Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


INFRAESTRUCTURES | 19/12/2002 

La Generalitat podria començar les obres del canal Segarra-Garrigues el pròxim mes de maig

L'anunci el va fer divendres, 20 de desembre el conseller d'Agricultura, Josep Grau, assegurant que aquesta obra se situa dins d'un procés irreversible. Grau també ha fet públic que dilluns vinent s'adjudicarà tota la xarxa de reg d'un sol cop.


Sector de l'oli | 18/12/2002 

Constituïda la fundació que gestionarà el Centre d¿Innovació i Tecnologia de l¿Olivar

El Centre d¿Innovació i Tecnologia de l¿Olivar (CITOLIVA) estarà gestionada per una fundació constituïda avui per tretze patrons entre els quals hi ha empreses del sector i institucions públiques i estaran sota la presidència del catedràtic de la Universitat de Jaén Manuel Parras.


Balanç 2002 | 18/12/2002 

Els ingressos dels agricultors de la UE han baixat un 3% aquest any 2002

Els ingressos reals dels agricultors de la UE han baixat un 3% durant aquests any 2002, segons les primeres estimacions publicades per la Oficina Estadística comunitària, Eurostat. En canvi, Espanya ha augmentat els seus ingressos en un 1,2%.


TROBADA | 18/12/2002 

Govern català i Unió de Pagesos repassen l¿actualitat agrària

Artur Mas i Josep Grau es van reunir ahir amb representants de la Comissió Permanent d¿Unió de Pagesos. És la primera reunió que el Govern català fa amb aquesta organització agrària després de les eleccions a Cambres Agràries.


PORCÍ | 17/12/2002 

Anprogapor critica la desaparició de les distancies mínimes de seguretat entre explotacions porcines

La Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (Anprogapor) ha criticat el Real Drecret que deroga les distàncies mínimes entre explotacions porcines, escorxadors i indústries càrnies, aprovada la setmana passada, perquè suposa ¿un gran risc sanitari¿.


NORMES LEGALS | 17/12/2002 

El ministeri posa en marxa la base de dades que permetrà fer el seguiment de la ramaderia porcina

El ministeri d'Agricultura ha posat en marxa la normativa legal que regula la creació de la base de dades que registrarà els moviments de ramaderia porcina a l'Estat espanyol i els intercanvis amb l'estranger.


EXPORTACIÓ | 17/12/2002 

La cooperativa de Nulles consolida les vendes al Japó i presenta nova imatge per als seus caves

La Cooperativa ASI de Nulles es troba en ple procés d'expansió a nous mercats i, en concret, consolida les exportacions al Japó. Els contactes amb aquest país oriental van iniciar-se l'any passat, quan va enviar-hi una primera partida de 9.000 ampolles de cava "Adernat Brut de Bruts".


Ajuts | 16/12/2002 

El 78,4% dels peticionaris d¿ajuts per pal·liar els efectes de les gelades a les oliveres han cobrat

El Departament d¿Agricultura Ramaderia i Pesca ha fet efectives les ajudes corresponents a 1.644 expedients dels 2.096 presentats fins ara pels pagesos afectats, xifra que suposa el 78,4 % del total dels expedients presentats pels afectats de les gelades a les explotacions d¿oliveres del passat mes de desembre de 2001.


Ramaderia | 16/12/2002 

Els Quinze acorden controlar el benestar animal en el transport fora de la UE

Els ministres d¿Agricultura i Pesca de la UE han decidit avui controlar el benestar del bestiar durant la exportació o importació d¿animals a països tercers.


Eleccions | 16/12/2002 

Es ratifiquen els resultats de les últimes eleccions a Cambres Agràries

La Unió de Pagesos fa efectiva la seva victòria en les eleccions a Cambres Agràries. Segons els resultats, ha obtingut un total de 69 membres (17 a Barcelona, 16 a Girona, 18 a Lleida i 18 a Tarragona) en les eleccions a Cambres Agràries de Catalunya celebrades el passat dia 1 de desembre.


Sector ramader | 16/12/2002 

Més de 3.500 granges s¿acullen als ajuts per als plans de gestió dels purins

Un total de 3.536 explotacions ramaderes de Catalunya han sol·licitat els ajuts que concedeix el Departament de Medi Ambient per l¿assessorament en la elaboració de plans de gestió de purins, que puja a un total de 2,4 milions d¿euros.


PROTECCIÓ DEL MEDI | 15/12/2002 

Aproven els requisits agroambientals per rebre ajuts íntegres de la PAC

El Consell de Ministres del divendres 13 va aprovar un Real Decret que fixa els requisits agroambientals que condicionaran el pagament íntegre dels ajuts inclosos en la Política Agrària Comuna (PAC).


MERCATS EXTERIORS | 15/12/2002 

El consell regulador del cava destaca la gran fortalesa de les exportacions d'aquest producte

El president del consell regulador de la denominació d'orígen cava destaca la gran fortalesa de les exportacions. En concret assegura que les vendes estan experimentant creixements importants a Alemanya, Estats Units, Suïssa i Japó.


ANUNCI A DELTEBRE | 15/12/2002 

El Govern català impulsa un model agronòmic pel futur del Delta de l¿Ebre

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va anunciar un model agronòmic pel futur del Delta de l'Ebre que té com a objectius garantir el manteniment de les hectàrees actuals de conreu de l¿arròs i impulsar la fusió de les cooperatives arrossaires.


AJUTS | 15/12/2002 

La Generalitat destina 89 milions d¿euros a conreus herbacis i lleguminoses

El Departament d¿Agricultura Ramaderia i Pesca (DARP) ha començat a abonar els 88.919.398 d¿euros dels pagaments derivats de la PAC corresponents als ajuts per a conreus herbacis i lleguminoses. D'aquests ajuts en són beneficiaris 26.507 productors catalans.