La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

R+D+I | 11/01/2018  IRTA/RuralCat

BioPro, un projecte basat en l’economia circular

BioPro és un projecte col·laboratiu, recentment aprovat pel programa estratègic CIEN 2017, finançat pel CDTI. Hi participen 8 empreses i 4 organismes d’investigació estatal, que desenvoluparan una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

Font: IRTA

Font: IRTA

  1. IRTA

En el projecte BioPro s’integraran (per primera vegada), etapes de tractament dels residus orgànics mitjançant processos de bioconversió (conversió d’una biomassa mitjançant processos desenvolupats per organismes vius) i de biorefineria (integració de processos tecnològics per a l’extracció seqüencial de fraccions d’alt valor a partir d’una biomassa), per a l’obtenció d’ingredients i extractes d’alt valor afegit, amb funcionalitats tant nutricionals com tecnològiques, que s’incorporaran en nous productes per a l’alimentació humana i animal.

Així, BioPro s’emmarca de ple en els conceptes d’economia circular i de bioeconomia, i pretén fomentar l’aprofitament i ús eficient dels recursos naturals.

El consorci, que inclou 8 empreses (Argal, Mahou, Fruselva, Anecoop, Uvesa, Elmubas, Matarromera i Kimitec) i 4 organismes d’investigació (IRTA, CTIC-CITA, Universitat de Navarra i IATA-CSIC), desenvoluparà en els propers 4 anys una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

 

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

Doctor enginyer agrònom, professor universitari. Ha treballat durant més de 30 anys en la FAO, ocupant-se fonamentalment en equips sobre recursos genètics, biodiversitat agrícola, cooperació internacional i ètica per a l’agricultura i l’alimentació.
ENTREVISTA
 | 29/06/2018 
José T. Esquinas
Doctor enginyer agrònom i expert de la FAO.
Quiònia Pujol és biòloga i agricultora. Òscar Mogilnicki és enginyer i forner aficionat. Tots dos han creat la micro cerveseria Lo Vilot.
ENTREVISTA
 | 15/06/2018 
Quiònia Pujol i Òscar Mogilnicki
Quiònia Pujol és biòloga i agricultora. Òscar Mogilnicki és enginyer i forner aficionat.
Arnau Queralt i Bassa
ENTREVISTA
 | 22/09/2017 
Arnau Queralt i Bassa
Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

Col·legis col·laboradors