Entrevistes a persones rellevants del món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

Marta Cerdà és doctora en ciències biològiques especialitzada en microbiologia per la Universitat de Barcelona i, des del 2004, investigadora al CReSA-IRTA. Col·labora en els màsters de Biotecnologia Molecular i de Microbiologia Avançada de la Universitat de Barcelona. Actualment la seva recerca està centrada en zoonosis bacterianes incloent resistències antimicrobianes i epidemiologia i control de patògens transmesos per aliments.
ENTREVISTA
 | 06/02/2018 
Des de l’any 2005 Campylobacter spp s’ha convertit en un patogen zoonòtic molt rellevant, responsable de toxiinfeccions alimentàries humanes. Es calcula que, a la Unió Europea, hi ha uns 9 milions de casos anuals. En aquesta entrevista parlem amb Marta Cerdà, investigadora al CReSA-IRTA, sobre com afecta aquest bacteri la producció avícola.

“Amb millores en la bioseguretat es pot reduir un 40% la prevalença de Campylobacter en granges de broilers”

Marta Cerdà és doctora en ciències biològiques especialitzada en microbiologia per la Universitat de Barcelona i, des del 2004, investigadora al CReSA-IRTA. Col·labora en els màsters de Biotecnologia Molecular i de Microbiologia Avançada de la Universitat de Barcelona. Actualment la seva recerca està centrada en zoonosis bacterianes incloent resistències antimicrobianes i epidemiologia i control de patògens transmesos per aliments.
ENTREVISTA
 | 06/02/2018 
Researcher Animal Health Program (CRESA – IRTA)

“Els ramaders, agricultors i pescadors són cabdals per garantir l’alimentació al nostre país”

Arnau Queralt i Bassa
ENTREVISTA
 | 22/09/2017 
Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

"Hem aplicat tota la innovació que teníem al nostre abast per fer un producte molt diferenciat"

Jordi Capdevila és enginyer tècnic agrícola i un dels quatre germans que porta l'explotació agrícola i ramadera Sargaire i la marca Carn Sargaire.
ENTREVISTA
 | 19/07/2017 
Directiu Carn Sargaire

"Ladaptació als canvis sempre passa per reconèixer la pròpia identitat"

Oriol Rovira és el xef del restaurant Els Casals, vinculat a l'explotació familiar de Cal Rovira
ENTREVISTA
 | 26/06/2017 
Xef d'Els Casals

"La majoria dels canvis en la nostra explotació han estat provocats per demandes del mercat"

Marc Solé de Cal Peretò
ENTREVISTA
 | 07/06/2017 
Cap de Cal Peretó

"La cuina és un dinamitzador econòmic i cultural"

Carme Ruscalleda, xef i empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau. Autor: Carles Allende
ENTREVISTA
 | 11/05/2017 
Xef i empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau

"Hem de fer la tecnologia més accessible per a pimes, joves i altres col·lectius"

Paul Soto va estudiar econòmiques i és expert en la millora de polítiques de desenvolupament i ocupació territorials a Europa, tant en l'àmbit rural com urbà. Actualment és el director de l'equip de gestió de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR). En aquesta entrevista expressa les seves opinions personals, independentment de la posició de la Comissió Europea.
ENTREVISTA
 | 28/04/2017 
Cap de l'equip de gestió de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR)

"Sóc molt partidari del plaer. El plaer de cultivar els aliments, cuinar-los i gaudir-los"

Pere Castells Esqué
ENTREVISTA
 | 06/04/2017 
Membre de Gastrocultura Mediterrània

"La carn constitueix la millor de les fonts de ferro en una dieta saludable"

Mª Carmen Vidal Carou és Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè científic assessor de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. La seva activitat docent destaca en las llicenciatures de Farmàcia i de Ciència i Tecnologia dels Aliments i en la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.
ENTREVISTA
 | 23/09/2016 
Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona

"Afortunadament la relació entre la universitat i lempresa és cada vegada més estreta"

Olga Martín és és catedràtica en l'Àrea de Tecnologia d'Aliments per la Universitat de Lleida
ENTREVISTA
 | 21/06/2016 
Catedràtica en l'Àrea de Tecnologia d'Aliments i directora de l'Escola de Doctorat de la UdL

"El nostre projecte empresarial va néixer amb un objectiu social"

José Luís Rodríguez, director general de CeliCity, és enginyer de telecomunicacions, amb una llarga experiència en la consultoria de negocis i d'estratègia digital
ENTREVISTA
 | 24/05/2016 
Director general de CeliCity

"Guanyar el Premi Ruralapps ha estat molt important perquè és un segell de qualitat i confiança"

Emilia Vila va estudiar Administració i Direcció d'Empreses. El seu pare era agricultor i ella sempre ha estat lligada al camp. Avui dia és Directora general d'Agroptima.
ENTREVISTA
 | 27/04/2016 
Directora general d'Agroptima

"El Dossier Tècnic és un espai de trobada entre la ciència i els sectors productius"

