NOVETATS

 • Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

  24/04/2018 - Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma
 • “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

  24/04/2018 - “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”
 • El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril

  23/04/2018 - El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril
 • Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril

  20/04/2018 - Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril
 • Convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics 2018

  20/04/2018 - S’obre la convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


AJUTS | 15/03/2018 RuralCat

Ajuts a la destil·lació de subproductes de la vinificació i altres formes de transformació del raïm

L’objectiu és donar suport als destil·ladors de vi mitjançant un ajut econòmic. Aquests ajuts estan finançats pel Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA). El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 20 de juliol.


MÓN RURAL | 14/03/2018 RuralCat

Comença la prohibició de fer foc al bosc

El 15 de març comença la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals, que es mantindrà fins al 15 d'octubre, amb l'objectiu de prevenir els incendis forestals. Per fer cremes controlades cal demanar una autorització al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


INNOVACIÓ | 14/03/2018 RuralCat

Resolució de les sol·licituds d’ajuts per al plantejament i redacció de projectes d’innovació

El DARP ha resolt les sol·licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació, per al plantejament i redacció de projectes d’innovació corresponents a la convocatòria 2017. En total han estat aprovades 11 sol·licituds per un import total de gairebé 100.000 euros.


MÓN RURAL | 13/03/2018 RuralCat

Un projecte transfronterer promou la protecció de la vaca de l'Albera, actualment en perill d'extinció

El DARP formarà part del programa europeu ALBERAPASTUR que ha de servir per millorar la gestió ramadera i pastoral del massís de l’Albera. També es duran a terme accions de suport silvopastoral i de prevenció d’incendis, així com de promoció del producte local.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 13/03/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per a la propera setmana, del 19 al 25 de març.


R+D | 12/03/2018 RuralCat/IRTA

LIFE Brewery recupera subproductes de la cervesa per fer pinsos d'aqüicultura

El sector cerveser europeu genera anualment més de 8 milions de tones de subproductes rics en matèria orgànica. El projecte afegeix valor als seus subproductes seguint una de les prioritats del Pla d'Acció de l'economia circular de la UE.


Món Rural | 12/03/2018 RuralCat

Benvinguts a Pagès tornarà al juny

Tant si sou productors o restauradors com si oferiu allotjaments o activitats de lleure, ja podeu inscriure-us per a participar en la jornada “Benvinguts a Pagès”, que tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny.


MÓN RURAL | 09/03/2018 RuralCat

III Aplec de joves del camp: com veiem els joves la nostra professió?

El 19 de març, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, tindrà lloc la tercera edició de l’Aplec de Joves al camp, amb un nou format innovador i més participatiu en el que els joves seran els protagonistes i aportaran la seva perspectiva.


Fruit.Net | 09/03/2018 RuralCat

Fitxa Tècnica sobre el control de monilinia spp. en fruita de pinyol ecològica

Aquesta fitxa tècnica del programa Fruit.Net ens explica els resultats del tractament de monilinia spp. en fruita de pinyol ecològica amb productes a base d’agents de control biològic, com el Bacillus subtilis o el timó vermell, integrats amb altres eines de control i maneig correcte de la finca.


FERTILITZACIÓ | 08/03/2018 RuralCat

Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià

L’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià, dedicat a la fertilització de l’arròs en sembra en sec.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 08/03/2018 RuralCat

El DARP organitza 7 jornades tècniques en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

Durant la 146 Fira de Sant Josep de Mollerussa, que se celebrarà del 16 al 19 de març, tindran lloc diverses jornades tècniques organitzades pel Departament d’Agricultura, com per exemple la tercera edició de la plataforma InnoEspai o el III Aplec de joves del camp.


FRUITA | 07/03/2018 RuralCat

Segona edició del Premi Internacional Millor Poma Golden

JARC-COAG organitza la segona edició de l’únic premi internacional d’aquesta tipologia, avalat per l’IRTA. El seu objectiu principal és implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/03/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 12 al 18 de març.


PATT 2018 | 06/03/2018 RuralCat

El Pla Anual de Transferència Tecnològica 2018 durà a terme més de 1.000 actuacions

Amb el PATT, el DARP impulsa la recerca i la transferència tecnològica i de coneixements al sector agrari, agroalimentari, pesquer i forestal a Catalunya. De les 1.071 actuacions programades enguany, 921 són de divulgació de coneixement i 150 d’experimentació, demostració i recerca.


AJUTS | 06/03/2018 RuralCat

Ajuts per a la creació d'agrupacions i organitzacions de productors forestals

Fins el 5 d’octubre estarà oberta la convocatòria d’aquests ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a la creació d’agrupacions i d’organitzacions de productors forestals.