NOVETATS

 • El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA

  14/06/2018 - El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA
 • Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX

  11/05/2018 - Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX
 • El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica

  21/05/2018 - El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica
 • El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia

  18/06/2018 - El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia
 • Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

  18/06/2018 - Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


AJUTS | 22/03/2018 RuralCat

Convocatòria d'ajuts de minimis per a reforestacions i producció de tòfona

El 16 d’abril finalitza el termini de convocatòria dels ajuts de minimis per a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any 2018 corresponents a les reforestacions i producció de tòfona


FORMACIÓ | 22/03/2018 RuralCat

Trobada dels alumnes de formació forestal de les escoles agràries

El Servei de Formació Agrària ha celebrat la 4a Trobada d'Escoles Forestals, aquest dimecres 21 de març, a l'Escola Agrària del Pirineu.


MÓN RURAL | 21/03/2018 RuralCat

Gran participació al III Aplec de joves al camp

Uns 250 joves agricultors van participar en el III Aplec de joves al camp que, enguany, tenia per lema ”Com veiem els joves la nostra professió?” i, com a escenari, el del Teatre de l’Amistat de Mollerussa, dins dels actes del programa de la Fira Agrària de Sant Josep.


REG | 21/03/2018 OdR

L’Oficina del Regant valora la campanya de reg i ofereix les dades agroclimàtiques del 2017

Cada any a l’inici de la campanya de reg, cal fer una valoració de la campanya anterior per constatar que en el nostre país estem sotmesos a una gran variabilitat meteorològica interanual i intraanual. Aquest fet complica la programació de reg i fa que sigui poc recomanable la utilització d’un calendari de reg a partir de dades mitjanes.


REG | 20/03/2018 OdR

Avui comença la campanya de reg 2018

Avui comencen els enviaments de les Recomanacions de reg que es generen amb l'Eina de RuralCat, i com cada any des de l'Oficina del Regant (Escola Agrària de Tàrrega) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) s'està gestionant i millorant aquesta eina de decisió del reg pels productors agraris i assessors.


FERTILITZACIÓ | 20/03/2018 OdR

Ja és obligatori registrar amb GPS i a temps real l’aplicació de les dejeccions a més de 10 km del punt d’origen

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha posat en marxa una plataforma on els ramaders hauran de presentar en temps real dades sobre la traçabilitat d’aplicacions i transports de dejeccions a llarga distància. S’hauran de donar dades sobre l’origen, el destí i les característiques de les dejeccions, dades que, d’altra banda, actualment ja és obligatori anotar.


SECTOR LACTI | 19/03/2018 RuralCat

El laboratori d’idees del sector lacti català presenta els seus resultats

Aquest laboratori d’idees és una de les 15 accions que conformen el Pla del sector lacti català 2017-2019. El DARP i el PRUAB recullen en un document les conclusions del treball en el que han participat al voltant de 100 persones i 40 empreses, a més de cinc universitats catalanes.


FERTILITZACIÓ | 19/03/2018 OdR

Noves obligacions sobre l’aplicació de dejeccions ramaderes

El purí ja no es pot aplicar amb sistemes de vano o ventall ni tampoc d’aspersió amb canó, i els fems sòlids s’han d’incorporar al sòl el més aviat possible. L’incompliment d'aquestes normes pot suposar una reducció de l’import dels ajuts a percebre durant el 2018.


PESCA | 16/03/2018 RuralCat

Comença la temporada de pesca de la truita

Aquest dissabte, 17 de març, s’inicia el període hàbil de pesca de la truita a Catalunya. Els pescadors ja poden conèixer totes les condicions i regulacions adoptades aquesta temporada al web del DARP.


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 16/03/2018 RuralCat

El 3 d’abril s'obriran noves inscripcions a 8 cursos a distància

A partir del 3 d’abril, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 8 noves edicions dels cursos a distància, que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


FORESTAL | 15/03/2018 RuralCat

Programa de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera

El Consorci Forestal de Catalunya ha presentat el programa de les XXXV Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, que se celebraran del 20 d'abril al 8 de juny. Els interessats podeu fer les inscripcions anticipades fins al 26 de març.


AJUTS | 15/03/2018 RuralCat

Ajuts a la destil·lació de subproductes de la vinificació i altres formes de transformació del raïm

L’objectiu és donar suport als destil·ladors de vi mitjançant un ajut econòmic. Aquests ajuts estan finançats pel Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA). El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 20 de juliol.


MÓN RURAL | 14/03/2018 RuralCat

Comença la prohibició de fer foc al bosc

El 15 de març comença la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals, que es mantindrà fins al 15 d'octubre, amb l'objectiu de prevenir els incendis forestals. Per fer cremes controlades cal demanar una autorització al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


INNOVACIÓ | 14/03/2018 RuralCat

Resolució de les sol·licituds d’ajuts per al plantejament i redacció de projectes d’innovació

El DARP ha resolt les sol·licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació, per al plantejament i redacció de projectes d’innovació corresponents a la convocatòria 2017. En total han estat aprovades 11 sol·licituds per un import total de gairebé 100.000 euros.


MÓN RURAL | 13/03/2018 RuralCat

Un projecte transfronterer promou la protecció de la vaca de l'Albera, actualment en perill d'extinció

El DARP formarà part del programa europeu ALBERAPASTUR que ha de servir per millorar la gestió ramadera i pastoral del massís de l’Albera. També es duran a terme accions de suport silvopastoral i de prevenció d’incendis, així com de promoció del producte local.