Capçalera
 
 
16 de Novembre de 2017 Butlletí núm. 721
Tercera convocatòria dels ajuts a la cooperació Leader 2014-2020
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat els ajuts a la cooperació dels grups Leader de Catalunya, en el marc de la operació 19.3 de cooperació Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, corresponents a l’any 2017. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de novembre de 2017  
 
Girona es prepara pel Fòrum Gastronòmic 2017
La ciutat de Girona es convertirà un cop més en referent gastronòmic amb la celebració del Fòrum Gastronòmic del 19 al 21 de novembre. Enguany l’espai firal que creix més d’un 30% respecte l’edició de Girona 2015  
 
INNOLACT analitza com millorar la competitivitat de la formatgeria artesanal 
El proper 21 de novembre, a la Universitat de Vic, tindrà lloc la jornada de presentació dels primers resultats del projecte INNOLACT. S’exposarà l’anàlisi de les dades recollides sobre sector làctic tradicional transfronterer (a França, Catalunya i Euskadi) i es proposaran activitats innovadores per augmentar el valor afegit de les empreses  
 
La UB impulsa un Doctorat Industrial sobre l’oli d’oliva en gastronomia
El DARP obre una bústia de dubtes sobre la normativa de producció ecològica
Vuit cellers catalans i l'Incavi porten la Festa del Vi Novell a Barcelona
Jornades tècniques de la propera setmana 
Afrucat calcula que els productors de fruita de pinyol han perdut 60 M€
La CE permet transportar canals de porcí, boví i petits remugants a més de a 7 °C
Barcelona acollirà el proper Simposi Europeu de Gestió Sanitària Porcina
 
DOGC
RESOLUCIÓ ARP/2577/2017, de 3 de novembre, per la qual s'atorga a la societat Tempusmare, SCP, una concessió d'ocupació de domini públic maritimoterrestre i una autorització d'aqüicultura per realitzar un projecte de cria de mol·luscs bivalves en long-line, engreix de rèmol i llenguado en gàbies submergides i elaboració de vi escumós davant la costa del terme municipal de Sitges. 
 
Formació a distància - (Servei de Formació Agrària)
El proper període d’obertura d’inscripcions està previst per al 27 de novembre
RuralCat oferirà més de 70 edicions de cursos durant el 2017 
Apartat de cursos a distància a RuralCat
 
Més formació - (Cursos Presencials, Seminaris..)
Manipulador i aplicador de productes biocides d'us ramader 
Norma mundial de seguretat alimentària BRC v7
Curs de benestar animal en explotacions porcines (mòdul específic porcí)
Curs de manteniment i maneig del tractor i les màquines motrius
Bàsic d'implantació del sistema d'appcc i prerequisits
Seminari-taller de l'emprenedoria en horticultura
Apartat de Més formació...
 
Pròxims esdeveniments
Sistemes de calefacció i refrigeració eficients 
Els ocells i ratpenats en el control biològic de plagues. Criteris d'instal·lació adequada de caixes 
Introducció al treball amb tracció animal
L'oli d'oliva i la pedagogia dels bons hàbits alimentaris
Futur de la producció de conills a Catalunya 
XXIV Jornades citrícoles d'Alcanar  
Veure més esdeveniments...
 
Espai de participació
EN SAPS PROU DE... ceba? Quina ceba té una IGP: Braguer de vaca, Calçot de valls o Sang de bou?
 
Reenviar a un amic | Què és RuralCat i qui el fem?
Registra't | Envia'ns els teus suggeriments
Segueix-nos a
 

En saps prou de...
Què és la ceba?