Noticies i consells relacionat amb l’alimentació

Evolució de la quota de volum de les Denominacions d'Origen Catalanes, segons l’informe
ALIMENTACIÓ
 | 21/02/2018 
La quota de consum de vins de les DO catalanes per part dels consumidors de Catalunya ha augmentat 2,52 punts percentuals, segons el darrer informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Una vintena d'empreses catalanes presenten novetats a Biofach

Biofach se celebra a Nuremberg (Alemanya), del 14 al 17 de febrer. Font: NürnbergMesse
FIRES
 | 16/02/2018 
Es tracta d’uns dels certàmens més importants del sector ecològic, compta amb 50.000 visitants i enguany sobrepassa per primera vegada els 3.000 expositors de 93 nacionalitats.

Novetats en la llista d’additius de la UE

Els additius són substàncies que s’afegeixen als aliments amb un propòsit tecnològic: per millorar la seva conservació, el seu aspecte, textura, evitar el creixement de microorganismes, etc., en diferents etapes de la seva fabricació, transport o emmagatzematge
ALIMENTACIÓ
 | 21/02/2018 
La Unió Europea ha donat autorització per als fosfats en asts verticals de carn congelada i ha suprimit el Sorbat càlcic així com l’entrada de la categoria «productes de brioixeria, pastisseria, rebosteria i galetes per a usos nutricionals específics » per l’ús de certs edulcorants. També ha actualitzat la guia que descriu les categories alimentàries en el Reglament sobre additius.

La CE destina 169 milions a una nova campanya de promoció agroalimentària

AJUTS
 | 18/01/2018 
Brussel·les obre la convocatòria d’ajuts a la promoció de productes agrícoles de 2018. El termini de presentació de propostes finalitza el 12 d’abril.
 
 

Seguretat Alimentària

Obligacions dels empresaris i productors. Normativa de seguretat alimentaria
En la societat actual existeix un interès creixent per la salut i la qualitat de vida de les persones. Tot el que s'ha de saber sobre els aliments en profunditat
Com a consumidors podem denunciar qualsevol actuació que considerem que atempta contra la salut pública en matèria alimentària.