Tota l'actualitat relacionada amb el món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 15/10/2018 

El Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2015-2020 vol incentivar el consum dels aliments ecològics

El Programa, aprovat pel DARP, té com a objectius seguir fomentant el creixement i la diversificació de les produccions ecològiques, el desenvolupament de les iniciatives i activitats comercials, tant les orientades al mercat local com als mercats exteriors, i la promoció del mercat interior de consum dels aliments ecològics.

ENTREVISTA
 | 21/09/2018 

“El desenvolupament d’elaborats carnis amb nivells més baixos de greixos i sal serà el nou cavall de batalla de les especialitats càrnies”

Amb 138 anys d’història, BOADAS 1880 és una de les empreses de xarcuteria més antigues d’Espanya. Especialitzats en pernil serrà i embotits curats, la seva continuïtat fins al present, en mans de la quarta generació, és el resultat de la perseverança i obstinació per evolucionar davant les exigències del mercat i el consumidor sense perdre el respecte a la tradició artesanal heretada. El recorregut de BOADAS 1880, des de la incorporació a començaments del segle XX del primer laboratori a la fàbrica mateixa fins a l’elecció del seu equip d’R+D per formar part del projecte europeu TeRiFiQ, confirma una cultura d’empresa amb una clara vocació innovadora. L’empresa ha llançat la primera gamma de xarcuteria curada del mercat nacional amb una important reducció de greixos saturats i sal.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 21/09/2018 

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica oferirà visites als operadors ecològics

Tots els agricultors, ramaders o elaboradors ecològics poden participar a les activitats de la Setmana Bio, que es celebrarà del 20 al 28 d’octubre, obrint les portes de la seva finca, granja o empresa ecològica. El termini per inscriure’s al programa finalitza el proper 30 de setembre.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 18/09/2018 

L’EFSA convoca els ajuts per a la promoció de l’avaluació del risc alimentari a través d’iniciatives conjuntes

Aquest programa d’ajuts, amb un pressupost total de 420.000 euros, vol promoure l’augment de la capacitat d’avaluació de riscos per a la seguretat alimentària a la Unió Europea, entre organitzacions prèviament certificades per l’EFSA.

VINYA
 | 17/09/2018 

El vi català amb DO representa el 36% de les vendes del canal d’alimentació i hoteleria a Catalunya

La DO Catalunya lidera el volum de vendes amb el 54,73% del mercat i Catalunya exporta el 40,99% de la seva producció de vi amb DO a més de 140 països.

Especials