NOVETATS

 • Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

  24/04/2018 - Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma
 • “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

  24/04/2018 - “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”
 • El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril

  23/04/2018 - El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril
 • Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril

  20/04/2018 - Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril
 • Convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics 2018

  20/04/2018 - S’obre la convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


PDR | 27/12/2017 RuralCat

Informe anual del Programa de Desenvolupament Rural

El DARP ha publicat la anàlisis de la implementació del PDR a Catalunya, en relació a les dades financeres i els seus indicadors comuns i específics del 2016, que ha aprovat la Comissió Europea aquest mes de desembre.


INNOVACIÓ | 27/12/2017 RuralCat

Fitxes de plantejament i redacció de projectes innovadors dels Grups Operatius

A Xarxa-i.cat trobareu 14 noves fitxes de les iniciatives de plantejament i redacció de projectes innovadors portats a terme per Grups Operatius.


VINYA | 22/12/2017 RuralCat

El projecte VISCA cerca eines per adaptar la vinya al canvi climàtic

En el projecte internacional Vineyards´ Integrated Smart Climate Application participen Meteosim, l’IRTA, BSC i Codorniu, així com altres socis francesos, italians, portuguesos i anglesos.


ALIMENTACIÓ | 22/12/2017 IRTA

Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica una nova edició de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles” i de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene per a la producció d’olives”.


SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 21/12/2017 ACSA

Informe 2016 europeu sobre les zoonosi

Els bacteris de Salmonella són la causa més freqüent d’intoxicacions alimentàries i el Campylobacter és el patogen alimentari més reportat en humans.


RECERCA | 21/12/2017 Ruralcat

De què moren les plantes quan hi ha sequera?

Tot i que la causa de la mort de les plantes per sequera és evident a primera vista, el mecanisme pel qual moren no està tan clar. Els investigadors cerquen la manera més precisa de conéixer la resistència a la sequera de cada espècie i quin ha estat el mecanisme més plausible de la seva mort.


AGENDA | 20/12/2017 RuralCat

Principals fires i salons al món durant el 2018

Com cada any, RuralCat us ofereix un llistat dels esdeveniments i fires internacionals més destacats del sector agroalimentari arreu del món.


AGRICULTURA | 19/12/2017 DARP

En marxa el Pla Pilot de prevenció i mitigació dels danys que originen els senglars a Osona

Una Comissió Tècnica coordina els representats de la Generalitat, l’administració local, caçadors, sector agrari i forestal i espais naturals protegits.


AGRICULTURA | 19/12/2017 UAB

Què podem fer per protegir les zones agrícoles al voltant de les grans ciutats?

Investigadors de la UAB han estudiat els terrenys agrícoles de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i proposen la creació d’una xarxa ecològica que integri els cinc tipus d’agricultura periurbana que han identificat.


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 18/12/2017 RuralCat

RuralCat oferirà més de 70 edicions de cursos durant el 2018

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) oferirà al 2018, a través de RuralCat, 28 cursos de formació a distància adaptats a diferents necessitats del sector agroalimentari i rural.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 18/12/2017 OdR

Alt interès pel bombament solar a Tàrrega

Unes 200 persones assisteixen a la jornada tècnica organitzada per l’Oficina del Regant per presentar casos d’instal·lacions de generació fotovoltaica desenvolupats en el nostre territori.


RECERCA | 15/12/2017 ETSEA

Les males herbes, 'aliades' de la biodiversitat

Un estudi de la l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL revela que l'heterogeneïtat del paisatge afavoreix insectes pol·linitzadors i ocells


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 15/12/2017 RuralCat

El 8 de gener s'obriran noves inscripcions a 10 cursos a distància

A partir del 8 de gener, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 10 noves edicions dels cursos a distància, que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


FORESTAL | 14/12/2017 CTFC / UdL

El canvi climàtic no perjudicaria la producció de bolets

Segons una recerca de la UdL i el CTFC, el canvi climàtic no tindria un efecte negatiu en la futura productivitat dels bolets. Els investigadors també alerten que el veritable repte és la manca de gestió dels boscos i els seus canvis d'ús.


AGRICULTURA | 14/12/2017 Parcs

Èxit de la jornada sobre maneig i fertilització de les pastures

Una quarantena de persones van assistir a la jornada tècnica anual sobre pastures, on es varen mostrar diferents aspectes del maneig, la fertilització i l’avaluació de les pastures. La jornada va comptar amb la participació de tècnics del Instituto Vasco de Investigación y Desarrollo Tecnológico Neiker-Tecnalia.