La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

R+D+I | 11/01/2018  IRTA/RuralCat

BioPro, un projecte basat en l’economia circular

BioPro és un projecte col·laboratiu, recentment aprovat pel programa estratègic CIEN 2017, finançat pel CDTI. Hi participen 8 empreses i 4 organismes d’investigació estatal, que desenvoluparan una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

Font: IRTA

Font: IRTA

  1. IRTA

En el projecte BioPro s’integraran (per primera vegada), etapes de tractament dels residus orgànics mitjançant processos de bioconversió (conversió d’una biomassa mitjançant processos desenvolupats per organismes vius com bacteris, insectes i fongs) i de biorefineria (integració de processos tecnològics per a l’extracció seqüencial de fraccions d’alt valor a partir d’una biomassa), per a l’obtenció d’ingredients i extractes d’alt valor afegit, amb funcionalitats tant nutricionals com tecnològiques, que s’incorporaran en nous productes per a l’alimentació humana i animal.

Així, BioPro s’emmarca de ple en els conceptes d’economia circular i de bioeconomia, i pretén fomentar l’aprofitament i ús eficient dels recursos naturals.

El consorci, que inclou 8 empreses (Argal, Mahou, Fruselva, Anecoop, Uvesa, Elmubas, Matarromera i Kimitec) i 4 organismes d’investigació (IRTA, CTIC-CITA, Universitat de Navarra i IATA-CSIC), desenvoluparà en els propers 4 anys una plataforma tecnològica per a la valorització de subproductes agroalimentaris d’origen animal i vegetal.

 

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

Arnau Queralt i Bassa
ENTREVISTA
 | 22/09/2017 
Arnau Queralt i Bassa
Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)
Jordi Capdevila és enginyer tècnic agrícola i un dels quatre germans que porta l'explotació agrícola i ramadera Sargaire i la marca Carn Sargaire.
ENTREVISTA
 | 19/07/2017 
Jordi Capdevila
Directiu Carn Sargaire
Oriol Rovira és el xef del restaurant Els Casals, vinculat a l'explotació familiar de Cal Rovira
ENTREVISTA
 | 26/06/2017 
Oriol Rovira
Xef d'Els Casals

Col·legis col·laboradors