Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Berguedà, 20 i 27 d’abril de 2018

Treballs forestals i optimització de la fusta

Aquest és un curs d’especialització 100% pràctic adreçat a treballadors forestals en ACTIU amb experiència prèvia sobre treballs forestals i optimització de la fusta. Tot el curs es durà a terme a una obra forestal del Berguedà (a concretar). S’hi tractaran temes de tallada dirigida i desbrancat segur d’arbres amb motoserra, desembosc de fusta amb cabrestant i classificació de fusta al carregador.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 13 al 21 d’abril de 2018

Recuperació de camins tradicionals. Murs de pedra seca

Els camins tradicionals són un patrimoni històric de pobles i valls dels Pirineus. Tot i que durant molts anys han estat oblidats, en l’actualitat està ressorgint l’interès per a la seva utilització, i per tant es fa patent la necessitat de conservar-los i reconstruir-los. Qualsevol intervenció per a la recuperació d’un camí tradicional ha de passar per la reconstrucció de murs de pedra seca, ja que és el principal element constructiu dels camins, sense el qual no podrien existir.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 21 al 24 de maig de 2018

Optimitzem el treball amb la motoserra. Manteniment, seguretat i tècniques de tallada

Aquest curs es planteja amb la finalitat de donar resposta a les necessitats dels treballadors tant del sector forestal com del món de la jardineria d’optimitzar el seu treball amb la motoserra. Es pretén donar els coneixements suficients per a incrementar el rendiment dels treballs d’abatiment i processat d’arbres, millorant la seguretat d’aquests, perfeccionant les tècniques, així com realitzar un adequat manteniment de l’equip de treball.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 16 al 19 d’abril de 2018

Arboricultura i treballs en altura

Es tracta d’un curs amb una part pràctica important, que vol donar resposta a la necessitat que molts professionals del sector forestal i de la jardineria mostren en relació amb la seguretat en els treballs de poda en altura. Es pretén aconseguir els coneixements suficients per realitzar treballs en altura amb les tècniques i els equipaments bàsics necessaris per garantir una correcta grimpada.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, del 27 de març al 5 de juny de 2018

Cultiu ecològic de plantes aromàtiques

Aquest curs es centrarà bàsicament en la part pràctica de conèixer i saber com es cultiven aquestes plantes i quins són els seus principals usos i valors. Saber quines són les espècies més idònies a escollir, en funció del mercat de les plantes aromàtiques, així com també dels requisits de cultiu. Per últim, conèixer els aspectes legals de la comercialització, ja sigui com a planta viva o com a producte transformat.