Entrevistes a persones rellevants del món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

Pere Frigola va ser administrador de Mas Saulot, és soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona
ENTREVISTA
 | 20/12/2018 
Pere Frigola té 79 anys i és un home fet a ell mateix. Com a pagès ha viscut diferents èpoques de la mateixa finca, que ha passat de la producció de llet a la carn d'engreix i, finalment, a la producció de fruita. Mai va anar a la Universitat però coneixements no li manquen amb l’experiència i altres formacions específiques en temes com l’alimentació animal o l’administració, gestió i direcció empresarial. Ha estat administrador d’Agroalimentària Mas Saulot, soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona. Pere Frigola ens explica en aquesta entrevista què hi ha darrera de la IGP Poma de Girona. La fructicultura ha evolucionat molt els darrers anys i els distintius de qualitat poden ser una ajuda per donar a conèixer les produccions locals.

“Fomentem la col·laboració entre les nostres empreses en la producció, la comercialització i la innovació”

Pere Frigola   23/11/2018
“Fomentem la col·laboració entre les nostres empreses en la producció, la comercialització i la innovació”

“Com a petits artesans que som, fem la feina amb les mans però també amb el cor”

Josep Miquel Canut   06/12/2018
“Com a petits artesans que som, fem la feina amb les mans però també amb el cor”

“El fet que el públic pugui conèixer l’origen del que mengen posa en valor la nostra feina”

Albert Puigdemont   02/11/2018
“El fet que el públic pugui conèixer l’origen del que mengen posa en valor la nostra feina”

“Amb Mooma el que hem fet és agafar l’experiència fructícola familiar i aplicar-la a un model de negoci més innovador”

Pau Frigola   05/10/2018
“Amb Mooma el que hem fet és agafar l’experiència fructícola familiar i aplicar-la a un model de negoci més innovador”

“El desenvolupament d’elaborats carnis amb nivells més baixos de greixos i sal serà el nou cavall de batalla de les especialitats càrnies”

Vicenç Boadas   21/09/2018
“El desenvolupament d’elaborats carnis amb nivells més baixos de greixos i sal serà el nou cavall de batalla de les especialitats càrnies”

“Amb millores en la bioseguretat es pot reduir un 40% la prevalença de Campylobacter en granges de broilers”

Marta Cerdà   06/02/2018
“Amb millores en la bioseguretat es pot reduir un 40% la prevalença de Campylobacter en granges de broilers”

“Els ramaders, agricultors i pescadors són cabdals per garantir l’alimentació al nostre país”

Arnau Queralt i Bassa   22/09/2017
“Els ramaders, agricultors i pescadors són cabdals per garantir l’alimentació al nostre país”

"Hem aplicat tota la innovació que teníem al nostre abast per fer un producte molt diferenciat"

Jordi Capdevila   19/07/2017
"Hem aplicat tota la innovació que teníem al nostre abast per fer un producte molt diferenciat"

"Ladaptació als canvis sempre passa per reconèixer la pròpia identitat"

Oriol Rovira   26/06/2017
"L'adaptació als canvis sempre passa per reconèixer la pròpia identitat"

"La majoria dels canvis en la nostra explotació han estat provocats per demandes del mercat"

Marc Solé   07/06/2017
"La majoria dels canvis en la nostra explotació han estat provocats per demandes del mercat"

"La cuina és un dinamitzador econòmic i cultural"

Carme Ruscalleda   11/05/2017
"La cuina és un dinamitzador econòmic i cultural"

"Hem de fer la tecnologia més accessible per a pimes, joves i altres col·lectius"

Paul Soto   28/04/2017
"Hem de fer la tecnologia més accessible per a pimes, joves i altres col·lectius"

"Sóc molt partidari del plaer. El plaer de cultivar els aliments, cuinar-los i gaudir-los"

Pere Castells Esqué   06/04/2017
"Sóc molt partidari del plaer. El plaer de cultivar els aliments, cuinar-los i gaudir-los"

"La carn constitueix la millor de les fonts de ferro en una dieta saludable"

Mª Carmen Vidal Carou   23/09/2016
"La carn constitueix la millor de les fonts de ferro en una dieta saludable"

"Afortunadament la relació entre la universitat i lempresa és cada vegada més estreta"

Olga Martín Belloso   21/06/2016
"Afortunadament la relació entre la universitat i l'empresa és cada vegada més estreta"

"El nostre projecte empresarial va néixer amb un objectiu social"

José Luis Rodríguez   24/05/2016
"El nostre projecte empresarial va néixer amb un objectiu social"

"Guanyar el Premi Ruralapps ha estat molt important perquè és un segell de qualitat i confiança"

Emilia Vila   27/04/2016
"Guanyar el Premi Ruralapps ha estat molt important perquè és un segell de qualitat i confiança"

"El Dossier Tècnic és un espai de trobada entre la ciència i els sectors productius"

M. Lourdes Reig   30/03/2016
"El Dossier Tècnic és un espai de trobada entre la ciència i els sectors productius"

"En ramaderia encara queda molt per innovar i tecnificar"

Joan Sanmartín Suñer   18/03/2016
"En ramaderia encara queda molt per innovar i tecnificar"

"La innovació és fruit de la curiositat i lintent de millora"

Carles Figueras Güell   03/03/2016
"La innovació és fruit de la curiositat i l'intent de millora"