Entrevistes a persones rellevants del món de l’agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural

Ramon Ribot és Enginyer tècnic agrícola, especialitat en horta i fruita. Va ser gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera fins a finals de 2015, moment en que es va jubilar, tot i que continua col·laborant amb la cooperativa.
ENTREVISTA
 | 18/05/2018 
La Cooperativa de la Conca de la Tordera es dedica a la producció i distribució de tot tipus de fruites i verdures de temporada com cogombre, carbassó, enciam o coliflor a les zones de l’Alt Maresme i La Selva. El seu producte estrella és el Tomàquet de Penjar, del qual se’n comercialitzen 1.300 tones cada any, i que es distingeix per la seva mida, color, aroma i grau de maduració.
Ramon Ribot és Enginyer tècnic agrícola, especialitat en horta i fruita. Va ser gerent de la Cooperativa Conca de la Tordera fins a finals de 2015, moment en que es va jubilar, tot i que continua col·laborant amb la cooperativa.
ENTREVISTA
 | 18/05/2018 
Membre de la Cooperativa Conca de la Tordera
En Jaume Casadesús Brugués és Dr. en Biologia i Enginyer Informàtic. Després de treballar a la Universitat de Barcelona, l’any 2001 va entrar a formar part de l’IRTA. Actualment és el Cap del Programa d’Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura. Està especialitzat en l’adaptació de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TICs) per a atendre reptes de l’agricultura i el medi ambient. La seva línia de recerca actual consisteix en la supervisió i control automatitzats del reg integrant sensors d’aigua al sòl i simulació de la demanda hídrica dels cultius.
ENTREVISTA
 | 18/03/2018 
Cap del Programa Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura de l’IRTA
Marta Cerdà és doctora en ciències biològiques especialitzada en microbiologia per la Universitat de Barcelona i, des del 2004, investigadora al CReSA-IRTA. Col·labora en els màsters de Biotecnologia Molecular i de Microbiologia Avançada de la Universitat de Barcelona. Actualment la seva recerca està centrada en zoonosis bacterianes incloent resistències antimicrobianes i epidemiologia i control de patògens transmesos per aliments.
ENTREVISTA
 | 06/02/2018 
Researcher Animal Health Program (CRESA – IRTA)
Gabriel Anzaldi, cap de la Unitat de Sistemes de Gestió Intel·ligents d’Eurecat (membre de Tecnio) i gerent de la seu d’Eurecat a Lleida. Font: Eurecat
ENTREVISTA
 | 28/12/2017 
Cap de la Unitat de Sistemes de Gestió Intel·ligents d’Eurecat (membre de Tecnio)
Ramón Carné és el president de l’Associació catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR)
ENTREVISTA
 | 17/10/2017 
President de l’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR)
Arnau Queralt i Bassa
ENTREVISTA
 | 22/09/2017 
Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)
Jordi Capdevila és enginyer tècnic agrícola i un dels quatre germans que porta l'explotació agrícola i ramadera Sargaire i la marca Carn Sargaire.
ENTREVISTA
 | 19/07/2017 
Directiu Carn Sargaire
Oriol Rovira és el xef del restaurant Els Casals, vinculat a l'explotació familiar de Cal Rovira
ENTREVISTA
 | 26/06/2017 
Xef d'Els Casals
Marc Solé de Cal Peretò
ENTREVISTA
 | 07/06/2017 
Cap de Cal Peretó
Carme Ruscalleda, xef i empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau. Autor: Carles Allende
ENTREVISTA
 | 11/05/2017 
Xef i empresària al capdavant dels restaurants Sant Pau
Paul Soto va estudiar econòmiques i és expert en la millora de polítiques de desenvolupament i ocupació territorials a Europa, tant en l'àmbit rural com urbà. Actualment és el director de l'equip de gestió de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR). En aquesta entrevista expressa les seves opinions personals, independentment de la posició de la Comissió Europea.
