Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Martí d’Albars, del 21 d’abril al 10 de juny de 2018

Disseny i gestió de finques ecològiques en permacultura

La permacultura és un sistema de disseny d’hàbitats humans que capten més energia de la que necessiten per funcionar. Aquesta metodologia presenta una ètica, estratègies i un conjunt de pràctiques que convergeixen en una producció agrícola sostenible, abundant, regenerativa, eficient i al mateix temps respectuosa envers els éssers vius. L’Escola Agrària de Manresa, en col·laboració amb Mas les Vinyes, ofereixen aquest curs pràctic i vivencial on aprendre les eines que ofereix aquesta disciplina per millorar la qualitat de vida i de treball i l’eficiència dels nostres sistemes agraris, ja sigui per a producció comercial o autoconsum.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Gandesa, del 29 de gener al 16 d’abril de 2018

Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes

L’Escola Agrària de Gandesa organitza el curs Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes (63 hores). Aquest curs està especialment adreçat als joves en procés d’incorporació a l’empresa agrària, però també pot resultar útil i interessant a totes les persones que tinguin interès en l’agricultura.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Alcarràs, del 25 de gener al 2 de febrer del 2018

Iniciació a l’esporga

La poda és un tema que sempre ha comportat debats i diferències d’opinió. Potser se n’ha exagerat la importància relativa dins de les diferents tècniques de cultiu en fructicultura, perquè la poda no deixa de ser una operació més de totes les que demanen els cultius fructícoles, i no es pot abordar com una tasca aïllada.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, 25 de gener i 1 de febrer de 2018

Recursos per a la gestió de l'empresa agrària (modalitat semipresencial)

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. L’objectiu és donar la formació bàsica en aspectes concrets de l’activitat econòmica agrària des del punt de vista de l’empresa en relació amb els drets i deures adquirits amb l’Administració i amb altres persones o entitats amb què col•labora dins d’un marc legal per desenvolupar el seu projecte productiu. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, del 8 al 22 de febrer de 2018

Tasques per a la gestió de l'empresa

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. L’objectiu del curs és donar uns coneixements bàsics de comptabilitat i economia financera pensant en una empresa que voldrà comercialitzar el seu producte i que pot arribar a necessitar finançament. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, de l’1 al 15 de març de 2018

Habilitats en la gestió de l'empresa (modalitat semipresencial)

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. L’objectiu del curs és donar eines per millorar la relació i la comunicació entre les persones que formen part de l’empresa o que en són col•laboradores. Un altre aspecte que aporta el curs és com gestionar la informació i els recursos per poder prendre decisions dins de l’empresa i dins l’àmbit de l’adaptació a un mercat i una realitat canviants. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), 5 de març - 11 d’abril de 2018

Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (modalitat presencial)

Aquest curs està dissenyat per donar resposta formativa als professionals del sector agrari obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. Quan acabi el curs, hi haurà un examen final, obligatori per obtenir el carnet (nivell bàsic) de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), 14 de febrer - 18 d’abril de 2018

Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (modalitat presencial)

El carnet de nivell qualificat d’aplicador de fitosanitaris és obligatori per a agricultors i/o responsables tècnics de les explotacions agràries que tinguin a càrrec seu personal que apliqui productes fitosanitaris, responsables de les empreses i altres entitats dedicades a l'aplicació de productes fitosanitaris, responsables tècnics de les empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris, responsables dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris i aplicadors a tercers.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, febrer-juny de 2018

Maneig integrat d’explotacions apícoles

Amb aquest curs d’iniciació, volem transmetre els coneixements bàsics per poder tenir cura i criar correctament les abelles en un enfocament orientat a la producció ecològica. El maneig integrat demana un aprofitament dels recursos naturals que asseguri una producció sostenible i utilitzi productes preferentment ecològics sempre que sigui possible. Enguany, hem augmentat les hores del curs per incloure més pràctiques i visites a apicultors professionals amb l’objectiu de mostrar millor la realitat del sector. A més, hem distribuït les sessions al llarg de la primavera amb l’objectiu de conèixer totes les tasques anuals, des de la preparació de les arnes a finals de l’hivern, la multiplicació de colònies i la collita de la mel fins a la comercialització dels productes.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, de l’1 de febrer al 22 de març de 2018

Mindfulness per liderar el canvi

La pràctica de l’Atenció Plena o Mindfulness a la vida quotidiana és un extraordinari recurs que pot ajudar-nos en qualsevol àmbit de la nostra vida personal i professional. Aquest curs està dirigit als treballadors i emprenedors del sector agrari que vulguin conèixer i experimentar els beneficis del Mindfulness, tant a la seva vida diària com a la seva vida professional. Aquest programa va adreçat tant per a principiants com a per aquelles persones que ja hagin realitzat formació en Mindfulness basada en altres especialitats.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, del 9 de febrer al 2 de març de 2018

Disseny de plantació de fruiters ecològics

El disseny de la plantació de fruiters i d’altres llenyoses dependrà del maneig que se’n farà al llarg de la vida del cultiu. L’elecció dels criteris d’aquest disseny condicionarà els resultats productius, sanitaris, econòmics i de comercialització de les collites. Per tant, és important tenir en compte tots els elements que intervenen en aquest disseny: la parcel·la, els possibles problemes sanitaris que puguin aparèixer, la fertilització, el control d´herbes o el mercat potencial de les especies a implantar, entre d’altres, a fi d’obtenir uns resultats satisfactoris. En aquest curs, l’alumnat realitzarà pràctiques de disseny sobre casos concrets.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, del 11 de gener al 31 de maig de 2018

