Tota l'actualitat relacionada amb el món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 15/10/2018 

El Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2015-2020 vol incentivar el consum dels aliments ecològics

El Programa, aprovat pel DARP, té com a objectius seguir fomentant el creixement i la diversificació de les produccions ecològiques, el desenvolupament de les iniciatives i activitats comercials, tant les orientades al mercat local com als mercats exteriors, i la promoció del mercat interior de consum dels aliments ecològics.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 15/10/2018 

El Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2015-2020 vol incentivar el consum dels aliments ecològics

El Programa, aprovat pel DARP, té com a objectius seguir fomentant el creixement i la diversificació de les produccions ecològiques, el desenvolupament de les iniciatives i activitats comercials, tant les orientades al mercat local com als mercats exteriors, i la promoció del mercat interior de consum dels aliments ecològics.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 09/10/2018 

El Laboratori Agroalimentari publica un article sobre control de pesticides en alimentació animal a la revista ‘Analytical Methods’

Amb aquest publicació, el LAC continua contribuint en la millora i la difusió dels processos d’inspecció i control agroalimentari.

ENTREVISTA
 | 05/10/2018 

“Amb Mooma el que hem fet és agafar l’experiència fructícola familiar i aplicar-la a un model de negoci més innovador”

Agroalimentària Mas Saulot, SL (MOOMA) ha resultat guanyadora de la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2017 en la modalitat d’empresa agrària per la implantació d’un nou model de negoci, la primera sidra catalana, basat en donar un valor afegit a les pomes mitjançant la transformació a productes innovadors de qualitat, tot implantant un model integrador a la zona rural que fomenta l’economia local, col·laborativa, circular i sostenible.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 05/10/2018 

Vic acollirà un congrés internacional sobre tòfona l’any vinent

El Congrés Internacional Trufforum es celebrarà del 24 al 26 de gener de 2019 i posarà en contacte el sector professional de la tòfona per divulgar-ne els valors i la cultura.

ENTREVISTA
 | 21/09/2018 

“El desenvolupament d’elaborats carnis amb nivells més baixos de greixos i sal serà el nou cavall de batalla de les especialitats càrnies”

Amb 138 anys d’història, BOADAS 1880 és una de les empreses de xarcuteria més antigues d’Espanya. Especialitzats en pernil serrà i embotits curats, la seva continuïtat fins al present, en mans de la quarta generació, és el resultat de la perseverança i obstinació per evolucionar davant les exigències del mercat i el consumidor sense perdre el respecte a la tradició artesanal heretada. El recorregut de BOADAS 1880, des de la incorporació a començaments del segle XX del primer laboratori a la fàbrica mateixa fins a l’elecció del seu equip d’R+D per formar part del projecte europeu TeRiFiQ, confirma una cultura d’empresa amb una clara vocació innovadora. L’empresa ha llançat la primera gamma de xarcuteria curada del mercat nacional amb una important reducció de greixos saturats i sal.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 21/09/2018 

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica oferirà visites als operadors ecològics

Tots els agricultors, ramaders o elaboradors ecològics poden participar a les activitats de la Setmana Bio, que es celebrarà del 20 al 28 d’octubre, obrint les portes de la seva finca, granja o empresa ecològica. El termini per inscriure’s al programa finalitza el proper 30 de setembre.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 18/09/2018 

L’EFSA convoca els ajuts per a la promoció de l’avaluació del risc alimentari a través d’iniciatives conjuntes

Aquest programa d’ajuts, amb un pressupost total de 420.000 euros, vol promoure l’augment de la capacitat d’avaluació de riscos per a la seguretat alimentària a la Unió Europea, entre organitzacions prèviament certificades per l’EFSA.

