Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Alcanar, del 5 al 28 de juny de 2018

Curs d’empelts en cítrics

L’empeltada és una pràctica cultural molt important en el cultiu dels cítrics i suposa una despesa considerable ja sigui en plantons o per realitzar un canvi de varietat. Per dur-la a terme correctament és necessari conèixer les eines i les tècniques disponibles. Aquest curs aporta els coneixements necessaris. Consta d’una part teòrica, que s’impartirà als Serveis Agraris d’Alcanar, i sis sessions pràctiques d’empeltar al camp, que es realitzaran a diverses finques de la zona.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Monells, dies 8, 15 i 20 de juny de 2018

Característiques bàsiques de les principals plagues i malalties d’horta i la seva identificació

El principal objectiu d’aquest curs és donar els coneixements bàsics per identificar plagues i malalties en conreus d’horta. Primer es descriuran les principals característiques i s’observaran a laboratori. Després, una vegada adquirits els coneixements teòrics, es farà un reconeixement a camp de les afectacions en diferents conreus d’horta.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Les Borges Blanques, del 28 de maig al 20 de juny de 2018

Innovació tecnològica en el cultiu de l’olivera

L’olivera és un conreu principal a moltes comarques, tant per l’activitat agrícola directa que comporta com per la producció i comercialització d’olis de qualitat reconeguda. L’objectiu d’aquest curs és analitzar els aspectes més importants del cultiu de l’olivera, com l’elecció de varietats, el disseny de plantacions, els sistemes de formació i esporga, el reg, la fertilització i protecció fitosanitària, etc. tot considerant la millora de la productivitat de les explotacions i com garantir la qualitat dels olis obtinguts.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Alfarràs, del 4 al 13 juny de 2018

Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre l'ús i la manipulació de productes fitosanitaris que, alhora, permet obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic que exigeix la normativa vigent (ORDRE AAM/152/2013, de 28 de juny). El curs, que va adreçat a treballadors en actiu i preferentment del sector agrari, constarà de classes teòriques i pràctiques (amb un total de 25 hores). L'examen es realitzarà l'últim dia de classe.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, 11, 12, 13, 20 i 21 de juny de 2018

Plantes bioindicadores

El curs de Plantes bioindicadores pretén ser un curs eminentment pràctic i útil. Es treballarà la identificació de les principals espècies arvenses i famílies botàniques que es poden trobar en el nostre territori, així com els seus usos en l’agricultura i la ramaderia sostenible. La formació que s’impartirà anirà més enllà del concepte generalitzat de “males herbes” que s’atorga a aquestes espècies, incidint en l’interès que poden tenir així com en el seu aprofitament directe mitjançant elements que contribueixin a millorar la gestió, resiliència i sostenibilitat ambiental dels sistemes agrícoles on es trobin.