Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA del Pirineu (Bellestar), del 5 de novembre de 2018 al 10 de gener de 2019

Curs de Ramaderia Boví de Llet. 5ena. edició

Aquest curs va adreçat als joves que es volen incorporar al món del boví de llet i també pot ser d’interès per a tothom que vulguin actualitzar i compartir coneixements i opinions.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA del Pirineu (Bellestar), de l’1 d’octubre al 10 de desembre de 2018

Curs de Ramaderia Boví de carn. 5ena. edició

Aquest curs va adreçat als joves que es volen incorporar al món del boví de carn i també pot ser d’interès per a tothom que vulguin actualitzar i compartir coneixements i opinions.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA del Pirineu (Bellestar), del 14 de gener al 18 de febrer de 2019

Curs de Pastures i Pasturatge. 3a. edició

Aquest curs va adreçat als joves que es volen incorporar al sector de la ramaderia i també pot ser d’interès per a tothom que vulguin actualitzar i compartir coneixements i opinions.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA del Pirineu (Bellestar), del 15 al 19 d’octubre de 2018

Tecnologia Bàsica d’Elaboració de Formatges

Aquest curs forma part del programa d’activitats de formació contínua per al sector formatger artesà de Catalunya, que ha de permetre la qualificació dels professionals del sector. S’adreça a principiants interessats a adquirir els conceptes bàsics per iniciar-se en aquesta activitat.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA Santa Coloma de Farners, 9, 23 i 30 de novembre de 2018

Arrels. Qualitat i plantació d’arbrat

La presència d’arbres en carrers i jardins ha esdevingut indispensable per a la nostra vida en el medi urbà. La plantació d’arbres ens demana un bon coneixement d’aquests per tal d’optimitzar el seu desenvolupament i disminuir els costos de manteniment. El futur d’un arbre dependrà no només de les característiques del sòl i el clima del lloc sinó també de la qualitat de la planta i del desenvolupament del seu sistema radicular.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA de Gandesa, 11 i 12 de juny de 2018

Taller de comunicació i imatge per als productes locals

La manera d’arribar al màxim número de consumidors és estar ben posicionat a les xarxes socials, amb bones imatges que facin reflexionar al possible client . En aquest taller podràs aprendre com crear la teva marca personal, quin missatge vols donar, com crear el teu blog i Instagram... En definitiva, com utilitzar la tecnologia per fer més rendible el teu negoci.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Alcanar, del 5 al 28 de juny de 2018

Curs d’empelts en cítrics

L’empeltada és una pràctica cultural molt important en el cultiu dels cítrics i suposa una despesa considerable ja sigui en plantons o per realitzar un canvi de varietat. Per dur-la a terme correctament és necessari conèixer les eines i les tècniques disponibles. Aquest curs aporta els coneixements necessaris. Consta d’una part teòrica, que s’impartirà als Serveis Agraris d’Alcanar, i sis sessions pràctiques d’empeltar al camp, que es realitzaran a diverses finques de la zona.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Monells, dies 8, 15 i 20 de juny de 2018

Característiques bàsiques de les principals plagues i malalties d’horta i la seva identificació

El principal objectiu d’aquest curs és donar els coneixements bàsics per identificar plagues i malalties en conreus d’horta. Primer es descriuran les principals característiques i s’observaran a laboratori. Després, una vegada adquirits els coneixements teòrics, es farà un reconeixement a camp de les afectacions en diferents conreus d’horta.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Les Borges Blanques, del 28 de maig al 20 de juny de 2018

Innovació tecnològica en el cultiu de l’olivera

L’olivera és un conreu principal a moltes comarques, tant per l’activitat agrícola directa que comporta com per la producció i comercialització d’olis de qualitat reconeguda. L’objectiu d’aquest curs és analitzar els aspectes més importants del cultiu de l’olivera, com l’elecció de varietats, el disseny de plantacions, els sistemes de formació i esporga, el reg, la fertilització i protecció fitosanitària, etc. tot considerant la millora de la productivitat de les explotacions i com garantir la qualitat dels olis obtinguts.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Alfarràs, del 4 al 13 juny de 2018

Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre l'ús i la manipulació de productes fitosanitaris que, alhora, permet obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic que exigeix la normativa vigent (ORDRE AAM/152/2013, de 28 de juny). El curs, que va adreçat a treballadors en actiu i preferentment del sector agrari, constarà de classes teòriques i pràctiques (amb un total de 25 hores). L'examen es realitzarà l'últim dia de classe.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, 11, 12, 13, 20 i 21 de juny de 2018