VINYA
 | 17/09/2018 

El vi català amb DO representa el 36% de les vendes del canal d’alimentació i hoteleria a Catalunya

La DO Catalunya lidera el volum de vendes amb el 54,73% del mercat i Catalunya exporta el 40,99% de la seva producció de vi amb DO a més de 140 països.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 10/09/2018 

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació convoca el Premi “Alimentos de España 2018”

Amb aquests guardons, que inclouen 8 modalitats, es vol reconèixer el treball d’empreses i professionals que s’han distingit per produir, elaborar, distribuir i oferir al consumidor productes alimentaris de qualitat.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 07/09/2018 

El pòster sobre el perfil de pigments dels olis d’oliva de la UB i el LAC, guardonat a la XXII International Mass Spectrometry Conference

El mètode presentat conclou que l’estudi del perfil de pigments dels olis d’oliva és útil per a la discriminació fiable entre diferents tipus de mostres d’olis d’oliva del mateix origen geogràfic i també entre mostres d’oli d’oliva verge extra de diferents orígens.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 02/08/2018 

El 2017 es va incrementar un 9% el nombre d’empreses del sector de l’alimentació i les begudes a Catalunya

L’Informe anual sobre la indústria a Catalunya, a càrrec de l ‘Observatori de la Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement, fa una radiografia de l’evolució de tots els àmbits del sector industrial, entre ells el sector de l’alimentació i begudes.

AJUTS
 | 02/08/2018 

Oberta la convocatòria d’ajuts per a entitats que donin suport als programes escolars de fruites, hortalisses i llet

L’objectiu de les mesures educatives és reconectar els alumnes amb l’agricultura, donar a conèixer la cadena alimentària local, l’agricultura ecològica i la lluita contra el malbaratament d’aliments, i educar els menors en hàbits alimentaris saludables.

DOSSIER TÈCNIC
 | 27/07/2018 

Dossier Tècnic nº 92: “La lluita contra el malbaratament alimentari. Aprofitament dels aliments”

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 92, dedicat en aquesta ocasió a la “Lluita contra el malbaratament alimentari”.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 25/07/2018 

L’IRTA llança una enquesta per al desenvolupament de nous productes que valoritzin la carn del Pirineu i el peix local

El qüestionari forma part d’un procés demostratiu de creativitat i innovació que l’IRTA està duent a terme per a agrupacions de productors agroalimentaris.

AJUTS
 | 16/07/2018 

Obert el període de sol·licituds per als ajuts a la cooperació per al foment de cadenes curtes i mercats locals en el marc del PDR

Els ajuts, per un import total de 400.000 euros, estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d'acord amb el que preveu el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 16/07/2018 

L’IRTA durà a terme sessions demostratives gratuïtes de processament per altes pressions hidroestàtiques

Durant les sessions els experts de l’IRTA mostraran a les empreses com aconseguir productes alimentaris més saludables, segurs i innovadors.

DOSSIER TÈCNIC
 | 10/07/2018 

Dossier Tècnic 91: “Biodiversitat cultivada”

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 91, dedicat en aquesta ocasió a la “biodiversitat cultivada”.

FIRES
 | 10/07/2018 

Santa Eulàlia de Ronçana acollirà la IX Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental el 21 i 22 de juliol

Els visitants podran participar a les diverses activitats programades com tastar les diferents varietats, aprendre a cuinar o millorar les tècniques de cultiu del seu hort.

PROJECTES EUROPEUS
 | 02/07/2018 

El projecte INNOLACT treballa per impulsar la innovació i millorar la competitivitat del sector lleter tradicional

INNOLACT és un projecte europeu cofinançat pel programa Programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest projecte, que va començar a treballar el 2016 i tindrà una durada de 3 anys, té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. En ell hi participen, entre d’altres, el Centre Tecnològic BETA (Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental i Alimentària de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya) i l’Escola Agrària del Pirineu.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 28/06/2018 

El Laboratori Agroalimentari presenta el pòster del mètode analític validat al “14th Annual LC-MS/MS workshop on environmental applications and food safety” de Barcelona

El Laboratori Agroalimentari ha participat en aquesta trobada que s’ha celebrat a Barcelona els dies 26 i 27 de juny amb la presentació del pòster “Development and validation of an analytical method for the determination of mycotoxins in animal feed and raw materials by UHPLC-MS/MS”.

Especials