NOVETATS

 • Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

  24/04/2018 - Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma
 • “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

  24/04/2018 - “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”
 • El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril

  23/04/2018 - El termini per sol·licitar els ajuts de la PAC a Catalunya acabarà el 30 d'abril
 • Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril

  20/04/2018 - Jornades tècniques del 23 al 29 d’abril
 • Convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics 2018

  20/04/2018 - S’obre la convocatòria d'ajuts per a la creació de grups operatius supraautonòmics

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


PESCA | 31/01/2018 RuralCat

I Workshop sobre la comercialització de la pesca a l’EA de l’Empordà

Representats del DARP, productors, distribuïdors, restauradors, científics i membres de les confraries de pescadors es reuneixen per impulsar estratègies per millorar la comercialització del peix i detectar les necessitats formatives del sector.


AGROMETEOROLOGIA | 31/01/2018 RuralCat

El SMC estrena la secció “Normals climàtiques recents”

Aquest apartat permet accedir a 116 fitxes d’estacions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que contenen informació climàtica detallada, fins i tot amb variables poc habituals com la velocitat del vent o el gruix de neu, del període 2007-2016.


SANITAT VEGETAL | 30/01/2018 RuralCat

Butlletins d’informació fitosanitària per al febrer

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 30/01/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 5 a l'11 de gener.


FRUIT.NET | 29/01/2018 RuralCat

Fruit.Net publica una nova Fitxa Tècnica de cítrics

El programa Fruit.Net us ofereix els resultats de les estratègies per al control de plagues de cítrics proposades i consensuades pel Comitè Tècnic de Cítrics.


AGENDA | 29/01/2018 RuralCat

Les principals fires a Catalunya durant el 2018

Com cada any, RuralCat t'ofereix la informació de les fires i mostres més importants que tenen lloc a Catalunya, i que estan relacionades amb el sector agroalimentari i el món rural en general. Al 2018 oferim més de 305 referències.


INNOVACIÓ | 26/01/2018 DARP

Dades obertes georeferenciades al servei del sector agrari

El Departament d’Agricultura posa a disposició de tothom una gran quantitat de dades georeferenciades amb l’objectiu de col·laborar en la millora i modernització del sector agrari català, impulsant la utilització d’aplicacions i l’anàlisi del Big Data.


ASSESSORAMENT | 26/01/2018 DARP

Novena edició de l’Escola d’hivern de l’assessorament

El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió Torres, ha presentat la novena edició de l’Escola d’hivern de l’assessorament que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació organitza amb l’objectiu de recolzar i estimular el treball en xarxa de les entitats que actualment presten serveis d’assessorament a les empreses agràries catalanes.


SANITAT ANIMAL | 25/01/2018 DARP

Catalunya, declarada regió oficialment indemne de brucel·losi ovina i caprina

La UE confirma aquest estatus que garanteix que a Catalunya es compleix amb els criteris establerts per la normativa comunitària en relació al control de la brucel·losi en el bestiar oví i cabrum


OLI | 25/01/2018 UdL

La UdL potenciarà la recerca i la formació sobre l'oli

La Universitat de Lleida (UdL) signa un protocol d'intencions amb l'Ajuntament de Les Borges Blanques per tal d’incentivar la formació d'especialistes i empresaris del sector oleícola.


SANITAT VEGETAL | 24/01/2018 IRTA

L’IRTA desenvolupa dos productes biològics per combatre la podridura causada per Monilinia en presseguers

Monilinia és el fong amb una major afectació en el cultiu de fruita de pinyol a Europa. Els productes desenvolupats per l’IRTA són més sostenibles i saludables que els tractaments amb productes químics de síntesi.


OVÍ | 24/01/2018 RecerCat

Les ovelles poden reconèixer les cares de persones, com els humans

Científics de la Universitat de Cambridge han comprovat que les ovelles tenen una capacitat avançada de reconeixement facial similar a la dels humans i altres primats, i no solament de memoritzar imatges. A més, són capaces de reconèixer cares familiars a partir d’imatges en 2D, és a dir, de fotografies.


PDR | 24/01/2018 DARP

La CE engega una consulta pública sobre els resultats dels PDR 2007-2013

La consulta es farà fins al 20 d'abril i permetrà donar l’opinió sobre l'eficàcia dels nombrosos programes de desenvolupament rural finançats amb càrrec al pressupost de la Política Agrària Comuna per al període 2007-2013.


PESCA | 23/01/2018 RuralCat

El DARP publica un treball científic sobre les badies del Delta de l'Ebre i el seu entorn

Properament, es posarà en marxa la taula de cogestió adaptativa de les badies del Delta de l’Ebre, per tal d’aconseguir-ne una producció aqüícola sostenible


FRUIT.NET | 22/01/2018 RuralCat

Fitxa Tècnica sobre l’efecte de diferents insecticides per al control de Pseudococcus viburn en pomera

Aquesta Fitxa Tècnica del projecte Fruit.Net ens explica els resultats dels assajos amb diferents matèries actives en plantacions comercials de pomera on s’havia detectat la plaga Pseudococcus viburni.