M. Lourdes Reig és Vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC
ENTREVISTA
 | 30/03/2016 
Vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC

"En ramaderia encara queda molt per innovar i tecnificar"

Joan Sanmartín és soci fundador d'Albesa Ramadera
ENTREVISTA
 | 18/03/2016 
Soci fundador d'Albesa Ramadera

"La innovació és fruit de la curiositat i lintent de millora"

Carles Figueras és administrador de Gamba i Peix de Palamós
ENTREVISTA
 | 03/03/2016 
Administrador de Gamba i Peix de Palamós

"El PITA també reconeix lesperit emprenedor duna generació que sha hagut de reinventar arran de la crisi"

Salvador Vergés, fundador de Bas Alimentària i la marca Natrus i guanyador del PITA 2015
ENTREVISTA
 | 24/02/2016 
Fundador de Bas Alimentària

"Una de les qualitats més destacables del Dossier Tècnic és que parla a nivell local, del i per al territori"

Narciso Pastor Saenz, director de l'ETSEA (UdL)
ENTREVISTA
 | 16/02/2016 
Director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA)

"El Dossier Tècnic reflecteix la riquesa del nostre país en estructures científiques que sadrecen al sector agroalimentari"

Josep M. Monfort Bolívar és director general de l'IRTA
ENTREVISTA
 | 28/01/2016 
director general de l'IRTA

"En l´alta gastronomia l´oli doliva, en totes les seves formes i textures, ha agafat volada i ja té molta rellevància"

Jeroni Castell és xef i propietari del restaurant Les Moles (Ulldecona)
ENTREVISTA
 | 05/01/2016 
Xef del restaurant Les Moles (Ulldecona)

"La indústria agroalimentària pot trobar en la supercomputació solucions en làmbit del Big Data i la simulació de fenòmens complexos"

Anna Escoda és responsable de Transferència Tecnològica del Barcelona Supercomputing Center
ENTREVISTA
 | 09/12/2015 
Responsable de Transferència Tecnològica del Barcelona Supercomputing Center

"Innovar és introduir un aspecte diferenciador per augmentar la productivitat de lempresa"

Raquel Clavell, responsable de Cervesa Sant Jordi, és llicenciada en biotecnologia i psicologia
ENTREVISTA
 | 08/09/2015 
Cervesa Sant Jordi – Premi PITA 2014

"Estem més a prop que mai dacademitzar la cuina i tenir doctors universitaris en aquesta disciplina"

Pere Castells és cap de coordinació del projecte de la Unitat Bullipèdia a la UB
ENTREVISTA
 | 22/07/2015 
cap de coordinació del projecte de la Unitat Bullipèdia a la Universitat de Barcelona

"Els pescadors han de poder viure de la seva feina"

Anna Garriga és professora d'Economia de la Universitat de Girona. Autor: Àngel Font
ENTREVISTA
 | 07/05/2015 
Professora d'Economia de la Universitat de Girona. Medalla de la Pesca catalana 2014

"Innovar és un dels nostres objectius constants"

Xavier Espuña és gerent d'Esteban Espuña, SA
ENTREVISTA
 | 29/04/2015 
Gerent d'Esteban Espuña, SA

"Som afortunats de tenir els calçots, un dels símbols més genuïns de la gastronomia catalana"

En Sebastià Banús va ser un dels impulsors de la IGP Calçot de Valls i ara n'és el vicepresident
ENTREVISTA
 | 07/01/2015 
Vicepresident de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls

"Veiem oportunitats de negoci en làrea mediterrània, el Magrib, Llatinoamèrica i Àsia"

Joan Tristany és director general d'amec.
ENTREVISTA
 | 24/12/2014 
Director general de l'Associació Multisectorial d'Empreses Exportadores

"El principal avantatge de Fruit.Net és la interrelació de tot el sector productiu agrícola català per estar a lavantguarda en lús de fitosanitaris"

Francesc M. Obiol Reverter és director de qualitat de l'Exportadora d'Agris d'Alcanar, SCCL
ENTREVISTA
 | 17/11/2014 
Director de qualitat de l'Exportadora d'Agris d'Alcanar, SCCL

"Laplicació plurifons al Leader 2014-2020 és una oportunitat per tal de crear una estratègia de desenvolupament local integrada i amb més valor afegit"

Jesús Fierro Rugall és president del Consorci Grup d'Acció Local de l'Alt Urgell i la Cerdanya
ENTREVISTA
 | 30/05/2014 
President del Consorci Grup d'Acció Local de l'Alt Urgell i la Cerdanya

"Si disminuïm la variabilitat de les parcel·les, augmentem la producció i podem treballar per a la qualitat que ens demana el client"

Daniel Garcia Llobet és el responsable de l'empresa Agropixel, del Grup Codorniu
ENTREVISTA
 | 21/05/2014 
Responsable d'Agropixel - Grup Codorniu

"Un bon màrqueting és tant important com una bona producció"

Jordi Capdevila és enginyer tècnic agrícola en explotacions agropecuàries i el germà gran dels quatre que porten l'explotació agrícola i ramadera Sargaire S.L.
ENTREVISTA
 | 13/11/2013 
direcció de Carn Sargaire

