NOVETATS

 • Ajuts al sector pesquer

  15/01/2018 - Ajuts al sector pesquer
 • El DARP publica un estudi científic sobre les badies del Delta de l'Ebre i el seu entorn

  23/01/2018 - El DARP publica un estudi científic sobre les badies del Delta de l'Ebre i el seu entorn
 • Fitxa Tècnica sobre l’efecte de diferents insecticides per al control de Pseudococcus viburn en pomera

  22/01/2018 - Fitxa Tècnica sobre l’efecte de diferents insecticides per al control de Pseudococcus viburn en pomera
 • Principals fires i salons al món durant el 2018

  20/12/2017 - Principals fires i salons al món durant el 2018
 • Jornades tècniques de la propera setmana

  22/01/2018 - Jornades tècniques de la propera setmana

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 30/10/2017 RuralCat

Jornades i activitats del PATT al novembre

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té previst realitzar el mes de novembre 51 jornades tècniques, 3 jornades tècniques de referència, 3 seminaris tècnics, 2 jornades de camp, 2 visites tècniques i 2 formacions per assessors, arreu del territori català.


INNOVACIÓ | 27/10/2017 ICSuro

ICSuro, als dos Grups Operatius Innovadors del sector surer

L’Institut Català del Suro forma part dels dos Grups Operatius Innovadors espanyols del sector surer: Go Suber, per la modernització de l’extracció del suro, i Biocork, per la resolució del problema del corc.


INNOVACIÓ | 27/10/2017 UdL

La càtedra AgroBank premia un projecte de pastes alimentàries enriquides amb llobarro

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció nacional, dins de la primera convocatòria d'ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 26/10/2017 IRTA/RuralCat

L’IRTA presenta noves varietats de poma adaptades a climes càlids

En el marc de la XXII Jornada Fructícola, l’IRTA ha presentat 15 noves varietats de poma amb bona adaptació a les condicions de cultiu a Catalunya. El cultiu de poma d’alta qualitat es presenta com una alternativa a la crisi del préssec.


OLI | 26/10/2017 FCAC

La producció d’oli a Catalunya cau gairebé un 10%

Segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la sequera ha afectat el conreu d’oliveres i, per tercera campanya consecutiva, no es superaran les 28.000 tones d’oli. De tota manera, la falta d’estocs a nivell mundial, pot mantenir els preus en origen.


AJUTS | 25/10/2017 DARP

Convocats els ajuts de dues línies del Pla d'assegurances agràries 2017

Les línies són: les no cobertes per la convocatòria del mes de juny i les assegurances d'hivernacles de la campanya 2017-2018. Els ajuts establerts en aquesta convocatòria tenen naturalesa de crèdit anticipat i van a càrrec dels pressupostos del DARP per a l’any 2018, amb un import màxim de 7,9M€


HORTA | 25/10/2017 RuralCat

Es constitueix el Grup de treball de l'horta

Els membres que formen part d’aquest grup són representants de l’Administració i la Universitat, les organitzacions agràries (UP, JARC, FCAC), la Comissió de la Dona Rural, de l’agricultura ecològica i integrada, del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, de l’IRTA i de l’ESAB.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 23/10/2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 30 d’octubre al 5 de novembre.


AGRICULTURA | 23/10/2017 RuralCat

Nou llistat de varietats de fruiters que disposen de POV o que l'han sol·licitat

Un cop més, RuralCat us ofereix els llistats de les varietats d'espècies de fruiters que disposen del títol de Protecció d'Obtenció Vegetal o l’han sol·licitat


AGRICULTURA | 23/10/2017 CTFC/UdL

El cultiu conjunt de quatre farratgeres afavoreix la supressió de males herbes

La diversitat sembrada, és a dir, plantar diferents espècies farratgeres en prats intensius ajuda a mantenir un nivell baix de males herbes, en comparació amb els sistemes basats en monocultius, segons una recerca de l’ETSEA i el CTFC publicada a 'Journal of Applied Ecology'


ALIMENTACIÓ | 23/10/2017 RuralCat

Les DOP i IGP catalanes protagonitzen el concurs “El plat favorit dels catalans”

Enguany, es pot votar entre 22 plats que representen cadascuna de les 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha al país. El concurs, organitzat per la revista "Cuina", està patrocinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i cervesa Estrella Damm, amb el suport d’Ametller Origen i amb la col·laboració del Fòrum.


VITINICULTURA | 20/10/2017 INCAVI

La 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya aplega 68 cellers i més de 500 referències

La Mostra es celebrarà del 27 al 29 d'octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona. Enguany Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a la suma de sinèrgies amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona


INNOVACIÓ | 20/10/2017 DARP

Grups Operatius catalans presenten els seus resultats a l’Agri-Innovation Summit 2017

Tres grups operatius catalans, subvencionats en la primera convocatòria d’ajuts per a la realització de projectes pilot innovadors del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 de Catalunya, han presentat els seus projectes en el marc de la cimera per a la innovació agrària celebrada els passats 11 i 12 d’octubre a Lisboa


INNOVACIÓ | 20/10/2017 RuralCat/ETSEA

El grup operatiu Saluscastanea busca enfortir el castanyer com a espècie productiva

L’ETSEA participa en el projecte desenvolupant i transferir tecnologia per a prevenir i reduir els danys causats per malalties al castanyer i l'IRTA treballarà amb els castanyers del Montseny, on farà una selecció dels arbres més adequats per a la producció de fruit i de fusta.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 18/10/2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 23 al 29 d’octubre.