NOVETATS

 • El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA

  14/06/2018 - El Departament d’Agricultura convoca la XVII edició del PITA
 • Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX

  11/05/2018 - Lleida acollirà una planta experimental de tractament de residus alimentaris en el marc del projecte europeu AGRIMAX
 • El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica

  21/05/2018 - El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica
 • El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia

  18/06/2018 - El projecte europeu SECURECHAIN ajuda sis pimes catalanes a millorar la seva activitat en l’àmbit de la bioenergia
 • Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

  18/06/2018 - Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 13/03/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per a la propera setmana, del 19 al 25 de març.


R+D | 12/03/2018 RuralCat/IRTA

LIFE Brewery recupera subproductes de la cervesa per fer pinsos d'aqüicultura

El sector cerveser europeu genera anualment més de 8 milions de tones de subproductes rics en matèria orgànica. El projecte afegeix valor als seus subproductes seguint una de les prioritats del Pla d'Acció de l'economia circular de la UE.


Món Rural | 12/03/2018 RuralCat

Benvinguts a Pagès tornarà al juny

Tant si sou productors o restauradors com si oferiu allotjaments o activitats de lleure, ja podeu inscriure-us per a participar en la jornada “Benvinguts a Pagès”, que tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny.


MÓN RURAL | 09/03/2018 RuralCat

III Aplec de joves del camp: com veiem els joves la nostra professió?

El 19 de març, en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, tindrà lloc la tercera edició de l’Aplec de Joves al camp, amb un nou format innovador i més participatiu en el que els joves seran els protagonistes i aportaran la seva perspectiva.


Fruit.Net | 09/03/2018 RuralCat

Fitxa Tècnica sobre el control de monilinia spp. en fruita de pinyol ecològica

Aquesta fitxa tècnica del programa Fruit.Net ens explica els resultats del tractament de monilinia spp. en fruita de pinyol ecològica amb productes a base d’agents de control biològic, com el Bacillus subtilis o el timó vermell, integrats amb altres eines de control i maneig correcte de la finca.


FERTILITZACIÓ | 08/03/2018 RuralCat

Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià

L’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià, dedicat a la fertilització de l’arròs en sembra en sec.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 08/03/2018 RuralCat

El DARP organitza 7 jornades tècniques en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

Durant la 146 Fira de Sant Josep de Mollerussa, que se celebrarà del 16 al 19 de març, tindran lloc diverses jornades tècniques organitzades pel Departament d’Agricultura, com per exemple la tercera edició de la plataforma InnoEspai o el III Aplec de joves del camp.


FRUITA | 07/03/2018 RuralCat

Segona edició del Premi Internacional Millor Poma Golden

JARC-COAG organitza la segona edició de l’únic premi internacional d’aquesta tipologia, avalat per l’IRTA. El seu objectiu principal és implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/03/2018 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 12 al 18 de març.


PATT 2018 | 06/03/2018 RuralCat

El Pla Anual de Transferència Tecnològica 2018 durà a terme més de 1.000 actuacions

Amb el PATT, el DARP impulsa la recerca i la transferència tecnològica i de coneixements al sector agrari, agroalimentari, pesquer i forestal a Catalunya. De les 1.071 actuacions programades enguany, 921 són de divulgació de coneixement i 150 d’experimentació, demostració i recerca.


AJUTS | 06/03/2018 RuralCat

Ajuts per a la creació d'agrupacions i organitzacions de productors forestals

Fins el 5 d’octubre estarà oberta la convocatòria d’aquests ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a la creació d’agrupacions i d’organitzacions de productors forestals.


SANITAT VEGETAL | 06/03/2018 DARP

Nou pla pilot de control de les inspeccions d'equips d'aplicació de fitosanitaris  

A partir del 15 de març es posa en marxa un nou pla pilot que tindrà una durada de tres mesos. El Cos d’Agents Rurals serà l’encarregat de controlar que els equips que treballen han superat la inspecció necessària.  


INNOVACIÓ | 05/03/2018 RuralCat

Selecció d’experts per a tres nous Grups de discussió de l’EIP-AGRI

L’Associació Europea per a la Innovació dedicada al sector agrari (EIP-AGRI) cerca experts per a tres nous Grups de discussió sobre nous pinsos per a porcí i aviram, protecció de la producció fructícola durant les gelades i reducció del malbaratament alimentari a les explotacions agràries.


FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 05/03/2018 RuralCat

S'obren noves inscripcions a 10 cursos a distància

A partir d’avui, 5 de març, a les 8 del matí, i fins el 14 de març et pots inscriure a noves edicions de 10 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.


RAMADERIA | 02/03/2018 RuralCat

L’Escola de Pastors de Catalunya inicia la seva 10a edició

L’Escola ja ha format a 132 persones de tota Catalunya. D’aquestes, el 61% es dedica a la pagesia, ja sigui tirant endavant el seu propi projecte o treballant per altres.