DOSSIER TÈCNIC | 02/02/2015  RuralCat

"Varietats vegetals tradicionals catalanes (II): Els calçots"

Portada del DT núm. 75

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 75, dedicat en aquesta ocasió a les “Varietats vegetals tradicionals catalanes (II): Els calçots”

En aquest Dossier Tècnic, investigadors i tècnics, de l’Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de la Fundació Miquel Agustí, de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls i de l’IRTA ens informen sobre: Reformulant el concepte de varietat tradicional; Els calçots i el seu cultiu; La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçots de Valls. Passat, present i futur d’una marca de qualitat; Les noves varietats de calçot, un camí que no acaba mai; La cuina del calçot: de la calçotada a les conserves.

La presentació del Dossier Tècnic en aquesta ocasió, la realitza Mireia Medina Sala, subdirectora general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i en l’entrevista de la contraportada podem conèixer l’opinió de Sebastià Banús Figueras, vicepresident de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls de La Masó ( Alt Camp).

 

Jornades tècniques del 10 al 16 de desembre

El Departament d'Agricultura efectua el pagament dels ajuts directes de la PAC del 2018 per un import de 218,3 M€

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de desembre