BioPro, un projecte basat en l’economia circular

R+D+I | 11/01/2018  IRTA/RuralCat

BioPro, un projecte basat en l’economia circular

BioPro és un projecte col·laboratiu, recentment aprovat pel programa estratègic CIEN 2017, finançat pel CDTI. Hi participen 8 empreses i 4 organismes d’investigació estatal, que desenvoluparan una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

Font: IRTA

Font: IRTA

  1. IRTA

En el projecte BioPro s’integraran (per primera vegada), etapes de tractament dels residus orgànics mitjançant processos de bioconversió (conversió d’una biomassa mitjançant processos desenvolupats per organismes vius) i de biorefineria (integració de processos tecnològics per a l’extracció seqüencial de fraccions d’alt valor a partir d’una biomassa), per a l’obtenció d’ingredients i extractes d’alt valor afegit, amb funcionalitats tant nutricionals com tecnològiques, que s’incorporaran en nous productes per a l’alimentació humana i animal.

Així, BioPro s’emmarca de ple en els conceptes d’economia circular i de bioeconomia, i pretén fomentar l’aprofitament i ús eficient dels recursos naturals.

El consorci, que inclou 8 empreses (Argal, Mahou, Fruselva, Anecoop, Uvesa, Elmubas, Matarromera i Kimitec) i 4 organismes d’investigació (IRTA, CTIC-CITA, Universitat de Navarra i IATA-CSIC), desenvoluparà en els propers 4 anys una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

 

Innovacio R+D
 

Arreu del món, centres de recerca, universitats i empreses investiguen i treballen per portar al mercat innovacions en múltiples camps de la indústria agroalimentària. A RuralCat volem informar-te de les darreres novetats al sector.

 
premis pita 2011 cont

Els Premis a la Innovació Tecnològica Agrària estan destinats a les empreses agràries i agroindústries que incorporen innovacions que representen un nou producte, procés o gestió per a l’empresa, orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat mitjançant la innovació.

 
 

El desenvolupament de la indústria agroalimentària va molt lligat als centres de recerca, que sovint permeten la incorporació d'avenços tecnològics importants. Consulta el directori que t'oferim per localitzar institucions d'arreu del món.