NOVETATS

 • El Forn del Passeig de Barcelona es proclama Millor pa de pagès català 2017

  17/10/2017 - El Forn del Passeig de Barcelona es proclama Millor pa de pagès català 2017
 • Experiències en el cultiu de soja amb diferents condicionants de reg, varietats i cicles

  17/10/2017 - Experiències en el cultiu de soja amb diferents condicionants de reg, varietats i cicles
 • El 4 de setembre sobriran noves inscripcions a 10 cursos a distància

  25/07/2017 - El 4 de setembre s'obriran noves inscripcions a 10 cursos a distància
 • Concessió dels Guardons de la pesca catalana 2017

  15/10/2017 - Concessió dels Guardons de la pesca catalana 2017
 • La CE publica un Informe i una Guia en referència a l’ús sostenible de plaguicides

  11/10/2017 - La CE publica un Informe i una Guia en referència a l’ús sostenible de plaguicides

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


ALIMENTACIÓ | 17/10/2017 Pa de Pagès Català

El Forn del Passeig de Barcelona es proclama Millor pa de pagès català 2017

Miquel Guich (49 anys), del Forn del Passeig de Barcelona, s’ha proclamat guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2017, celebrat a Gavà (Barcelona) aquest cap de setmana. El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers/flequeres que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida.


REG | 17/10/2017 OdR

Experiències en el cultiu de soja amb diferents condicionants de reg, varietats i cicles

En el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica s’han organitzat tres activitats per donar a conèixer el cultiu de la soja a les Terres de Lleida. Aquest mes d’octubre s’ha realitzat una visita tècnica a cinc parcel·les comercials.


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 16/10/2017 RuralCat

S'obren noves inscripcions a 9 cursos a distància

A partir d’avui, a les 8 del matí, i fins el 25 d’octubre et pots inscriure a noves edicions de 9 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


PESCA | 15/10/2017 RuralCat

Concessió dels Guardons de la pesca catalana 2017

Enguany es concedeix la Medalla de la pesca catalana a Eusebi Esgleas i Parés, patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, i a Anna Nebot i Morató, biòloga. La placa de la pesca catalana se l’ha endut el programa de televisió del canal Terres de l'Ebre “Barca de l'Andreu”, presentat per Andreu Carranza.


SANITAT VEGETAL | 11/10/2017 ACSA

La CE publica un Informe i una Guia en referència a l’ús sostenible de plaguicides

També ha creat un nou lloc web amb enllaços als webs dels Estats membres sobre l'ús sostenible dels plaguicides, inclosa la Gestió Integrada de Plagues (IPM), amb vistes a facilitar l'intercanvi d'informació entre ells i augmentar el flux d'informació rellevant als agricultors i el públic en general.


INNOVACIÓ | 11/10/2017 RuralCat

Nou un model de planificació i gestió de finques agràries sostenibles i amb productes d'alt valor afegit

Fruit dels ajuts a la creació de Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles s’ha fet un estudi sobre com planificar i gestionar finques agràries per obtenir productes d’alt valor afegit compatibles amb la conservació i la millora del patrimoni natural


AGRICULTURA | 11/10/2017 RuralCat

La campanya “Plega/caça la pedra” es tanca amb 173 registres

El Servei Meteorològic de Catalunya ha presentat els resultats d’aquesta campanya de participació ciutadana, que ha servit per estudiar el fenomen de les pedregades durant el 2017, així com millorar la diagnosi i predicció


AGRICULTURA | 11/10/2017 IRTA

Resultats 2017 de les xarxes d’avaluació varietal de cultius extensius de l’IRTA

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha actualitzat i publicat els resultats de la xarxa d’assaigs d’avaluació de noves varietats de cereals d’hivern (ordi, blat, triticale i civada en sembres de tardor i d’hivern), colza, pèsol proteaginós i blat de moro.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 10/10/2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 16 al 22 d’octubre


REG | 10/10/2017 OdR

Jornada sobre l’adaptació del regadiu al canvi climàtic

El passat 29 de setembre, va tenir lloc dins el marc de la 63a Fira Agrària de Sant Miquel la jornada tècnica “L’adaptació del regadiu al canvi climàtic”. Aquesta jornada, organitzada per l’Oficina del Regant conjuntament amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), va ser presentada per Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació


VITINICULTURA | 10/10/2017 Premis Vinari

Premis Vinari, els millors vins de Catalunya del 2017

Turó de les Abelles 2013 s'emporta el premi Gran Vinari d’Or i el Premi Nissan al Millor Vi Ecològic de l'any. El cava Maria Rigol Ordi Gran Reserva Brut Nature 2011 se’n duu el Gran Vinari Escumós. La cinquena edició d’aquets guardons ha comptat amb participació de 870 referències de 235 cellers


FORESTAL | 09/10/2017 RuralCat

Setmana del bosc i la fusta a Catalunya

Aquest mes es celebren la III Setmana de bosc (del 4 al 15 d'octubre) i IV Setmana de la Fusta de Catalunya (del 19 al 29 d'octubre)


SANITAT VEGETAL | 09/10/2017 DARP/RURALCAT

49 municipis reben tractament per controlar la processionària

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha iniciat un tractament aeri sobre 20.000 hectàrees de bosc per combatre la processionària del pi, que representa una inversió de gairebé un milió d’euros


ALIMENTACIÓ | 06/10/2017 RuralCat/DARP

El Laboratori Agroalimentari participa a Expoquimia

El Laboratori Agroalimentari ha presentat a la "XV Jornada de Anàlisis Instrumental" (JAI), quatre pòsters sobre els últims desenvolupaments realitzats en l'àmbit de residus i de pigments.


PORCÍ | 05/10/2017 RuralCat/Firad de Lleida

El porcí busca quota de mercat fora de la UE

L’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí es mostra força optimista pel que fa al futur del sector porcí gràcies a la internacionalització i a les noves quotes de mercat en països fora de la Unió Europea.