Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


ESCOLES AGRÀRIES | 12/07/2018 

L’Escola Agrària d’Alfarràs participarà en el projecte “Aigua, fil i préssecs”

El projecte, engegat per l’Ajuntament del municipi, vol donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de la localitat a alumnes de primària i secundària. L’Escola Agrària participarà en l’activitat “D.O. de Pinyana: del sòl a taula”, amb una visita guiada al centre i tallers d’anàlisi de la fruita i cromatografies de sòls.


INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 11/07/2018 

El Laboratori Agroalimentari participa en dos estudis de validació de la Unió Europea

El Laboratori Agroalimentari, en qualitat d’expert en cromatografia líquida i amb una llarga experiència amb la tècnica HPLC-UV o DAD, ha estat convidat pels organismes competents de la UE a participar en dos estudis de validació.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 11/07/2018 

Jornades tècniques del 16 al 22 de juliol

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


DOSSIER TÈCNIC | 10/07/2018 

Dossier Tècnic 91: “Biodiversitat cultivada”

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 91, dedicat en aquesta ocasió a la “biodiversitat cultivada”.


FIRES | 10/07/2018 

Santa Eulàlia de Ronçana acollirà la IX Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental el 21 i 22 de juliol

Els visitants podran participar a les diverses activitats programades com tastar les diferents varietats, aprendre a cuinar o millorar les tècniques de cultiu del seu hort.


DARP | 10/07/2018 

El Departament d’Agricultura aconsegueix el reconeixement per a la reducció fins a l’1% dels controls dels ajuts directes de la PAC

Amb aquest reconeixement europeu a la qualitat del sistema, el DARP aconsegueix simplificar la gestió administrativa dels ajuts comunitaris per als agricultors i permetrà agilitzar els terminis per als pagaments.


VINYA | 09/07/2018 

La Taula Agrària acorda fer front comú per defensar la vinya ecològica

La consellera d’Agricultura sol·licitarà a Madrid que es mantingui el suficient nombre de fitosanitaris amb coure per lluitar contra el míldiu de la vinya.


PROJECTES EUROPEUS | 09/07/2018 

El Departament de Territori i Sostenibilitat treballa per crear el futur Observatori del Patrimoni Natural en el marc del projecte europeu BID-REX

El repte d’aquest projecte, co-finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional a través del programa Interreg Europe, és que la informació sobre el patrimoni natural millori les polítiques públiques i, per tant, també l’estat de conservació del nostre patrimoni natural i el benestar i la vida de les persones.


FERTILITZACIÓ | 06/07/2018 

L’eina de teledetecció en fertilització Visor Agroforestal i3 permet obtenir imatges per millorar el maneig de les parcel·les agrícoles

L’eina, desenvolupada gràcies al projecte LIFE+ FUTUR AGRARI, treu profit de les imatges dels satèl·lits Sentinel-2 per veure la variabilitat que mostren els cultius gràcies a mapes de vegetació de parcel·les agrícoles i forestals.


PROJECTES EUROPEUS | 06/07/2018 

L'IRTA investiga en el desenvolupament de noves varietats de blat d’alta qualitat resistents a la sequera i adaptades al canvi climàtic

Els assajos, que es realitzen amb més de 350 varietats de 24 països mediterranis, es realitzen a Lleida i Turquia i utilitzen les imatges aèries a partir de càmeres tèrmiques i multiespectrals.


AJUTS | 05/07/2018 

Convocats diversos ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca per al desenvolupament del sector a Catalunya

Ja s’ha obert la convocatòria anticipada per a l’any 2019 per a inversions a bord que incrementin el valor afegit o la qualitat dels productes pesquers, inversions productives en aqüicultura, i inversions a la transformació de productes de la pesca i l’aqüicultura, per 1.141.925,07€.


ESCOLES AGRÀRIES | 05/07/2018 

L’Escola Agrària del Solsonès internacionalitza la Formació a Centres de Treball a Finlàndia

Ja fa uns anys que l’escola organitza estades de Formació a Centres de Treball (FTC) a aquest país nòrdic. Enguany, dos alumnes del Cicles Formatius de Grau Superior de Paisatgisme i medi rural han realitzat les pràctiques a la ciutat de Mikkeli i dos alumnes de Gestió forestal i medi natural a Peltosalmi.


PROJECTES EUROPEUS | 05/07/2018 

El Departament d'Agricultura lidera el projecte transfronterer TR3S Local per donar suport a la venda de proximitat

La iniciativa, gestionada per Catalunya conjuntament amb les cambres d’agricultura dels departaments francesos de l’Ariège i els Pirineus Orientals, té com a finalitat promoure les empreses de venda de proximitat i la comercialització de productes locals en entorns rurals.


PESCA | 04/07/2018 

Agricultura aprova 2 milions d’euros per al desenvolupament i dinamització del sector pesquer

Aquest import, cofinançat amb el FEMP, beneficiarà 66 projectes que generaran una inversió de 3,2 milions d’euros en els territoris dels GALP Costa Brava i Mar de l’Ebre.


VINYA | 04/07/2018 

El Govern aprova el Projecte de llei vitivinícola de Catalunya

Aquesta norma, que renova la del 2002, ha de permetre seguir aprofundint en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans, emparats en les 12 denominacions d’origen catalanes, i que ha estat clau per augmentar la seva quota de mercat.