Entrevistes a persones rellevants del món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

Salvador Vergés, fundador de Bas Alimentària i la marca Natrus i guanyador del PITA 2015
ENTREVISTA
 | 24/02/2016 
Renovació, col·laboració, innovació... són alguns dels valors que destaquen en aquesta entrevista amb Salvador Vergés, fundador de Bas Alimentària i la marca Natrus i guanyador del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), en la modalitat al jove emprenedor innovador. També parlem de crisi, necessitat, superació, família, empresa... de la vida de pagès.

“Amb millores en la bioseguretat es pot reduir un 40% la prevalença de Campylobacter en granges de broilers”

Marta Cerdà és doctora en ciències biològiques especialitzada en microbiologia per la Universitat de Barcelona i, des del 2004, investigadora al CReSA-IRTA. Col·labora en els màsters de Biotecnologia Molecular i de Microbiologia Avançada de la Universitat de Barcelona. Actualment la seva recerca està centrada en zoonosis bacterianes incloent resistències antimicrobianes i epidemiologia i control de patògens transmesos per aliments.
ENTREVISTA
 | 06/02/2018 
Researcher Animal Health Program (CRESA – IRTA)

“Els ramaders, agricultors i pescadors són cabdals per garantir l’alimentació al nostre país”

Arnau Queralt i Bassa
ENTREVISTA
 | 22/09/2017 
Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

"Hem aplicat tota la innovació que teníem al nostre abast per fer un producte molt diferenciat"

Jordi Capdevila és enginyer tècnic agrícola i un dels quatre germans que porta l'explotació agrícola i ramadera Sargaire i la marca Carn Sargaire.
ENTREVISTA
 | 19/07/2017 
Directiu Carn Sargaire

"Ladaptació als canvis sempre passa per reconèixer la pròpia identitat"

Oriol Rovira és el xef del restaurant Els Casals, vinculat a l'explotació familiar de Cal Rovira
ENTREVISTA
 | 26/06/2017 
Xef d'Els Casals

"La majoria dels canvis en la nostra explotació han estat provocats per demandes del mercat"

Marc Solé de Cal Peretò
ENTREVISTA
 | 07/06/2017 
Cap de Cal Peretó

"La cuina és un dinamitzador econòmic i cultural"

Carme Ruscalleda, xef i empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau. Autor: Carles Allende
ENTREVISTA
 | 11/05/2017 
Xef i empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau

"Hem de fer la tecnologia més accessible per a pimes, joves i altres col·lectius"

Paul Soto va estudiar econòmiques i és expert en la millora de polítiques de desenvolupament i ocupació territorials a Europa, tant en l'àmbit rural com urbà. Actualment és el director de l'equip de gestió de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR). En aquesta entrevista expressa les seves opinions personals, independentment de la posició de la Comissió Europea.
ENTREVISTA
 | 28/04/2017 
Cap de l'equip de gestió de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR)

"Sóc molt partidari del plaer. El plaer de cultivar els aliments, cuinar-los i gaudir-los"

Pere Castells Esqué
ENTREVISTA
 | 06/04/2017 
Membre de Gastrocultura Mediterrània

"La carn constitueix la millor de les fonts de ferro en una dieta saludable"

Mª Carmen Vidal Carou és Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè científic assessor de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. La seva activitat docent destaca en las llicenciatures de Farmàcia i de Ciència i Tecnologia dels Aliments i en la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.
ENTREVISTA
 | 23/09/2016 
Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona

"Afortunadament la relació entre la universitat i lempresa és cada vegada més estreta"

Olga Martín és és catedràtica en l'Àrea de Tecnologia d'Aliments per la Universitat de Lleida
ENTREVISTA
 | 21/06/2016 
Catedràtica en l'Àrea de Tecnologia d'Aliments i directora de l'Escola de Doctorat de la UdL

"El nostre projecte empresarial va néixer amb un objectiu social"

José Luís Rodríguez, director general de CeliCity, és enginyer de telecomunicacions, amb una llarga experiència en la consultoria de negocis i d'estratègia digital
ENTREVISTA
 | 24/05/2016 
Director general de CeliCity

"Guanyar el Premi Ruralapps ha estat molt important perquè és un segell de qualitat i confiança"

Emilia Vila va estudiar Administració i Direcció d'Empreses. El seu pare era agricultor i ella sempre ha estat lligada al camp. Avui dia és Directora general d'Agroptima.
ENTREVISTA
 | 27/04/2016 
Directora general d'Agroptima

"El Dossier Tècnic és un espai de trobada entre la ciència i els sectors productius"

M. Lourdes Reig és Vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC
ENTREVISTA
 | 30/03/2016 
Vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC

"En ramaderia encara queda molt per innovar i tecnificar"

Joan Sanmartín és soci fundador d'Albesa Ramadera
ENTREVISTA
 | 18/03/2016 
Soci fundador d'Albesa Ramadera

"La innovació és fruit de la curiositat i lintent de millora"

Carles Figueras és administrador de Gamba i Peix de Palamós
ENTREVISTA
 | 03/03/2016 
Administrador de Gamba i Peix de Palamós

"El PITA també reconeix lesperit emprenedor duna generació que sha hagut de reinventar arran de la crisi"

Salvador Vergés, fundador de Bas Alimentària i la marca Natrus i guanyador del PITA 2015
ENTREVISTA
 | 24/02/2016 
Fundador de Bas Alimentària

"Una de les qualitats més destacables del Dossier Tècnic és que parla a nivell local, del i per al territori"

Narciso Pastor Saenz, director de l'ETSEA (UdL)
ENTREVISTA
 | 16/02/2016 
Director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA)

"El Dossier Tècnic reflecteix la riquesa del nostre país en estructures científiques que sadrecen al sector agroalimentari"

Josep M. Monfort Bolívar és director general de l'IRTA
ENTREVISTA
 | 28/01/2016 
director general de l'IRTA

"En l´alta gastronomia l´oli doliva, en totes les seves formes i textures, ha agafat volada i ja té molta rellevància"

Jeroni Castell és xef i propietari del restaurant Les Moles (Ulldecona)
ENTREVISTA
 | 05/01/2016 
Xef del restaurant Les Moles (Ulldecona)

"La indústria agroalimentària pot trobar en la supercomputació solucions en làmbit del Big Data i la simulació de fenòmens complexos"

Anna Escoda és responsable de Transferència Tecnològica del Barcelona Supercomputing Center
ENTREVISTA
 | 09/12/2015 
Responsable de Transferència Tecnològica del Barcelona Supercomputing Center