Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


INFRASTRUCTURES | 21/01/2003 

Obriran expedient als pagesos que no paguen el Canal Algerri-Balaguer

El president de la Comunitat de Regants del Canal Algerri-Balaguer, Francesc Mirada, ha anunciat que s¿obrirà un expedient a cada un dels propietaris de les 50 hectàrees del terme municipal d¿Algerri que encara no han pagat el que els correspon per les obres del canal.


MISSIÓ COMERCIAL | 20/01/2003 

La fruita de Lleida, protagonista a Kiev i Minsk

La Promotora d'Exportacions Catalanes SA PRODECA, empresa pública del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), organitza una missió comercial a Ucraïna i Bielorússia durant els dies 22 al 28 de febrer que tindrà en la la fruita de les terres de Lleida l¿exponent més important.


REFORMA PAC | 20/01/2003 

La Generalitat estudia la nova proposta de l'Executiu comunitari

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va assenyalar que el Govern català es pronunciarà en pocs dies sobre la nova proposta de Reforma Política Agrària Comuna plantejada per la Comissió Europea. Pel que fa a la Política Pesquera, Grau va afirmar que la Unió Europea es contradiu.


MOBILITZACIONS | 19/01/2003 

Agricultors de cereals es manifestaran a Barcelona

L¿assemblea del sector dels herbacis celebrada a Cervera amb la participació de 200 agricultors ha decidit convocar diverses mobilitzacions, una de les quals tindrà lloc a Barcelona el 28 de gener, segons va informar ahir el sindicat Unió de Pagesos en un comunicat.


PROTESTA AL CARRER | 19/01/2003 

Ecologistes i pagesos, contra els falsos ¿bio¿

Un centenar d¿agricultors, ramaders, ecologistes i consumidors es van manifestar dissabte passat pel centre de Barcelona per reclamar el correcte etiquetat dels productes ecològics i biològics. Durant l¿acte, van oferir una degustació d¿oli d¿oliva, fresons, pomes, ametlles, avellanes, sucs de fruita i productes ecològics.


POLÍTICA COMUNITÀRIA | 19/01/2003 

El sector hortofrutícola tem pel seu futur i rebutja les noves concessions al Marroc

Els productors i exportadors espanyols de fruites i hortalisses estan en contra de noves concessions comercials en el sector hortofrutícola al Marroc perquè asseguren que, a mig termini, provocarien la desaparició del sector en les zones productores espanyoles.


MEDI AMBIENT | 19/01/2003 

Espadaler lliura el primer Distintiu de qualitat ambiental a una casa de turisme rural

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha lliurat el primer Distintiu de garantia de qualitat ambiental concedit a una residència-casa de pagès de Catalunya, per acomplir els requisits de respecte al medi ambient. La Residència-Casa de Pagès Cal Carulla, que ha instal·lat sistemes d'energia respectuosos amb el medi ambient, s'ha convertit en pionera dins el sector de l'agroturisme.


ETIQUETATGE | 19/01/2003 

La Comissió Europea proposa un control més estricte dels productes ecològics

L¿Executiu comunitari vol reforçar els controls i les normes d¿etiquetatge dels productes procedents de l¿agricultura o la ramaderia ecològica. La Comissió ha presentat un projecte de reglament per modificar la normativa sobre l¿agricultura ecològica i la seva indicació al producte final, que hauran d¿aprovar els Quinze.


BALANÇ 2002 | 19/01/2003 

L¿exportació d¿oli d¿oliva va créixer gairebé el 14%

L¿exportació d¿oli d¿oliva, a l¿engròs i envasat, va arribar durant l¿últim exercici a les 225.417 tones, xifra que suposa un creixement del 13,9 per cent en relació a l¿any anterior. Les vendes a la Unió Europea van incrementar-se un cinc per cent, mentre que les corresponents a tercers països van créixer un 29,6 per cent.


INAUGURACIÓ | 19/01/2003 

Nova oficina comarcal del DARP al Solsonès

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va inaugurar aquest cap de setmana la nova Oficina Comarcal del DARP al Solsonès. En aquesta comarca existeixen un total de 750 explotacions agràries on hi treballen més de 1.200 persones.


SANITAT ANIMAL | 16/01/2003 

Catalunya impulsa mesures per accelerar la lluita, control i eradicació de la malaltia d¿Aujeszky

El departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat (DARP), va presentar dijous, 16 de gener, el contingut de les noves iniciatives tendents a intensificar la lluita, control i eradicació del mal d¿Aujeszky.


ALTITUD | 16/01/2003 

Catalunya presenta a la UE el projecte de creació de la xarxa europea de regions de muntanya

El projecte ALTITUD, engegat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, agruparà 16 regions de 7 estats europeus i compta amb un pressupost inicial d'1,7 milions d'euros. L'objectiu és crear polítiques europees comunes per a les zones muntanyoses de la Unió Europea. La presentació formal de la xarxa es farà el proper juny a Barcelona, un cop aprovada per la Comissió Europea.


PRESENTACIÓ DE RURALCAT | 15/01/2003 

Grau: "El sector agrari no ha d'estar al marge de les noves tecnologies"

El conseller d'Agricultura, Josep Grau va manifestar en la presentació de RuralCat, que "el sector agrari no ha d'estar al marge de les noves tecnologies i en un país on produïm de tot, només ens pot salvar si practiquem la innovació, qualitat i especialització". Grau també va recordar que "el sector agroindustrial té un pes molt important en l'economia catalana i és la primera indústria de Catalunya" .


A BELLVER DEL CINCA | 14/01/2003 

Codorníu completa la seva expansió en el sector del vi amb les bodegues Nuviana

El president d¿Aragó, Marcel·lí Iglesias, i la presidenta de Codorníu, Mar Raventós, han inaugurat les noves instal·lacions del grup de cava català a la província d¿Osca, que han suposat una inversió de gairebé 7 milions d¿euros. Codorníu vol que en un futur el vi arribi al 40% de les seves vendes.


MEDI AMBIENT | 14/01/2003 

Els vaixells enviats per la Generalitat recolliran fuel al mar Cantàbric

Les tres embarcacions, davant la controvèrsia política que havia generat l¿ajuda oferta a Galícia pel Govern català, treballaran en una altra de les zones afectades per l¿enfonsament del Prestige. Artur Mas va pactar la mesura amb Mariano Rajoy, Rodolfo Martín Villa i Vicente Alberto Álvarez.