"Lassessorament del nostre expert en nutrició és fonamental per a lexplotació"

Francesc Batalla és president de l'Associació de Productors d'Oví i Cabrum de Qualitat de Catalunya (APROC)
ENTREVISTA
 | 30/10/2013 
President de l'Associació de Productors d'Oví i Cabrum de Qualitat de Catalunya (APROC)

“La tòfona no deixa indiferent a ningú”

Pere Muxí va ser guardonat amb el Premi PITA 2012 al jove emprenedor innovador
ENTREVISTA
 | 23/05/2017 
Empresari (La Tofonera) i Premi PITA 2012 al jove emprenedor innovador

"La tòfona no deixa indiferent a ningú"

Pere Muxí va ser guardonat amb el Premi PITA 2012 al jove emprenedor innovador
ENTREVISTA
 | 25/06/2013 
Empresari (La Tofonera) i Premi PITA 2012 al jove emprenedor innovador

"Una explotació és fruit de lesforç de molta gent durant molts anys i ara patim pel futur"

Joan Viñolas Esteva és soci gerent d'Agropequària Mas Bes, premi PITA 2012
ENTREVISTA
 | 05/06/2013 
Soci gerent d'Agropequària Mas Bes, guanyadora del Premi PITA 2012

"La majoria de les millores mediambientals comporten un estalvi econòmic"

ENTREVISTA
 | 08/05/2013 
Cap del projecte eFoodPrint a LabFerrer

"Girona és lúnica província de lEstat que té autoritzacions a tot el cicle per poder exportar carn de porc als Estats Units"

Carles Carreras, director comercial de Frigorífics Costa Brava
ENTREVISTA
 | 24/04/2013 
director comercial de Frigorífics Costa Brava

"Seafood és la gran oportunitat de convertir Barcelona en lepicentre del mercat pesquer del sud dEuropa"

ENTREVISTA
 | 15/10/2012 
president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna

"La crisi no ha provocat un estalvi en seguretat alimentària sinó tot el contrari"

Alfons Vilarrasa i Cagigós
ENTREVISTA
 | 20/07/2012 
director de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

"Fruit.net ens ajuda a millorar la nostra oferta de producte sa i segur"

Venanci Grau i Marull
ENTREVISTA
 | 25/06/2012 
President de la IGP Poma de Girona i de l'Associació de Fructicultors de Girona

"INTER2000 permet als laboratoris disposar dun mitjà per garantir la competència tècnica i la fiabilitat dels seus resultats"

Mireia Medina
ENTREVISTA
 | 01/06/2012 
cap del Laboratori Agroalimentari

"Un tastador ha de tenir unes habilitats fisiològiques desenvolupades però també una personalitat ferma i respectuosa"

Àngels Calvo
SECTOR OLEÍCOLA
 | 05/08/2011 
Cap del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya

"El futur passa per adaptar-se als gustos duns clients cada vegada més exigents"

xavier_cont_04_07_11
PREMI PITA 2010
 | 04/07/2011 
Fundador de El Pastoret de la Segarra

"Optimitzem les condicions dels arbres per obtenir el màxim potencial de la fruita"

Arcadi_cont_23_06_11
PREMI PITA 2010
 | 23/06/2011 
President de SAT EDOA

"La cuina no és un show, és una professió"

ferran_cont_25_05_11
GASTRONOMIA CATALANA
 | 25/05/2011 
Xef i copropietari del restaurant El Bulli

"A banda de promoure productes locals, les cooperatives i empreses socials estan arrelades al territori i no existeix el risc de deslocalització"

Cristóbal_Colón_cont_31_01_11
COOPERATIVISME I SOCIETAT
 | 31/01/2011 
Fundador i president de la cooperativa La Fageda

"Si tens un bon producte, a vegades no cal canviar-lo, en tot cas pots innovar en la manera de presentar-lo"

PREMI INNOVACIÓ
 | 09/11/2010 
Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

"Sempre hem posat a primera línia els vins, licors i brandis catalans, i ara encara més perquè tenen molta qualitat"

antoni_falgueras_102910_ETR_CONT.jpg
PREMIS TÀSTUM 2010
 | 29/10/2010 
Gerent del Celler de Gelida

En un futur "tots els vins seran ecològics"

PREMI TÀSTUM 2010
 | 20/10/2010 
Director tècnic del Celler Albet i Noya

"El cargol és un ingredient important i pels restauradors actuals és un plaer rescatar i difondre les receptes tradicionals, i innovar"

Morell_092010entr cont
HELICICULTURA I GASTRONOMIA
 | 24/09/2010 
Restaurador, xef i escriptor gastronòmic

"La nostra darrera aposta és el compromís amb la sostenibilitat i lecologia; per això hem engegat aquesta granja que ha obtingut la distinció del DAR"

Valero Salgot cont entr
PREMIS PITA 2009
 | 17/06/2010 
Director general de Salgot