INNOVACIÓ | 09/11/2017  RuralCat

INNOLACT analitza com millorar la competitivitat de la formatgeria artesanal

El proper 21 de novembre, a la Universitat de Vic, tindrà lloc la jornada de presentació dels primers resultats del projecte INNOLACT. S’exposarà l’anàlisi de les dades recollides sobre sector làctic tradicional transfronterer (a França, Catalunya i Euskadi) i es proposaran activitats innovadores per augmentar el valor afegit de les empreses

Imatge del programa de la jornada tècnica. Font: DARP

Imatge del programa de la jornada tècnica. Font: DARP

Arxius relacionats

  1. INNOLACT

INNOLACT és un projecte europeu, co-finançat pel programa Interreg POCTEFA  dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que  té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. A través de la col·laboració d'agents a ambdós costats de la frontera pirinenca, és vol oferir formació al sector lleter i desenvolupar conjuntament productes comercialitzables i solucions innovadores adaptades a les necessitats i capacitats del sector.

Durant la jornada del proper 21 de novembre, es donaran a conèixer els resultats dels treballs realitzats fins al moment, bàsicament de diagnosi i identificació de les necessitats del sector en diferents àmbits: maneig i producció de llet; diversificació i innovació de productes lactis; comercialització de productes lactis; i sostenibilitat i medi ambient.

Aquesta jornada també pretén esdevenir un taller de reflexió per tal d’optimitzar l’entrada del projecte en la fase d’execució d’accions concretes (nous productes, solucions ambientals i estratègies per a la millora de la comercialització).

La jornada començarà amb la presentació de la coordinadora del projecte INNOLACT, Naia Andonegi, del centre Leartiker (Bizkaia); a continuació, Nati Valls, de l’Escola Agrària del Pirineu, parlarà sobre les necessitats del sector i metodologies de maneig i producció de llet; Joan Colón, del Centre Tecnològic BETA (UVIC-UCC) tractarà la sostenibilitat mediambiental del sector formatger artesanal; i Amaia Egia, directora de Leartiker, farà una ponència sobre el desenvolupament de nous productes i estratègies conjuntes de màrqueting i comercialització.

Abans de la cloenda de la jornada, tindrà lloc una taula rodona sobre estratègies de comercialització i innovació en el sector formatger artesà, amb la participació de Xavier Bordetas, de Caseus Afinadors; Roser Cabero, de Formatges Artesans d’Aquí; Marta Garrón, de l’IRTA; un representant d’ACREFA; i Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, com a moderador.