Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


AJUTS | 26/06/2018 

Agricultura convoca 1,7M d’euros en ajuts als productors amb distintiu DOP o IGP de producció ecològica o integrada

Els ajuts estan cofinançats en un 57% pel DARP i la resta per fons europeus d’acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.


ESCOLES AGRÀRIES | 25/06/2018 

L’EA de Tàrrega lliura els certificats a 40 joves d’incorporació a l’empresa agrària

El centre ha celebrat la finalització del curs acadèmic 2017/2018 amb l’acte de cloenda del curs escolar en què es van lliurar els certificats d’assistència als joves que s’han d’incorporat a l’empresa agrària.


PROJECTES EUROPEUS | 24/06/2018 

L’IRTA i la Universitat de Lleida participen en el projecte EUCLID per reduir l’ús de pesticides a l’agricultura a Europa i la Xina

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat de Lleida (UdL) són les dues institucions catalanes que participen a EUCLID. Es tracta d’un projecte d’investigació i innovació de la Unió Europea i la Xina, finançat amb 3 milions d’euros per part de la Comissió Europea en el marc del programa Horizon2020.


AJUTS | 22/06/2018 

El Departament d'Agricultura abona prop de 2M€ de l'ajut a la conservació de les races autòctones de l'any 2017

L’objectiu és el manteniment de la variabilitat genètica de les poblacions ramaderes catalanes i preservar de la desaparició aquelles races que formen part del patrimoni genètic i cultural del territori.


DARP | 22/06/2018 

En marxa l'operatiu de suport i vigilància de la Campanya de la Sega 2018

El Cos d’Agents Rurals, el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) mantindran activat l’operatiu des del dia 15 de juny i fins a finals de juliol, coincidint amb el període de collita del cereal.


AJUTS | 21/06/2018 

El Departament d’Agricultura destinarà 2 milions d’euros a ajuts a activitats de demostració pel sector agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya

Aquests ajuts estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) d’acord amb el que preveu el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.


AJUTS | 21/06/2018 

El Departament d'Agricultura impulsa la millora i la modernització de les xarxes de regadius

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts destinats a les comunitats de regants per a la millora i modernització de les xarxes de regadius en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, corresponents als anys 2019, 2020 i 2021. El termini de presentació de sol·licituds és de 4 mesos.


INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 20/06/2018 

El Laboratori Agroalimentari ha validat 11 mètodes d’anàlisi en els darrers mesos

Els mètodes validats han sigut objecte d’avaluació d’acord a la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025, amb l’objectiu d’ampliar els serveis analítics relacionats amb el control oficial agroalimentari. Aquests mètodes permeten garantir la qualitat i seguretat alimentàries en totes les fases de la seva cadena.


AJUTS | 20/06/2018 

El DARP destinarà 4,5 milions d'euros a l’ajut a la Cooperació per a la Innovació

L’import total de la convocatòria és de 4,5 milions d’euros, cofinançats en un 57% pel pressupostos del DARP i el 43% restant l’aporta el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).


AJUTS | 20/06/2018 

Convocats els ajuts a la innovació en el sector pesquer i de l'aqüicultura i a la transferència de coneixements entre investigadors i pescadors

Aquests ajuts es convoquen en el marc del Programa Operatiu del Fons Europeu Marítim i de la Pesca per al període 2014-2020 d'acord amb el Reglament MEC i el Reglament FEMP per promoure la innovació, la recerca, i la transferència de coneixement entre investigadors i el sector pesquer i aqüícola.


PESCA | 20/06/2018 

Vist i plau al Decret de governança de la pesca professional a Catalunya

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Decret de governança de la pesca professional a Catalunya del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El nou model propi de Catalunya sobre gestió pesquera implica un canvi radical de plantejament en la gestió dels recursos marins.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 20/06/2018 

Jornades tècniques del 25 de juny a l’1 de juliol

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


DARP | 19/06/2018 

Agricultura ha pagat 4,5 M d'euros de l'ajut de plans de reestructuració de la vinya

Amb aquest pagament i els dos fets al maig s'ha aconseguit arribar al 90% d'execució dels fons FEAGA 2018.


REG | 19/06/2018 

Catalunya i Europa inverteixen en la innovació territorial i l’ús eficient de l’aigua en l’agricultura

Els fons europeus FEDER, a través de les Comunitats RIS3CAT i PECT, cofinancen tres projectes liderats per entitats públiques i privades de Catalunya que promouen l’R+D+I i la transformació econòmica del territori amb un fort component d'innovació.


PROJECTES EUROPEUS | 18/06/2018 

El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el Clúster de la Biomassa de Catalunya, lideren el projecte europeu SECURECHAIN a Catalunya, que té per objectiu donar suport a les pimes catalanes que volen millorar les seves activitats en el sector de la bioenergia.