BioPro, un projecte basat en l’economia circular

R+D+I | 11/01/2018  IRTA/RuralCat

BioPro, un projecte basat en l’economia circular

BioPro és un projecte col·laboratiu, recentment aprovat pel programa estratègic CIEN 2017, finançat pel CDTI. Hi participen 8 empreses i 4 organismes d’investigació estatal, que desenvoluparan una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

Font: IRTA

Font: IRTA

  1. IRTA

En el projecte BioPro s’integraran (per primera vegada), etapes de tractament dels residus orgànics mitjançant processos de bioconversió (conversió d’una biomassa mitjançant processos desenvolupats per organismes vius) i de biorefineria (integració de processos tecnològics per a l’extracció seqüencial de fraccions d’alt valor a partir d’una biomassa), per a l’obtenció d’ingredients i extractes d’alt valor afegit, amb funcionalitats tant nutricionals com tecnològiques, que s’incorporaran en nous productes per a l’alimentació humana i animal.

Així, BioPro s’emmarca de ple en els conceptes d’economia circular i de bioeconomia, i pretén fomentar l’aprofitament i ús eficient dels recursos naturals.

El consorci, que inclou 8 empreses (Argal, Mahou, Fruselva, Anecoop, Uvesa, Elmubas, Matarromera i Kimitec) i 4 organismes d’investigació (IRTA, CTIC-CITA, Universitat de Navarra i IATA-CSIC), desenvoluparà en els propers 4 anys una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

 

Tota l'actualitat relacionada amb el món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 02/04/2018 RuralCat

S'obren noves inscripcions a 8 cursos a distància

A partir d’avui, 3 d'abril, a les 8 del matí, i fins l'11 d'abril et pots inscriure a noves edicions de 8 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

Pesca
 | 13/04/2018 

Presentació i signatura del “Manifest per la Promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània”

Dins la fira Alimentària 2018, els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) del DARP, organitzen una sèrie d’activitats amb l’objectiu de promocionar els productes pesques de proximitat dins la Dieta Mediterrània.

FIRES
 | 13/04/2018 

El DARP a l'Alimentària 2018

Enguany el Departament participa a l’edició 2018 de l’Alimentaria a través del Catalonia Food & Gastronomy HUB, un espai exclusiu creat per posar en valor els productes catalans que es podrà visitar durant tots els dies del certamen.

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA
 | 11/04/2018 

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 16 al 22 d’abril.

REG
 | 10/04/2018 

Jornada Tècnica sobre el manteniment de sistemes de filtratge de reg interior

El passat 28 de febrer, va tenir lloc la Jornada Tècnica sobre Manteniment de Sistemes de Filtratge de Reg Interior a Montoliu de Lleida, organitzada conjuntament per Aigües del Segarra Garrigues (ASG), Infraestructures.cat i l’Oficina del Regant. L’objectiu era explicar i donar a conèixer solucions tècniques pel manteniment de filtres en les instal·lacions de reg de la nova zona del Segarra-Garrigues en aquesta localitat.

Especials