NOVETATS

 • El Laboratori Agroalimentari participa al 12th European Pesticide Residue Workshop de Munic

  24/05/2018 - El Laboratori Agroalimentari participa al 12th European Pesticide Residue Workshop de Munic
 • Una cinquantena de persones debaten sobre la gestió dels purins a Mas Vinyoles

  23/05/2018 - Una cinquantena de persones debaten sobre la gestió dels purins a Mas Vinyoles
 • ARCA ha participat a Brussel·les a la reunió del grup de treball de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural “Smart Villages”

  23/05/2018 - ARCA ha participat a Brussel·les a la reunió del grup de treball de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural “Smart Villages”
 • Ja està oberta la convocatòria d’ajuts del programa Indústria del Coneixement (Llavor i Producte) de col·laboració entre universitat i empresa

  23/05/2018 - Ja està oberta la convocatòria d’ajuts del programa Indústria del Coneixement (Llavor i Producte) de col·laboració entre universitat i empresa
 • Les previsions de collita de préssec i nectarina a Catalunya aquest 2018 apunten un descens del 17% en relació a 2017

  23/05/2018 - Les previsions de collita de préssec i nectarina a Catalunya aquest 2018 apunten un descens del 17% en relació a 2017

Gestió d'equips d'aplicació de fitosanitaris

L’eina de gestió d’equips d’aplicació de fitosanitaris us permetrà calcular el nombre d’equips de tractaments fitosanitaris que requereix la vostra explotació per a realitzar les aplicacions fitosanitàries en les condicions establertes en els reglaments de Producció Integrada de cultius arboris.

Aquesta aplicació només es pot fer servir des de la intranet de RuralCat. Hi pots accedir gratuïtament, només has d'inscriure't.

Per a l’elaboració d’aquesta eina s’han tingut en compte els següents factors:

 • Les característiques de l’explotació (geometria, dimensió i distribució de les parcel·les).
 • Les condicions de treball per a realitzar el tractament (volum de caldo aplicat, velocitat del tractament, amplada de treball i hores de jornada efectiva de treball, incloent la possibilitat de realitzar tractaments nocturns).
 • Les dades històriques enregistrades per l’estació meteorològica de la XAC que millor representa la zona de l’explotació. Cal escollir una de les 15 estacions meteorològiques per a les quals s’ha incorporat al programa una sèrie històrica mínima de 10 anys per als valors de temperatura, humitat relativa i vent.

Si a més voleu tenir en compte els factors econòmics, podeu calcular els costos dels equips utilitzant l’eina de costos d’utilització de maquinària agrícola.

Autors de l’eina:

Carme Urdillo Ruiz (DAAM)
Santiago Planas de Martí (DAAM)

Amb la contribució de Jordi Mallol Oliva, enginyer tècnic agrícola