NOVETATS

 • Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

  24/04/2018 - Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma
 • “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

  24/04/2018 - “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”
 • El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril

  23/04/2018 - El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril
 • Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril

  20/04/2018 - Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril
 • Convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics 2018

  20/04/2018 - S’obre la convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


PITA | 26/03/2018 RuralCat

Guanyadors i finalistes del premi PITA

Pau Frigola Coll d’Agroalimentària Mas Saulot, Quiònia Pujol Sabaté i Albert Sala Martínez de Sala Graupera i Fills han estat els guanyadors de la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA). Mas la Coromina 2010, Boadas1880 i Albert Vilardell Bartino han estat els finalistes.


REG | 23/03/2018 OdR

L’Oficina del Regant celebra el dia Mundial de l’Aigua en una jornada tècnica

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), mitjançant l’Oficina del Regant, ha organitzat amb una jornada tècnica sobre l’ús sostenible de l’aigua en l’agricultura que ha comptat amb les ponències de destacats experts en aigua i reg.


AJUTS | 23/03/2018 Fons Europeus

Ajuts per accelerar startups del sector agrari o de la cadena alimentària

L’EIT (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia) és una institució independent de la Unió Europea que vol impulsar la innovació i la emprenedoria a Europa. Així mateix, contribueix fortament amb els objectius del programa de recerca Horizon 2020.


PROJECTES EUROPEUS | 23/03/2018 RuralCat

Migratoebre recupera els peixos migradors i millora el tram final del riu Ebre

El projecte LIFE Migratoebre, juntament amb l'IRTA i del Parc Natural del Delta de l'Ebre, allibera milers d’anguiles al riu Ebre. També inaugura a Manlleu una exposició sobre el riu i els seus objectius per augmentar la connectivitat ecològica i les poblacions de peixos migratoris que hi viuen.


AJUTS | 22/03/2018 RuralCat

Convocatòria d'ajuts de minimis per a reforestacions i producció de tòfona

El 16 d’abril finalitza el termini de convocatòria dels ajuts de minimis per a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any 2018 corresponents a les reforestacions i producció de tòfona


FORMACIÓ | 22/03/2018 RuralCat

Trobada dels alumnes de formació forestal de les escoles agràries

El Servei de Formació Agrària ha celebrat la 4a Trobada d'Escoles Forestals, aquest dimecres 21 de març, a l'Escola Agrària del Pirineu.


MÓN RURAL | 21/03/2018 RuralCat

Gran participació al III Aplec de joves al camp

Uns 250 joves agricultors van participar en el III Aplec de joves al camp que, enguany, tenia per lema ”Com veiem els joves la nostra professió?” i, com a escenari, el del Teatre de l’Amistat de Mollerussa, dins dels actes del programa de la Fira Agrària de Sant Josep.


REG | 21/03/2018 OdR

L’Oficina del Regant valora la campanya de reg i ofereix les dades agroclimàtiques del 2017

Cada any a l’inici de la campanya de reg, cal fer una valoració de la campanya anterior per constatar que en el nostre país estem sotmesos a una gran variabilitat meteorològica interanual i intraanual. Aquest fet complica la programació de reg i fa que sigui poc recomanable la utilització d’un calendari de reg a partir de dades mitjanes.


REG | 20/03/2018 OdR

Avui comença la campanya de reg 2018

Avui comencen els enviaments de les Recomanacions de reg que es generen amb l'Eina de RuralCat, i com cada any des de l'Oficina del Regant (Escola Agrària de Tàrrega) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) s'està gestionant i millorant aquesta eina de decisió del reg pels productors agraris i assessors.


FERTILITZACIÓ | 20/03/2018 OdR

Ja és obligatori registrar amb GPS i a temps real l’aplicació de les dejeccions a més de 10 km del punt d’origen

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha posat en marxa una plataforma on els ramaders hauran de presentar en temps real dades sobre la traçabilitat d’aplicacions i transports de dejeccions a llarga distància. S’hauran de donar dades sobre l’origen, el destí i les característiques de les dejeccions, dades que, d’altra banda, actualment ja és obligatori anotar.


SECTOR LACTI | 19/03/2018 RuralCat

El laboratori d’idees del sector lacti català presenta els seus resultats

Aquest laboratori d’idees és una de les 15 accions que conformen el Pla del sector lacti català 2017-2019. El DARP i el PRUAB recullen en un document les conclusions del treball en el que han participat al voltant de 100 persones i 40 empreses, a més de cinc universitats catalanes.


FERTILITZACIÓ | 19/03/2018 OdR

Noves obligacions sobre l’aplicació de dejeccions ramaderes

El purí ja no es pot aplicar amb sistemes de vano o ventall ni tampoc d’aspersió amb canó, i els fems sòlids s’han d’incorporar al sòl el més aviat possible. L’incompliment d'aquestes normes pot suposar una reducció de l’import dels ajuts a percebre durant el 2018.


PESCA | 16/03/2018 RuralCat

Comença la temporada de pesca de la truita

Aquest dissabte, 17 de març, s’inicia el període hàbil de pesca de la truita a Catalunya. Els pescadors ja poden conèixer totes les condicions i regulacions adoptades aquesta temporada al web del DARP.


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 16/03/2018 RuralCat

El 3 d’abril s'obriran noves inscripcions a 8 cursos a distància

A partir del 3 d’abril, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 8 noves edicions dels cursos a distància, que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


FORESTAL | 15/03/2018 RuralCat

Programa de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera

El Consorci Forestal de Catalunya ha presentat el programa de les XXXV Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, que se celebraran del 20 d'abril al 8 de juny. Els interessats podeu fer les inscripcions anticipades fins al 26 de març.