Presa de decicions en l'explotació agrària extensiva II (modalitat semipresencial)

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. Aquest curs, pensat en format seminari, pretén fer un seguiment, gestionar i planificar totes les tasques i recursos necessaris d’una explotació agrària extensiva real. De manera que els alumnes en cada sessió, i amb l’ajuda de diferents experts, prendran part de la presa de decisions de les diferents tasques a dur a terme en la gestió empresarial d’una explotació de cultius extensiu.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Vilafranca del Penedès, gener de 2018

Cursos de Poda - INNOVI

Acredita't amb el Carnet de Poda que certificarà els teus coneixements sobre la Poda de Respecte. Aquest tipus de poda ajuda al cep a viure més i millor. El Grau 1, és un curs de 8 hores, està destinat a aquells treballadors que volen perfeccionar la seva tècnica i entendre, amb més profunditat, les reaccions en el temps del cep a les accions dels podadors. El Curs de poda de Grau 2 és específic per a gent que té certa experiència en el món de la poda. Està orientat a caps de colla i encarregats. El Grau 2 té una durada de 20 hores.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, maig de 2018

Arboricultura i tècniques de grimpada

Es tracta d’un curs, amb una part pràctica important, que vol donar resposta a la necessitat que molts professionals del sector forestal i de la jardineria mostren en relació a la seguretat en els treballs de poda d’alçada. Una part teoricopràctica ens ensenya l’observació dels arbres per conèixer com creixen i es desenvolupen i per entendre millor on i com fer els talls de poda. El curs conté unes hores per conèixer i practicar les tècniques de rescat dalt de l’arbre en cas que es produeixi un accident durant la feina. La nova formació professional afavoreix la formació validable al llarg de la vida: aquest és un curs validable com a unitat formativa del títol de tècnic/a en Jardineria i Floristeria.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, febrer-març de 2018

Disseny de jardins amb Sketchup: curs bàsic 2D i 3D

L’Escola Forestal continua oferint cursos de disseny de jardins amb ordinador. En aquest cas, però, us presentem un nou programa: l’SketchUp. L’SketchUp és un programa de dibuix força més senzill, intuïtiu i fàcil que l’AutoCAD, i que cada cop és més utilitzat. En jardineria i paisatgisme, està tenint molt bona acceptació i permet fer presentacions en 3D molt visuals i entenedores. Es tracta d’un curs molt pràctic. Aprendreu a fer anar el programa a través de diferents exercicis senzills desenvolupats a classe, sota la guia i la supervisió del professor. Adquirireu les habilitats bàsiques per poder desenvolupar i presentar un projecte de disseny d’un jardí amb SketchUp.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, març de 2018

Curs de preparació per a la Certificació europea de la serra mecànica (ECC1-ECC2)

L’objectiu principal d’aquest curs és incrementar la seguretat del treballador forestal i millorar la rendibilitat de la feina. Es tracta d’un curs pràctic en què el professorat qualificat treballarà individualment amb l’alumnat i se’l prepararà per passar la prova del Carnet europeu de motoserrista. El curs ECC1 tracta sobre el manteniment i l’ús de la serra mecànica i el trossejament. El curs ECC2 tracta sobre la tala d’arbres fins a 380 mm de diàmetre.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Vilassar de Mar, del 30 de gener al 27 de febrer de 2018

Curs de manipuladors i aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell bàsic

El curs està dissenyat per donar resposta als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el nivell bàsic de capacitació com a agricultors que no disposin de personal auxiliar en la mateixa explotació, personal auxiliar d’empreses i altres entitats dedicades a l’aplicació de productes fitosanitaris, personal auxiliar d’empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris i personal auxiliar dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d’Anoia, del 23 de gener al 22 de març de 2018

Curs bàsic de producció agrària ecològica. Especialitat en viticultura (modalitat presencial)

Dins del sector de la vinya i del vi, la Producció Agrària Ecològica (PAE) està en un procés de transformació, millora i expansió per avançar la seva posició en un mercat globalitzat i competitiu. El curs està orientat al coneixement sobre els principis generals de la producció agrària ecològica que regeixen la viticultura ecològica i les bases tecnològiques que s’hi apliquen, els aspectes diferenciadors de la vinificació del raïm ecològic, els elements de comercialització dels vins ecològics, i també aspectes tan rellevants com l’elaboració.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 22 de gener al 22 de juny de 2018

Mòdul de maneig dels equins durant la seva reproducció i recria

Aquest mòdul està associat a la unitat de competència de maneig dels equins durant la seva reproducció i recria. Així mateix, està vinculat a la qualificació professional de Cuidados y manejo del caballo del Catálogo nacional de las cualificaciones profesionales del Instituto Nacional de Cualificaciones Profesionales (INCUAL). El mòdul s’adreça a persones relacionades amb el món rural.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 9 de gener al 23 de març de 2018

Mòdul de ferrament ortopèdic i correctiu en equins

Aquest mòdul està associat a la unitat de competència de determinar l’aplicació de ferraments ortopèdics en equins. Així mateix, està vinculat a la qualificació professional de Herrado de equinos del Catálogo nacional de las cualificaciones profesionales del Instituto Nacional de Cualificaciones Profesionales (INCUAL). El mòdul s’adreça a persones relacionades amb el món rural.