Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 04/07/2018 

Jornades tècniques del 9 al 15 de juliol

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


PREMIS | 03/07/2018 

RuralCat llança un concurs de fotos de paisatge rural a Instagram

El concurs, que tindrà una durada de dos mesos, premiarà les tres millors imatges publicades amb un lot de productes locals.


ESCOLES AGRÀRIES | 03/07/2018 

L’Escola Agrària d’Alfarràs participa en un viatge tècnic a la Provença

Les professores Núria Galindo i Núria Milà de l’Escola Agrària d’Alfarràs han participat en el viatge tècnic a la Provença, organitzat pel DARP i l’associació l’ERA al mes de juny, per tal d’aprofundir en el coneixement dels cultius extensius ecològics.


RAMADERIA | 03/07/2018 

La Generalitat revisarà les autoritzacions ambientals de 800 grans explotacions ramaderes

Les condicions exigides a les granges de porcí i aviram considerades d’incidència ambiental potencialment més elevada s’estan adaptant a la nova normativa europea. Es posarà l’accent en la prevenció i reducció de les emissions d’amoníac a l’atmosfera i en la possible contaminació de les aigües subterrànies per nitrats.


PROJECTES EUROPEUS | 02/07/2018 

El projecte INNOLACT treballa per impulsar la innovació i millorar la competitivitat del sector lleter tradicional

INNOLACT és un projecte europeu cofinançat pel programa Programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest projecte, que va començar a treballar el 2016 i tindrà una durada de 3 anys, té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. En ell hi participen, entre d’altres, el Centre Tecnològic BETA (Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental i Alimentària de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya) i l’Escola Agrària del Pirineu.


AJUTS | 29/06/2018 

Ja es poden consultar les resolucions de pagament dels ajuts directes del complement a joves i del règim de petits agricultors de l’any 2017

El Departament d’Agricultura, amb el nou sistema de notificacions electrònic, comunica les resolucions de l’ajut del pagament complementari pels joves agricultors.


AJUTS | 29/06/2018 

Es modifiquen els terminis de presentació de sol·licituds pels ajuts a les activitats de demostració i els ajuts a la cooperació per a la innovació

Es podran presentar les sol·licituds fins el 15 d'octubre de 2018, inclòs, pels ajuts a les activitats de demostració de transferència tecnològica i fins el 31 d'octubre de 2018, inclòs, pels ajuts a de la creació de grups operatius i la realització de projectes pilot innovadors.


SANITAT VEGETAL | 29/06/2018 

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes d'agost

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


DARP | 29/06/2018 

Agricultura presenta el Pla Pilot de prevenció dels danys que originen els conills als camps de cítrics del Baix Ebre i el Montsià

En breu es crearà una comissió tècnica de seguiment que té com a objectiu la reducció dels danys que les poblacions de conills produeixen principalment en 11 municipis de les Terres de l’Ebre que aglutinen 17.000 hectàrees.


ESCOLES AGRÀRIES | 28/06/2018 

Alumnes de l’EA de Manresa realitzen pràctiques de treball a Dinamarca

Del 4 de juny al 6 de juliol, set alumnes de l’Escola Agrària de Manresa realitzen una estada de formació a diferents centres de treball de la World Wide Opportunities on Organic Farms.


INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 28/06/2018 

El Laboratori Agroalimentari presenta el pòster del mètode analític validat al “14th Annual LC-MS/MS workshop on environmental applications and food safety” de Barcelona

El Laboratori Agroalimentari ha participat en aquesta trobada que s’ha celebrat a Barcelona els dies 26 i 27 de juny amb la presentació del pòster “Development and validation of an analytical method for the determination of mycotoxins in animal feed and raw materials by UHPLC-MS/MS”.


PREMIS | 27/06/2018 

Convocats els premis per a la ràpida detecció del míldiu de la vinya 2018

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat la resolució per la qual es convoquen aquests premis que pretenen donar suport al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal. Els guardons, dotats amb 3.180 euros, premien els viticultors que localitzin les primeres taques de míldiu.


ESCOLES AGRÀRIES | 27/06/2018 

Finalitza el curs 2017-2018 dels cicles formatius a les Escoles Agràries

Aquest mes de juny finalitza el curs 2017-2018 de formació inicial a les 14 Escoles Agràries del DARP, que va obrir amb 821 alumnes matriculats: 399 als 12 cicles de grau mitjà i 422 als 9 cicles de grau superior.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 27/06/2018 

Jornades tècniques del 2 al 8 de juliol

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 26/06/2018 

Els responsables de qualitat dels laboratoris oficials de Catalunya avaluen l’adaptació als nous requisits normatius

La reunió, celebrada al LAC, va servir per posar en comú els nous requisits de la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025 per la competència dels laboratoris d’assaig i calibratge.