Tota l'actualitat relacionada amb el món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 15/10/2018 

El Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2015-2020 vol incentivar el consum dels aliments ecològics

El Programa, aprovat pel DARP, té com a objectius seguir fomentant el creixement i la diversificació de les produccions ecològiques, el desenvolupament de les iniciatives i activitats comercials, tant les orientades al mercat local com als mercats exteriors, i la promoció del mercat interior de consum dels aliments ecològics.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 26/06/2018 

Els responsables de qualitat dels laboratoris oficials de Catalunya avaluen l’adaptació als nous requisits normatius

La reunió, celebrada al LAC, va servir per posar en comú els nous requisits de la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025 per la competència dels laboratoris d’assaig i calibratge.

AJUTS
 | 26/06/2018 

Agricultura convoca 1,7M d’euros en ajuts als productors amb distintiu DOP o IGP de producció ecològica o integrada

Els ajuts estan cofinançats en un 57% pel DARP i la resta per fons europeus d’acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 20/06/2018 

El Laboratori Agroalimentari ha validat 11 mètodes d’anàlisi en els darrers mesos

Els mètodes validats han sigut objecte d’avaluació d’acord a la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025, amb l’objectiu d’ampliar els serveis analítics relacionats amb el control oficial agroalimentari. Aquests mètodes permeten garantir la qualitat i seguretat alimentàries en totes les fases de la seva cadena.

DARP
 | 18/06/2018 

Les empreses ja es poden adherir a l'Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya

Les empreses ja es poden adherir a l’Acord del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya. Així s’ha acordat en el marc de la reunió de la Comissió Paritària del Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya (CBPC), que va presidir el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, a la qual també hi van assistir representants de les entitats signatàries de l’Acord.

Especials