NOVETATS

 • El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA

  14/06/2018 - El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA
 • Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX

  11/05/2018 - Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX
 • El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica

  21/05/2018 - El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica
 • El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia

  18/06/2018 - El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia
 • Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

  18/06/2018 - Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


DARP | 08/05/2018 

La Generalitat i el sector acorden un pla per a fer front a la crisi del sector fructícola català

El DARP, conjuntament amb el sector, ha implementat un Pla d’Acció amb l’objectiu d’ajudar a fer front a aquestes dificultats a partir d’analitzar conjuntament amb agents i experts la situació del sector fruiter català.


PREMIS | 07/05/2018 

L’Escola Agrària d’Espiells participa en la XIII European Wine Championship 2018

L’Escola Agrària d’Espiells ha participat en el XIII European Wine Championship 2018, el concurs interescolar de viticultura i enologia celebrat a Eslovènia, on ha obtingut una bona participació.


Sanitat Animal | 04/05/2018 

Informe tècnic per a la prevenció de la caudofagia

El DARP ha publicat el document “Informe Tècnic per a la prevenció de la caudofàgia” que s’emmarca dins de les actuacions per donar compliment a la Recomanació (CE) 2016/336 relativa a les mesures per a la prevenció de la caudofàgia i la reducció de l’escuat en el porcí.


DARP | 04/05/2018 

Infografia sobre les Denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) de productes agroalimentaris no vínics de Catalunya

Aquesta infografia recull informació sobre les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) de productes agroalimentaris no vínics de Catalunya.


AJUTS | 04/05/2018 

Noves fitxes informatives a la secció "Quins fons europeus hi ha?" del web #FonsUECat

La secció Quins fons europeus hi ha? pretén donar a conèixer els diferents instruments de finançament disponibles en el context de l’actual marc de finançament de la Unió Europea (2014-2020).


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 03/05/2018 

Jornades tècniques del 7 al 13 de maig

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


SANITAT VEGETAL | 03/05/2018 RuralCat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de maig

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


Fructicultura | 27/04/2018 

X Jornada de Fructicultura ecològica a l’Escola Agrària d’Alfarràs

Avui s'ha desenvolupat la desena edició de la Jornada Fructicultura Ecològica centrada en la fertilitat del sòl, el comportament de les arrels, la gestió de la capa herbàcia i els controls dels talps, amb la participació de més de 140 agricultors i tècnics d’arreu de Catalunya.


AJUTS | 27/04/2018 

Obertes les convocatòries 2018 del programa LIFE

L'objectiu general de LIFE és contribuir a la implementació, actualització i desenvolupament de la política i la legislació ambiental i climàtica de la UE mitjançant el cofinançament de projectes amb valor afegit europeu.


Malbaratament | 26/04/2018 

El DARP lluita contra el malbaratament alimentari

Un vídeo divulgatiu i un nou espai web per a la difusió d’iniciatives per reduir el malbaratament alimentari, són les darreres accions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) en aquest àmbit.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 26/04/2018 

Jornades tècniques del 30 d'abril al 06 de maig

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


PREMIS | 25/04/2018 

Nous reconeixements a l'oli produït pels alumnes de l'Escola Agrària de Gandesa

Nou èxit de l'oli de varietat Arbequina i l'oli de varietat Empeltre, produïts pels alumnes de l’escola Agrària de Gandesa, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, dintre del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) Olis d'Oliva i Vins.


SANITAT VEGETAL | 24/04/2018 

Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

Són el resultat d’una jornada en què tècnics involucrats en la lluita contra el cargol poma al delta de l’Ebre i representants del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació van posar en comú les seves experiències en aquesta matèria. L’efectivitat a camp dels diferents mètodes, en molts casos, pot ser superior a l’actual amb unes bones pràctiques agràries.


PESCA | 24/04/2018 

“International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

Després d’haver tancat amb èxit el projecte Erasmus+ High Tide 2015/17, projecte de mobilitats de curta durada entre els instituts nàutics d’Ortona (Italia), Rauma (Finlàndia), Londres (UK), Mugla (Turquia) i l’Ametlla de Mar, l’IECNPC ha iniciat aquest curs un nou projecte Erasmus KA2 també associat amb altres països però amb característiques diferents pel que fa als objectius.


AJUTS | 23/04/2018 

El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) no té previst ampliar el termini, fixat per al dilluns 30 d’abril, per sol•licitar els ajuts directes, els ajuts del Contracte global d’explotació i altres tràmits vinculats a aquest termini i vehiculats dins la Declaració Única Agrària (DUN).