DOSSIER TÈCNIC | 02/02/2015  RuralCat

"Varietats vegetals tradicionals catalanes (II): Els calçots"

Portada del DT núm. 75

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 75, dedicat en aquesta ocasió a les “Varietats vegetals tradicionals catalanes (II): Els calçots”

En aquest Dossier Tècnic, investigadors i tècnics, de l’Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de la Fundació Miquel Agustí, de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls i de l’IRTA ens informen sobre: Reformulant el concepte de varietat tradicional; Els calçots i el seu cultiu; La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçots de Valls. Passat, present i futur d’una marca de qualitat; Les noves varietats de calçot, un camí que no acaba mai; La cuina del calçot: de la calçotada a les conserves.

La presentació del Dossier Tècnic en aquesta ocasió, la realitza Mireia Medina Sala, subdirectora general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i en l’entrevista de la contraportada podem conèixer l’opinió de Sebastià Banús Figueras, vicepresident de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls de La Masó ( Alt Camp).

 

Jornades tècniques del 22 al 28 d’octubre

El grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central crea la primera eina d'economia circular per al món rural

S’obren les inscripcions a 11 cursos de formació a distància