Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/06/2018 

L’Oficina del Regant participa en dues jornades amb les Comunitats de Regants del Segarra-Garrigues i el Pantà de Riudecanyes

L’Oficina del Regant ha col·laborat durant el mes de maig en l’organització de dues jornades, conjuntament amb les comunitats de regants del Segarra-Garrigues i del Pantà de Riudecanyes.


AJUTS | 07/06/2018 

Oberta la convocatòria d’ajuts per promocionar l’ocupació jove

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts, d'una durada de dos anys, per millorar la formació i ocupabilitat de personal tècnic i de gestió de l'R+D a través de la seva contractació laboral en universitats, organismes i entitats de recerca del sector públic.


AJUTS | 06/06/2018 

A partir d’ara es podran consultar per internet les resolucions de pagament dels ajuts directes de la PAC

El Departament d’Agricultura posa en marxa aquest nou sistema de notificacions, de manera que, a partir de la campanya 2017, les esmentades resolucions tindran format electrònic i no s'enviaran en paper.


AJUTS | 06/06/2018 

Ajuts en forma de microcrèdit per pimes amb projectes KET4CleanProduction

KET4CleanProduction és una acció de coordinació i suport (CSA) finançada pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea. El projecte fomenta l'ús de tecnologies avançades de fabricació i tecnologies clau d’habilitació (KETs) per part de petites i mitjanes empreses (pimes) per millorar els seus processos de producció cap a l'eficiència energètica i de recursos.


AJUTS | 06/06/2018 

Oberta la convocatòria TECNIOspring PLUS per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica

El programa contribueix a l'assoliment de l'estratègia en innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (en endavant RIS3CAT) elaborada per la Generalitat de Catalunya amb el suport d'experts en especialització intel·ligent, recerca, innovació, teixit productiu i les contribucions ciutadanes aportades durant el període de consulta pública.


ESCOLES AGRÀRIES | 06/06/2018 

Les escoles de Gandesa i Espiells participen en el XIII Congrés d'Escoles Vitícoles Europees

Una quarantena d’escoles de 12 països europeus han participat en el XIII Congrés d'Escoles Vitícoles Europees celebrat a Baden-Württemberg (Alemanya), dedicat a l'E-learnig i l'aprenentatge 4.0. Els centres catalans participants han estat l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech i l’Escola Agrària de Gandesa.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 06/06/2018 

Jornades tècniques de l’11 al 17 de juny

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


DESENVOLUPAMENT RURAL | 05/06/2018 

ARCA presenta les eines i recursos Leader per emprendre i dinamitzar el món rural

Finançament directe, préstecs preferents, ajuts per acollir joves universitaris en pràctiques i formació i acompanyament a les empreses de l’àmbit rural són algunes de les eines “Leader” que ARCA, xarxa que agrupa els grups GAL del territori, va presentar al Saló BizBarcelona.


MEDI AMBIENT | 05/06/2018 

El Departament de Territori i Sostenibilitat publica les “Dades del medi ambient a Catalunya 2017"

Aquest document inclou les darreres dades estadístiques disponibles sobre el medi ambient a Catalunya, amb l’objectiu que sigui una eina de consulta ràpida, senzilla i efectiva.


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 04/06/2018 

S’obren les inscripcions per a 9 cursos de formació a distància

El proper 18 de juny s’obrirà el període de inscripcions a 9 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


DOSSIER TÈCNIC | 01/06/2018 

Dossier Tècnic 90: “Alimentació animal”

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 90, dedicat en aquesta ocasió a l’”Alimentació animal”.


DARP | 01/06/2018 

El Departament d'Agricultura aposta per la millora genètica de la ramaderia catalana

Per primer cop es convoca una línia d’ajuts per un import de 60.000 euros, a càrrec dels pressupostos del Departament, per subvencionar els costos que generen les activitats de genotipatge de vedelles de llet.


ESCOLES AGRÀRIES | 31/05/2018 

La jornada tècnica sobre els estudis del sector alimentari reclama més professionals qualificats a la indústria agroalimentària

L’Escola Agrària de l’Empordà ha participat en una jornada tècnica que deixa palesa la necessitat de professionals ben formats per part del sector alimentari, un dels més importants a les comarques gironines i on la inserció laboral és gairebé del 100% per a moltes titulacions.


SANITAT VEGETAL | 31/05/2018 

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juny

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


AJUTS | 31/05/2018 

Catalunya és la primera regió de tot Europa en captació de recursos d'innovació per a pimes

En total, 148 pimes catalanes han aconseguit 61,9 milions d’euros del programa SME Instrument de l’Horitzó 2020 (període 2014-2017) des que va començar aquesta iniciativa. Les empreses catalanes han rebut entre 50.000 i 2,5 milions d’euros cadascuna a fons perdut en projectes d’innovació.