i innovació en el sector formatger artesà, amb la participació de Xavier Bordetas, de Caseus Afinadors; Roser Cabero, de Formatges Artesans d’Aquí; Marta Garrón, de l’IRTA; un representant d’ACREFA; i Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, com a moderador.

 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques del 10 al 16 de desembre

El Departament d'Agricultura efectua el pagament dels ajuts directes de la PAC del 2018 per un import de 218,3 M€

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de desembre