Altres temes d'interès relacionats amb el món de l'alimentació i la indústria agroalimentària: rutes gastronòmiques, agrobotigues...

Jose Miquel Canut regenta el Forn Codina, és Mestre Artesà Alimentari des del 2011 i delegat comarcal del Gremi de Forners.
ENTREVISTA
 | 06/12/2018 
El flequer Josep Miquel Canut, que regenta el Forn Codina de Vilaller (Lleida), ha rebut aquest 2018 el premi del Millor Pa de Pagès Català de l’Any. Es tracta d’un concurs convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida, i és l’únic d’aquestes característiques que es celebra a Espanya. Canut pertany a la quarta generació de forners de Vilaller, un poble de la comarca de l’Alta Ribagorça. Al 1932 es va inaugurar la fleca i va començar a distribuir una gran varietat de pans a tota la comarca. Al forn treballen amb receptes tradicionals i de forma artesana tots els productes.
El projecte ha permès obtenir a petita escala nous formats de productes lipídics de consistència més sòlida
GRUPS OPERATIUS
 | 03/12/2018 
Aquest projecte, finançat a través de la operació 16.01.01 de cooperació per a la innovació del PDR de Catalunya 2014-2020, ha comptat amb la participació de la Asociación Nacional de Industrias Transformadoras de Grasas (ANAGRASA), Cal Cirera de Pinós, el Centre de Desenvolupaments Biotecnològics i Agroalimentaris (DBA) de la Universitat de Lleida i Copecinter.
Moment de la presentació de la jornada
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 27/11/2018 
El passat dimarts 20 de novembre es va celebrar una jornada a Barcelona, organitzada per la FIAB (Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas), en què es va presentar l’informe “Frau alimentari: concepte i prospectiva de la legislació vigent”.
Artesans guardonats
PREMIS
 | 22/11/2018 
Un total de 53 persones també han estat guardonades amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari en un acte a l’Auditori de l’ONCE de Barcelona.
Es vol posar posar l’accent en la qualitat i la singularitat del producte
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 20/11/2018 
La consellera d’Agricultura ha presentat a Reus el Pla estratègic per a la valorització de l’avellana que concreta les actuacions per millorar-ne la producció, el consum i la promoció.
El reconeixement del COI garanteix la capacitat i la competència tècnica en l’anàlisi fisicoquímica i sensorial dels olis d’oliva
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 19/11/2018 
El Laboratori Agroalimentari i el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), han obtingut el reconeixement del Consell Oleícola Internacional (COI) per al període del 1 de desembre de 2018 al 30 de novembre de 2019.
Vicenç Boadas, gerent de Xarcuteria Boadas 1880, S.A. i finalista del premi PITA 2017 en la modalitat d’agroindústria.
ENTREVISTA
 | 21/09/2018 
Amb 138 anys d’història, BOADAS 1880 és una de les empreses de xarcuteria més antigues d’Espanya. Especialitzats en pernil serrà i embotits curats, la seva continuïtat fins al present, en mans de la quarta generació, és el resultat de la perseverança i obstinació per evolucionar davant les exigències del mercat i el consumidor sense perdre el respecte a la tradició artesanal heretada. El recorregut de BOADAS 1880, des de la incorporació a començaments del segle XX del primer laboratori a la fàbrica mateixa fins a l’elecció del seu equip d’R+D per formar part del projecte europeu TeRiFiQ, confirma una cultura d’empresa amb una clara vocació innovadora. L’empresa ha llançat la primera gamma de xarcuteria curada del mercat nacional amb una important reducció de greixos saturats i sal.
El curs permet conèixer les responsabilitats i obligacions dels veterinaris habilitats i el sistema de certificació per a l’exportació
RURALCAT
 | 15/11/2018 
Per tal de facilitar el tràmit que els operadors d’alimentació animal o subproductes animals i productes derivats no destinats al consum humà (SANDACH) han de fer davant l’Administració, el DARP facilita als veterinaris els tràmits per tal que puguin emetre l’atestació sanitària corresponent que inclogui tots aquells requisits exigits per a una determinada exportació.
La producció de tòfona silvestre ha patit una davallada important durant les darreres dècades, mentre la demanda n’ha anat en augment
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 15/11/2018 
Per recollir la tòfona fresca és indispensable estar en possessió de la llicència de tofonaire que atorga el Departament d’Agricultura i demanar autorització a la persona titular del terreny.
El 2017 la campanya va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 09/11/2018 
Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen una nova edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre i fan una crida per aconseguir voluntaris i donants.