Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural


DARP | 31/05/2018 

Agricultura fa seguiment de set casos de tuberculosi bovina detectats al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està fent control de totes les explotacions de bovins que hagin pogut tenir relació amb els animals afectats i prenent mostres de la fauna salvatge per conèixer el seu estatus sanitari.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 30/05/2018 

Jornades tècniques del 4 al 10 de juny

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


DARP | 29/05/2018 

Arrenca el projecte COOPEREM per millorar la gestió en cas d'incendis i catàstrofes a la zona transfronterera

El projecte Cooperació Operativa d’Emergències i Prevenció d’Incendis COOPEREM 2018-2020 té per objectiu desenvolupar una política conjunta en matèria de prevenció i gestió de riscos i catàstrofes a la zona transfronterera per millorar la capacitat d’anticipació i resposta dels serveis d’extinció.


DARP | 29/05/2018 

Agricultura aconsegueix l'autorització excepcional de productes fitosanitaris per combatre les plagues que afecten el cultiu d’arròs

El Departament d’Agricultura, en coordinació amb el de Territori i Sostenibilitat, estudiarà crear un grup de treball per consensuar les actuacions a realitzar per minimitzar els danys per a l’avifauna protegida al sector arrossaire.


REG | 28/05/2018 

La jornada sobre la millora del reg constata la importància de la optimització dels sistemes de regadiu

El Cortalet, la seu del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, va acollir el passat divendres 25 de maig una jornada tècnica sobre la millora del reg i la gestió de l’aigua en zones d’alt impacte ambiental, centrada en la millora de la gestió de l’aigua en termes d’eficiència i optimització de recursos.


PROJECTES EUROPEUS | 25/05/2018 

L’informe del projecte Futur Agrari conclou que l’ús de digerits en la fertilització pot reduir fins a un 35% les emissions d’efecte hivernacle

El document exposa els quatre anys de treball d’aquest projecte, cofinançat pel Programa LIFE+ de la Unió Europea, que té per objectiu promoure actuacions per a millorar la gestió de les dejeccions ramaderes i la fertilització dels cultius a Catalunya. L’informe Layman ja es pot consultar i descarregar des de l’Oficina de fertilització de RuralCat.


ACTIVITATS | 24/05/2018 

‘Benvinguts a Pagès’ torna del 9 al 10 de juny amb la seva edició més gastronòmica

La iniciativa proposa una estada de cap de setmana a les explotacions agràries de tot Catalunya per conèixer l’origen dels productes, degustar la gastronomia local i dormir en els allotjaments participants.


DARP | 24/05/2018 

El Laboratori Agroalimentari participa al 12th European Pesticide Residue Workshop de Munic

El Laboratori presenta aquesta setmana el pòster relatiu al mètode d’anàlisi de residus de plaguicides en pinso, que vol contribuir a millorar el control d’aquests productes.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 23/05/2018 

Una cinquantena de persones debaten sobre la gestió dels purins a Mas Vinyoles

L’espai d’innovació i promoció de l’emprenedoria Mas Vinyoles Hub, ubicat a Sant Pere de Torelló, va acollir el passat 17 de maig una jornada de treball dedicada a la gestió dels purins a Catalunya.


PROJECTES EUROPEUS | 23/05/2018 

ARCA ha participat a Brussel·les a la reunió del grup de treball de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural “Smart Villages”

El projecte “Smart Villages” estudia com revitalitzar els serveis del món rural mitjançant la innovació digital i social. Durant la trobada s'han presentat els projectes catalans “COWOCAT_RURAL “ i “Smart Rural Grid”.


AJUTS | 23/05/2018 

Ja està oberta la convocatòria d’ajuts del programa Indústria del Coneixement (Llavor i Producte) de col·laboració entre universitat i empresa

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Secretaria d'Universitats i Recerca convoca els ajuts d’Indústria del Coneixement (Llavor i Producte), que es plantegen com un instrument de transferència de coneixement i cooperació entre empreses i centres d’investigació.


DARP | 23/05/2018 

Les previsions de collita de préssec i nectarina a Catalunya aquest 2018 apunten un descens del 17% en relació a 2017

La reducció de la producció enguany hauria de significar un augment del preu i, en general, una millora de la situació en els mercats.


TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 23/05/2018 

Jornades tècniques del 28 de maig al 3 de juny

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana.


PREMIS | 22/05/2018 

Ja està oberta la convocatòria de la tercera edició dels premis ‘Món Rural’

La presentació de les obres originals a la tercera edició dels guardons impulsats per la Fundació del Món Rural es podrà realitzar fins al 20 de juliol de 2018. Aquest any s’afegeix un nou guardó per a la categoria de Patrimoni Rural.


PROJECTES EUROPEUS | 21/05/2018 

El projecte FEED-A-GENE pretén millorar l’eficiència i la sostenibilitat de la producció ramadera monogàstrica

FEED-A-GENE, que compta amb la participació de l’IRTA i la Universitat de Lleida, vol adaptar millor els diferents components dels sistemes de producció ramadera monogàstrica per millorar l'eficiència global i reduir l'impacte ambiental.