DOSSIER TÈCNIC | 10/12/2015  RuralCat

"Fertilització i dejeccions ramaderes"

Detall de la portada del Dossier Tècnic núm. 79

Detall de la portada del Dossier Tècnic núm. 79

En una explotació agrícola la fertilització afecta a la producció, la qualitat del sòl, els costos i els beneficis, així com el medi ambient. Aquest Dossier Tècnic ens explica què s’ha de tenir en compte per fer-la tan bé com es pugui: les necessitats que tenen els cultius, quins adobs podem fer servir, com analitzar el nostre sòl, les lleis que hem de complir, on podem trobar assessorament i com podem aplicar tot això a la nostra parcel·la.

El Dossier Tècnic número 79: “Fertilització i dejeccions ramaderes” ha estat elaborat per  tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i de l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes.

El monogràfic està estructurat en quatre articles centrals: Principis bàsics de la fertilització; Mostreig de sòl, una eina per a la fertilització; Normativa aplicable a la fertilització nitrogenada; L'oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes; i Eines per a una bona aplicació de purins.

El Director General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Alfons Vilarrasa Cagigós destaca, en la presentació del Dossier, la feina duta a terme des de l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes i la Xarxa de Plans per a la Millora de la Fertilització Agrària a Catalunya, entre d’altres temes. 

Finalment, a la contraportada podem conèixer l’opinió d’Oscar Jové Farreres, ramader i empresari agrícola d’Alpicat, que ens explica la seva experiència millorant una cisterna per a la fertilització amb la instal·lació d’un conductímetre, un cabalímetre i un sistema d’aplicació de mànegues.

Jornades tècniques del 22 al 28 d’octubre

El grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central crea la primera eina d'economia circular per al món rural

S’obren les inscripcions a 11 cursos de formació a distància