NOVETATS

 • Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

  24/04/2018 - Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma
 • “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

  24/04/2018 - “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”
 • El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril

  23/04/2018 - El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril
 • Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril

  20/04/2018 - Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril
 • Convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics 2018

  20/04/2018 - S’obre la convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


FERTILITZACIÓ | 13/02/2018 RuralCat

Full informatiu núm. 16 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a la Catalunya central

L’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 16 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a la Catalunya central, dedicat als cultius extensius d’hivern.


UE | 12/02/2018 RuralCat

Consulta pública de la CE sobre una iniciativa en matèria de pol·linitzadors

L’objectiu de la consulta és conèixer l'opinió dels particulars i de les organitzacions sobre la possibilitat que la UE impulsi una iniciativa europea per combatre el declivi dels pol·linitzadors.


FERTILITZACIÓ | 12/02/2018 RuralCat

Noves taules de valors de conductivitat elèctrica del purí

L’Oficina de fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes amplia el seu aparat de ‘Taules i dades’ amb els resultats dels estudis de caracterització de purins mitjançant conductímetres.


ALIMENTACIÓ | 09/02/2018 ACSA

Consulta pública sobre la transparència de l’avaluació de riscos alimentaris

A causa dels dubtes de la ciutadania sobre la transparència i independència en dels estudis científics i les avaluacions de riscos, la Comissió Europea obre aquesta consulta, fins al 20 de març.


FINANÇAMENT | 09/02/2018 IRTA

Tech4Climate cerca startups innovadores en l’àmbit de la sostenibilitat

L’IRTA, Ship2B, Aigües de Barcelona i Torres llancen el #LABTech4Climate per invertir i acompanyar projectes d’alt impacte social en l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient. A través d’una convocatòria oberta, se seleccionaran startups amb una alta rendibilitat social, que els seus objectius vagin més enllà del benefici econòmic.


FINANÇAMENT | 08/02/2018 RuralCat

Convocatòria PRIMA de projectes sobre estalvi d’aigua, agricultura i cadena agroalimentària

La iniciativa PRIMA ha obert la convocatòria per a projectes de recerca i innovació en estalvi d’aigua, agricultura i la seguretat alimentària, en l’area Mediterrània.


DUN 2018 | 08/02/2018 DARP

#fotoDUN2018: l’ús de fotografies georeferenciades per a mostrar la realitat de l’explotació

El DARP posa a disposició dels sol·licitants de la DUN, un formulari per poder enviar fotografies georeferenciades com a suport a les seves sol·licituds de modificació de SIGPAC, aportant així evidència visual de la realitat del terreny.


FRUITA | 07/02/2018 DARP

El sector català de la fruita, present en la fira Fruit Logística de Berlín

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, visita el certamen i les empreses catalanes participants. La fruita fresca constitueix un dels pilars d’internacionalització de l’economia agroalimentària catalana.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/02/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 12 al 18 de febrer.


ALIMENTACIÓ | 06/02/2018 RuralCat/ACSA

Novetats en la llista d’additius de la UE

La Unió Europea ha donat autorització per als fosfats en asts verticals de carn congelada i ha suprimit el Sorbat càlcic així com l’entrada de la categoria «productes de brioixeria, pastisseria, rebosteria i galetes per a usos nutricionals específics » per l’ús de certs edulcorants. També ha actualitzat la guia que descriu les categories alimentàries en el Reglament sobre additius.


AGRICULTURA | 05/02/2018 RuralCat

Resultats 2017 dels assaigs de noves varietats de blat de moro a Catalunya

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha publicat els resultats dels assaigs d’avaluació de nous híbrids de blat de moro realitzats durant la campanya 2017 als regadius de Lleida i les comarques litorals de Girona.


AGENDA | 05/02/2018 RuralCat

Jornades i activitats del PATT al febrer

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té previst realitzar el mes de febrer, a arreu del territori català, 26 jornades tècniques, 2 jornades de camp, 2 jornades tècniques de referència i 2 seminaris tècnics.


DUN 2018 | 02/02/2018 DARP

Comença el període de tramitació de la DUN

Més de 50.000 titulars d'explotacions agràries catalanes ja poden realitzar la Declaració Única Agrària (DUN), en la que serà la quarta campanya de declaració dins del període de la Política Agrària Comuna (PAC) 2014-2020.  


FERTILITZACIÓ | 01/02/2018 DARP

Life+ Futur Agrari presenta tot el seu treball en la gestió de les dejeccions ramaderes

Enguany finalitza aquest programa europeu, gràcies al qual granges catalanes de porcí han aconseguit reduir fins al 50% els purins, s’han comprovat cultius captadors de 50 a 150 quilos de nitrogen per hectàrea/any i s’han introduït nous equips de precisió per a l’aplicació de purins.


MÓN RURAL | 31/01/2018 GenCat

Si arriba el foc, estàs preparat?

La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona impulsen una campanya per fomentar les franges de protecció i altres mesures d’autoprotecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i habitatges aïllats.