La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 02/08/2018 

El 2017 es va incrementar un 9% el nombre d’empreses del sector de l’alimentació i les begudes a Catalunya

L’Informe anual sobre la indústria a Catalunya, a càrrec de l ‘Observatori de la Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement, fa una radiografia de l’evolució de tots els àmbits del sector industrial, entre ells el sector de l’alimentació i begudes.

AJUTS
 | 02/08/2018 

Oberta la convocatòria d’ajuts per a entitats que donin suport als programes escolars de fruites, hortalisses i llet

L’objectiu de les mesures educatives és reconectar els alumnes amb l’agricultura, donar a conèixer la cadena alimentària local, l’agricultura ecològica i la lluita contra el malbaratament d’aliments, i educar els menors en hàbits alimentaris saludables.

DOSSIER TÈCNIC
 | 27/07/2018 

Dossier Tècnic nº 92: “La lluita contra el malbaratament alimentari. Aprofitament dels aliments”

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 92, dedicat en aquesta ocasió a la “Lluita contra el malbaratament alimentari”.

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

Tristram Stuart és comunicador, activista i expert en malbaratament d’aliments i fundador de l’organització Feedback. Carina Millstone és directora executiva de l’organització Feedback, escriptora i experta en sostenibilitat.
ENTREVISTA
 | 27/07/2018 
Tristram Stuart i Carina Millstone
Comunicador, activista i expert en malbaratament d’aliments i fundador de l’organització Feedback. Directora executiva de l’organització Feedback, escriptora i experta en sostenibilitat.
Doctor enginyer agrònom, professor universitari. Ha treballat durant més de 30 anys en la FAO, ocupant-se fonamentalment en equips sobre recursos genètics, biodiversitat agrícola, cooperació internacional i ètica per a l’agricultura i l’alimentació.
ENTREVISTA
 | 29/06/2018 
José T. Esquinas
Doctor enginyer agrònom i expert de la FAO.

Col·legis col·laboradors