NOVETATS

 • El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA

  14/06/2018 - El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA
 • Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX

  11/05/2018 - Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX
 • El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica

  21/05/2018 - El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica
 • El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia

  18/06/2018 - El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia
 • Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

  18/06/2018 - Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


REG | 20/02/2018 RuralCat

Concurs per al Dia Mundial de l'Aigua

“Aigua i sequera, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes” és el lema del concurs multimèdia a les xarxes sobre el Dia Mundial de l’Aigua 2018, que organitza l'Agència Catalana de l'Aigua.


AGENDA | 20/02/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 26 de febrer al 4 de març.


RAMADERIA | 19/02/2018 RuralCat

Pactores analitzarà els sistemes pastorals del Pirineu i les comarques del Pallars

Pactores és un projecte de tres anys de durada que s’emmarca dins d'iniciativa ERANETMed, un consorci de deu socis pertanyents a sis països de les diferents ribes del Mediterrani.


PESCA | 19/02/2018 

Podem millorar les poblacions de sardina i seitó?

El DARP donarà suport durant el 2018 a un estudi internacional per investigar i recuperar les poblacions de sardina i seitó del nord-oest de la Mediterrània.


AJUTS | 16/02/2018 DARP

El Departament paga l’ajut associat al sector de boví de llet de l'any 2017

Aquest pagament s’inscriu dins del marc global de suport a la ramaderia de Catalunya. Està previst que el 10% de la resta de l’import es pagarà durant el mes de juny.


FIRES | 16/02/2018 DARP

Una vintena d'empreses catalanes presenten novetats a Biofach

Es tracta d’uns dels certàmens més importants del sector ecològic, compta amb 50.000 visitants i enguany sobrepassa per primera vegada els 3.000 expositors de 93 nacionalitats.


FINANÇAMENT | 15/02/2018 RuralCat

Noves convocatòries del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) ha obert les convocatòries de tres línies de finançament per: actuacions de formació professional per a directius, projectes de cooperació per al subministrament sostenible de biomassa i foment d’entitats associatives agroalimentàries.


PESCA | 15/02/2018 DARP

La Taula de Cogestió de l'Aqüicultura al Delta de l'Ebre prioritza la reactivació de la circulació d'aigua dolça a les Badies dels Alfacs i del Fangar

Aquesta és la primera línia d'actuació que durà a terme aquest nou òrgan de treball. Implicarà un treball conjunt amb tothom que té participació en la gestió de l’aigua al Delta de l‘Ebre i recolzar-se en una simulació científica sobre els cabals mínims necessaris per tal de modular millor la proposta


AJUTS | 14/02/2018 RuralCat

Convocatòria d’ajuts per al foment de les actuacions de les ADF per al 2018

Les agrupacions de defensa forestal (ADF) són associacions formades per propietaris forestals i els ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial i tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.


AGENDA | 14/02/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 19 al 25 de febrer.


SANITAT VEGETAL | 13/02/2018 RuralCat

Una xarxa d’estacions meteorològiques per lluitar contra el míldiu

El Servei de Sanitat Vegetal del DARP, l’IRTA Mas Badia i el Consell Regulador de la DO Empordà engeguen una xarxa d’estacions meteorològiques per ajudar els viticultors a combatre de forma més ecològica el míldiu.


FERTILITZACIÓ | 13/02/2018 RuralCat

Full informatiu núm. 16 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a la Catalunya central

L’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 16 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a la Catalunya central, dedicat als cultius extensius d’hivern.


UE | 12/02/2018 RuralCat

Consulta pública de la CE sobre una iniciativa en matèria de pol·linitzadors

L’objectiu de la consulta és conèixer l'opinió dels particulars i de les organitzacions sobre la possibilitat que la UE impulsi una iniciativa europea per combatre el declivi dels pol·linitzadors.


FERTILITZACIÓ | 12/02/2018 RuralCat

Noves taules de valors de conductivitat elèctrica del purí

L’Oficina de fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes amplia el seu aparat de ‘Taules i dades’ amb els resultats dels estudis de caracterització de purins mitjançant conductímetres.


ALIMENTACIÓ | 09/02/2018 ACSA

Consulta pública sobre la transparència de l’avaluació de riscos alimentaris

A causa dels dubtes de la ciutadania sobre la transparència i independència en dels estudis científics i les avaluacions de riscos, la Comissió Europea obre aquesta consulta, fins al 20 de març.