ENTREVISTA
 | 28/04/2017 
Cap de l'equip de gestió de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR)
Pere Castells Esqué
ENTREVISTA
 | 06/04/2017 
Membre de Gastrocultura Mediterrània
Miquel Pujol Palol és enginyer agrònom amb més de 35 anys d'experiència com a funcionari i mestre en l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB). És autor de diverses publicacions i llibres dedicats, sobretot, als cultius herbacis com els cereals, les lleguminoses, les gramínies i els farratges. El 2005 va publicar la primera obra de la sèrie 'Les plantes cultivades', titulada
ENTREVISTA
 | 25/03/2017 
Enginyer agrònom i autor de la sèrie 'Les plantes cultivades'
Marcel·lí Torres és responsable d'una empresa familiar al terme municipal d'Òdena (Anoia) que combina l'activitat agrícola de cultius extensius de secà i la ramadera.
ENTREVISTA
 | 27/01/2017 
Responsable d'una empresa familiar agroramadera a Òdena (l'Anoia)
Miguel Ángel Mateo Mínguez és doctor en Ciències Biològiques especialitzat en ecologia aquàtica i investigador sènior al CEAB-CSIC
ENTREVISTA
 | 22/11/2016 
Investigador sènior al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC)
Mª Carmen Vidal Carou és Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè científic assessor de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. La seva activitat docent destaca en las llicenciatures de Farmàcia i de Ciència i Tecnologia dels Aliments i en la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.
ENTREVISTA
 | 23/09/2016 
Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona
Carles Luz és tècnic en sistemes informàtics i va dirigir i gestionar l'empresa familiar, dedicada al sector de serveis d'electricitat, fontaneria i climatització. Des del 2011 és alcalde de Gandesa i també és el president del Consell Comarcal per aquesta legislatura 2015-2019.
ENTREVISTA
 | 05/07/2016 
Alcalde de Gandesa, Ciutat Forestal 2016
Olga Martín és és catedràtica en l'Àrea de Tecnologia d'Aliments per la Universitat de Lleida
ENTREVISTA
 | 21/06/2016 
Catedràtica en l'Àrea de Tecnologia d'Aliments i directora de l'Escola de Doctorat de la UdL
José Luís Rodríguez, director general de CeliCity, és enginyer de telecomunicacions, amb una llarga experiència en la consultoria de negocis i d'estratègia digital
ENTREVISTA
 | 24/05/2016 
Director general de CeliCity
Reyes Pla és degana de la Facultat de Veterinària (UAB)
ENTREVISTA
 | 03/05/2016 
Degana de la Facultat de Veterinària (UAB)
Emilia Vila va estudiar Administració i Direcció d'Empreses. El seu pare era agricultor i ella sempre ha estat lligada al camp. Avui dia és Directora general d'Agroptima.
ENTREVISTA
 | 27/04/2016 
Directora general d'Agroptima
Francesc Domingo és especialista en fertilització, ús de dejeccions ramaderes i maneig del sòl
ENTREVISTA
 | 13/04/2016 
Enginyer agrònom de la Fundació Mas Badia
M. Lourdes Reig és Vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC
ENTREVISTA
 | 30/03/2016 
Vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC
Joan Sanmartín és soci fundador d'Albesa Ramadera
ENTREVISTA
 | 18/03/2016 
Soci fundador d'Albesa Ramadera
Carles Figueras és administrador de Gamba i Peix de Palamós
ENTREVISTA
 | 03/03/2016 
Administrador de Gamba i Peix de Palamós
Salvador Vergés, fundador de Bas Alimentària i la marca Natrus i guanyador del PITA 2015
ENTREVISTA
 | 24/02/2016 
Fundador de Bas Alimentària
Narciso Pastor Saenz, director de l'ETSEA (UdL)
ENTREVISTA
 | 16/02/2016 
Director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA)
Josep M. Monfort Bolívar és director general de l'IRTA
ENTREVISTA
 | 28/01/2016 
director general de l'IRTA
Jeroni Castell és xef i propietari del restaurant Les Moles (Ulldecona)
ENTREVISTA
 | 05/01/2016 
Xef del restaurant Les Moles (Ulldecona)
Anna Escoda és responsable de Transferència Tecnològica del Barcelona Supercomputing Center
ENTREVISTA
 | 09/12/2015 
Responsable de Transferència Tecnològica del Barcelona Supercomputing Center