Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Barcelona, 18, 19 i 21 de juny 2018

Neteja i desinfecció

L’objectiu d’aquest curs és aportar coneixements que permetin realitzar una planificació integral i eficaç de les activitats de neteja i desinfecció a les indústries alimentàries.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Cassà de la Selva, 5, 6 i 7 de juny de 2018

Pelador de suro

La lleva del suro és una activitat tradicional amb més de dos segles d’existència i que, encara avui dia, es fa manualment. Cada estiu, s’extreuen les pannes que després serviran per a fer taps, aglomerat i altres productes. Per fer-ne un aprofitament sostenible, i pelar els suros sense fer malbé l’escorpit, cal saber-ne. Amb aquest curs, volem facilitar el coneixement d’aquesta tradició i donar les nocions bàsiques, teòriques i pràctiques, a tothom que vulgui millorar-ne o iniciar-se en aquesta activitat. Treballarem amb un grup reduït per poder fer un seguiment més individualitzat i aprendre diferents metodologies de treball.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, 18 i 19 de juny de 2018

Curs de mecànica d’almàsseres

El sector productiu de l’oli d’oliva a Catalunya és força important i està format per moltes almàsseres o petits molins que produeixen oli d’oliva verge extra. Les màquines d’una almàssera (batedora, centrífuga horitzontal i centrífuga vertical) permeten l’extracció de l’oli d’oliva. Aquests equips han de funcionar correctament per a obtenir un bon oli de qualitat. L’objectiu d’aquest curs és donar els coneixements necessaris per a poder realitzar correctament les tasques de manteniment i poder donar una resposta positiva a les reparacions bàsiques d’aquests equips.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA de les Borges Blanques, del 17 de maig al 26 de juny de 2018

Innovació en el conreu de l’ametller

El l’ametller és un cultiu que s’adapta molt bé al nostre medi, és mecanitzable i capaç de donar bones produccions amb material vegetal seleccionat i tecnologies adequades. És un cultiu que pot ser una alternativa molt atractiva per a les zones de nous regadius i, per això, darrerament atreu a més persones interessades. L’objectiu d’aquest curs és donar a conèixer els aspectes més importants a tenir en compte per realitzar una nova plantació d’ametllers, com l’elecció de varietats, els patrons, el disseny de plantació, la formació, el maneig i la tecnologia de la producció.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Monells, 28 de maig, 7 i 14 de juny de 2018

Preparacions bàsiques a partir de productes d’horta

En aquest curs revisarem de forma pràctica diverses possibilitats de transformacions senzilles que es poden fer a partir de la producció d’horta i que permeten donar-li valor afegit. La realització de transformacions primàries, com el pelat, el tallat i l’envasat dels anomenats productes de IV gamma, o algunes coccions bàsiques, com la cocció al buit, augmenten la conservació d’alguns productes i representen un estalvi de temps i més comoditat per al consumidor final i el sector de la restauració.