Principals fires a Espanya durant el 2018

AGENDA | 03/01/2018  RuralCat

Principals fires a Espanya durant el 2018

Un cop més, RuralCat us ofereix un recull de les fires més destacades que se celebraran enguany a la resta de l'Estat, ordenades cronològicament.

Meat Attraction se celebrarà del 18 al 20 de setembre a Madrid

Meat Attraction se celebrarà del 18 al 20 de setembre a Madrid

A més, als apartats Agenda de RuralCat i Esdeveniments d'AlimenCat podràs consultar tota la informació actualitzada de les fires, jornades i actes que es duen a terme. També us recomanem que confirmeu les dades amb l'organitzador perquè sempre pot haver alguna modificació.

Properament també podràs consultar les llistes de les principals fires a Catalunya i al món durant el 2018.

 

Les principals fires a Espanya durant el 2018 són:

 

 

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


ALIMENTACIÓ | 21/02/2018 DARP/RuralCat

Les DO catalanes reforcen el seu lideratge a Catalunya

La quota de consum de vins de les DO catalanes per part dels consumidors de Catalunya ha augmentat 2,52 punts percentuals, segons el darrer informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi.


RAMADERIA | 21/02/2018 RuralCat

La tecnologia aplicada a les explotacions ramaderes protagonitza Livestock Fòrum 2018

Livestock Fòrum, que tindrà lloc del 8 a l'11 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​donarà a conèixer els últims avenços tècnics que es poden aplicar a les granges per millorar la salut i el benestar animal amb l'objectiu d'augmentar el grau de qualitat de la producció ramadera i assegurar així el subministrament de proteïna d'origen animal.


REG | 20/02/2018 RuralCat

Concurs per al Dia Mundial de l'Aigua

“Aigua i sequera, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes” és el lema del concurs multimèdia a les xarxes sobre el Dia Mundial de l’Aigua 2018, que organitza l'Agència Catalana de l'Aigua.


AGENDA | 20/02/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 26 de febrer al 4 de març.


RAMADERIA | 19/02/2018 RuralCat

Pactores analitzarà els sistemes pastorals del Pirineu i les comarques del Pallars

Pactores és un projecte de tres anys de durada que s’emmarca dins d'iniciativa ERANETMed, un consorci de deu socis pertanyents a sis països de les diferents ribes del Mediterrani.


PESCA | 19/02/2018 

Podem millorar les poblacions de sardina i seitó?

El DARP donarà suport durant el 2018 a un estudi internacional per investigar i recuperar les poblacions de sardina i seitó del nord-oest de la Mediterrània.


AJUTS | 16/02/2018 DARP

El Departament paga l’ajut associat al sector de boví de llet de l'any 2017

Aquest pagament s’inscriu dins del marc global de suport a la ramaderia de Catalunya. Està previst que el 10% de la resta de l’import es pagarà durant el mes de juny.


FIRES | 16/02/2018 DARP

Una vintena d'empreses catalanes presenten novetats a Biofach

Es tracta d’uns dels certàmens més importants del sector ecològic, compta amb 50.000 visitants i enguany sobrepassa per primera vegada els 3.000 expositors de 93 nacionalitats.


FINANÇAMENT | 15/02/2018 RuralCat

Noves convocatòries del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) ha obert les convocatòries de tres línies de finançament per: actuacions de formació professional per a directius, projectes de cooperació per al subministrament sostenible de biomassa i foment d’entitats associatives agroalimentàries.


PESCA | 15/02/2018 DARP

La Taula de Cogestió de l'Aqüicultura al Delta de l'Ebre prioritza la reactivació de la circulació d'aigua dolça a les Badies dels Alfacs i del Fangar

Aquesta és la primera línia d'actuació que durà a terme aquest nou òrgan de treball. Implicarà un treball conjunt amb tothom que té participació en la gestió de l’aigua al Delta de l‘Ebre i recolzar-se en una simulació científica sobre els cabals mínims necessaris per tal de modular millor la proposta


AJUTS | 14/02/2018 RuralCat

Convocatòria d’ajuts per al foment de les actuacions de les ADF per al 2018

Les agrupacions de defensa forestal (ADF) són associacions formades per propietaris forestals i els ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial i tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.


AGENDA | 14/02/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 19 al 25 de febrer.


SANITAT VEGETAL | 13/02/2018 RuralCat

Una xarxa d’estacions meteorològiques per lluitar contra el míldiu

El Servei de Sanitat Vegetal del DARP, l’IRTA Mas Badia i el Consell Regulador de la DO Empordà engeguen una xarxa d’estacions meteorològiques per ajudar els viticultors a combatre de forma més ecològica el míldiu.


FERTILITZACIÓ | 13/02/2018 RuralCat

Full informatiu núm. 16 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a la Catalunya central

L’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 16 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a la Catalunya central, dedicat als cultius extensius d’hivern.


UE | 12/02/2018 RuralCat

Consulta pública de la CE sobre una iniciativa en matèria de pol·linitzadors

L’objectiu de la consulta és conèixer l'opinió dels particulars i de les organitzacions sobre la possibilitat que la UE impulsi una iniciativa europea per combatre el declivi dels pol·linitzadors.