Entrevistes a persones rellevants del món de l’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural

Pau Frigola   05/10/2018
“Amb Mooma el que hem fet és agafar l’experiència fructícola familiar i aplicar-la a un model de negoci més innovador”
Vicenç Boadas   21/09/2018
“El desenvolupament d’elaborats carnis amb nivells més baixos de greixos i sal serà el nou cavall de batalla de les especialitats càrnies”
Laia Roig   07/09/2018
“Hem viscut molts moments inoblidables que omplen professionalment i personalment”
Jordi Canaldas   24/08/2018
“La FAD va néixer amb el repte d’aconseguir que la formació a distància fos una realitat en el món rural”
Octavi Quintana-Trias   10/08/2018
“La prioritat de PRIMA és entendre els lligams entre l’aigua, l’agricultura i l’alimentació i promoure’n una gestió integrada”
Tristram Stuart i Carina Millstone   27/07/2018
“A Catalunya tenim el privilegi de treballar amb organitzacions molt desenvolupades i actives”
Albert Sala   12/07/2018
“La jardineria sostenible sorgeix de la idea de fer parcs i jardins amb espècies adaptades al nostre medi per estalviar recursos externs”
José T. Esquinas   29/06/2018
"Hem de protegir les varietats locals precisament perquè tenen un valor incalculable"
Quiònia Pujol i Òscar Mogilnicki   15/06/2018
“Haver aconseguit la primera cervesa a Catalunya que porta el segell de proximitat ha estat un somni fet realitat”
Alfons Vázquez Obiols   09/05/2018
“En el nou Reglament es proposarà la prohibició de l’ús preventiu de pinsos medicamentosos”
Ramon Ribot   18/05/2018
“Encara és possible diferenciar noves línies de producte autòcton català de temporada quant al gust, olor i conservació”
Jaume Casadesús   18/03/2018
"La recerca, la innovació i la transferència del coneixement, claus per a millorar l’ús de l’aigua en l’agricultura"
Marta Cerdà   06/02/2018
“Amb millores en la bioseguretat es pot reduir un 40% la prevalença de Campylobacter en granges de broilers”
Gabriel Anzaldi   28/12/2017
“Amb SimulaReg, pots millorar les teves estratègies de reg veient-ne abans els resultats i comparant-les amb les d’un expert”
Ramón Carné   17/10/2017
“La majoria de Comunitats de Regants de Catalunya són molt bones gestores de l’aigua“
Arnau Queralt i Bassa   22/09/2017
“Els ramaders, agricultors i pescadors són cabdals per garantir l’alimentació al nostre país”
Jordi Capdevila   19/07/2017
"Hem aplicat tota la innovació que teníem al nostre abast per fer un producte molt diferenciat"
Oriol Rovira   26/06/2017
"L'adaptació als canvis sempre passa per reconèixer la pròpia identitat"
Marc Solé   07/06/2017
"La majoria dels canvis en la nostra explotació han estat provocats per demandes del mercat"
Carme Ruscalleda   11/05/2017
"La cuina és un dinamitzador econòmic i cultural"
Paul Soto   28/04/2017
"Hem de fer la tecnologia més accessible per a pimes, joves i altres col·lectius"
Pere Castells Esqué   06/04/2017
"Sóc molt partidari del plaer. El plaer de cultivar els aliments, cuinar-los i gaudir-los"
Miquel Pujol Palol   25/03/2017
"Uns farratges de qualitat i ben fets estalvien costos i fan produir més"
Marcel·lí Torras   27/01/2017
"La millora de la gestió de la fertilització tot just comença i ha d'anar acompanyada d'un teixit tècnic"
Miguel Ángel Mateo Mínguez   22/11/2016
"Els aiguamolls i les praderies marines capturen i segresten el carboni entre 10 i 30 vegades millor que un bosc tropical"
Mª Carmen Vidal Carou   23/09/2016
"La carn constitueix la millor de les fonts de ferro en una dieta saludable"
Carles Luz   05/07/2016
"La fusta és un recurs natural del municipi que podem aprofitar en el nostre benefici"
Olga Martín Belloso   21/06/2016
"Afortunadament la relació entre la universitat i l'empresa és cada vegada més estreta"
José Luis Rodríguez   24/05/2016
"El nostre projecte empresarial va néixer amb un objectiu social"
Reyes Pla Soler   03/05/2016
"Publicacions com el Dossier Tècnic tenen incidència sobre el teixit productiu i contribueixen al desenvolupament del sector primari i l'àmbit rural"
Emilia Vila   27/04/2016
"Guanyar el Premi Ruralapps ha estat molt important perquè és un segell de qualitat i confiança"
Francesc Domingo   13/04/2016
"Consultar el Mapa de sòls pot permetre un estalvi substancial quan es realitzen analítiques"
M. Lourdes Reig   30/03/2016
"El Dossier Tècnic és un espai de trobada entre la ciència i els sectors productius"
Joan Sanmartín Suñer   18/03/2016
"En ramaderia encara queda molt per innovar i tecnificar"
Carles Figueras Güell   03/03/2016
"La innovació és fruit de la curiositat i l'intent de millora"
Salvador Vergés   24/02/2016
"El PITA també reconeix l'esperit emprenedor d'una generació que s'ha hagut de reinventar arran de la crisi"
Narciso Pastor Saenz   16/02/2016
"Una de les qualitats més destacables del Dossier Tècnic és que parla a nivell local, del i per al territori"
Josep Maria Monfort Bolívar   28/01/2016
"El Dossier Tècnic reflecteix la riquesa del nostre país en estructures científiques que s'adrecen al sector agroalimentari"
Jeroni Castell   05/01/2016
"En l´alta gastronomia l´oli d'oliva, en totes les seves formes i textures, ha agafat volada i ja té molta rellevància"
Anna Escoda   09/12/2015
"La indústria agroalimentària pot trobar en la supercomputació solucions en l'àmbit del Big Data i la simulació de fenòmens complexos"
Òscar Jové Farreres   25/11/2015
"Comença a haver-hi molts agricultors que diuen quant nitrogen volen a la seva parcel·la i el conductímetre esdevé una bona eina"
Xavi Silva   27/10/2015
"La gran revolució dels drons és aplicar una tecnologia adaptable a qualsevol cultiu i que és rendible en extensions petites"
Joel Peris/Raquel Clavell   08/09/2015
"Innovar és introduir un aspecte diferenciador per augmentar la productivitat de l'empresa"
Pere Castells i Esqué   22/07/2015
"Estem més a prop que mai d'academitzar la cuina i tenir doctors universitaris en aquesta disciplina"
Joan Josep Royo i Cabanes   11/07/2015
"És imprescindible unificar millor les prioritats i els recursos, consensuar estratègies i actuar plegats"
Verònica Pérez Bayerri   29/06/2015
"Innovar és l'única manera d'estar ben posicionats al sector i complir els nivells europeus d'exigència"
Anna Garriga Ripoll   07/05/2015
"Els pescadors han de poder viure de la seva feina"
Jordi de Solà   07/05/2015
"Els pagesos, quan es tracta d'un avanç que els és beneficiós, inverteixen"
Xavier Espuña i Soler   29/04/2015
"Innovar és un dels nostres objectius constants"
Joan Budó   13/04/2015
"Com a societat, hem de conservar el nostre patrimoni natural, igual que conservem el patrimoni històric o les nostres tradicions culturals"