Plantes bioindicadores

El curs de Plantes bioindicadores pretén ser un curs eminentment pràctic i útil. Es treballarà la identificació de les principals espècies arvenses i famílies botàniques que es poden trobar en el nostre territori, així com els seus usos en l’agricultura i la ramaderia sostenible. La formació que s’impartirà anirà més enllà del concepte generalitzat de “males herbes” que s’atorga a aquestes espècies, incidint en l’interès que poden tenir així com en el seu aprofitament directe mitjançant elements que contribueixin a millorar la gestió, resiliència i sostenibilitat ambiental dels sistemes agrícoles on es trobin.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Barcelona, 18, 19 i 21 de juny 2018

Neteja i desinfecció

L’objectiu d’aquest curs és aportar coneixements que permetin realitzar una planificació integral i eficaç de les activitats de neteja i desinfecció a les indústries alimentàries.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Cassà de la Selva, 5, 6 i 7 de juny de 2018

Pelador de suro

La lleva del suro és una activitat tradicional amb més de dos segles d’existència i que, encara avui dia, es fa manualment. Cada estiu, s’extreuen les pannes que després serviran per a fer taps, aglomerat i altres productes. Per fer-ne un aprofitament sostenible, i pelar els suros sense fer malbé l’escorpit, cal saber-ne. Amb aquest curs, volem facilitar el coneixement d’aquesta tradició i donar les nocions bàsiques, teòriques i pràctiques, a tothom que vulgui millorar-ne o iniciar-se en aquesta activitat. Treballarem amb un grup reduït per poder fer un seguiment més individualitzat i aprendre diferents metodologies de treball.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, 18 i 19 de juny de 2018

Curs de mecànica d’almàsseres

El sector productiu de l’oli d’oliva a Catalunya és força important i està format per moltes almàsseres o petits molins que produeixen oli d’oliva verge extra. Les màquines d’una almàssera (batedora, centrífuga horitzontal i centrífuga vertical) permeten l’extracció de l’oli d’oliva. Aquests equips han de funcionar correctament per a obtenir un bon oli de qualitat. L’objectiu d’aquest curs és donar els coneixements necessaris per a poder realitzar correctament les tasques de manteniment i poder donar una resposta positiva a les reparacions bàsiques d’aquests equips.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

EA de les Borges Blanques, del 17 de maig al 26 de juny de 2018

Innovació en el conreu de l’ametller

El l’ametller és un cultiu que s’adapta molt bé al nostre medi, és mecanitzable i capaç de donar bones produccions amb material vegetal seleccionat i tecnologies adequades. És un cultiu que pot ser una alternativa molt atractiva per a les zones de nous regadius i, per això, darrerament atreu a més persones interessades. L’objectiu d’aquest curs és donar a conèixer els aspectes més importants a tenir en compte per realitzar una nova plantació d’ametllers, com l’elecció de varietats, els patrons, el disseny de plantació, la formació, el maneig i la tecnologia de la producció.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Monells, 28 de maig, 7 i 14 de juny de 2018

Preparacions bàsiques a partir de productes d’horta

En aquest curs revisarem de forma pràctica diverses possibilitats de transformacions senzilles que es poden fer a partir de la producció d’horta i que permeten donar-li valor afegit. La realització de transformacions primàries, com el pelat, el tallat i l’envasat dels anomenats productes de IV gamma, o algunes coccions bàsiques, com la cocció al buit, augmenten la conservació d’alguns productes i representen un estalvi de temps i més comoditat per al consumidor final i el sector de la restauració.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, del 21 de maig al 4 de juny de 2018

Benestar animal en explotacions avícoles

El respecte pel benestar dels animals, per les repercussions que té sobre la salut del bestiar, la qualitat dels aliments que n'obtenim i la salut humana, és una qüestió de formació, voluntat i desenvolupament social. Per això la Unió Europea i els estats membres prioritzen les actuacions de conscienciació i formació del personal que treballa habitualment amb els animals, especialment en les activitats bàsiques, com el transport, el sacrifici, la matança i la cura, i el maneig en les explotacions ramaderes. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació al personal que treballa en explotacions avícoles.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, 17, 24 i 31 de maig de 2018

Habilitats en la gestió de l’empresa Modalitat semipresencial

L’objectiu del curs és donar eines per millorar la relació i la comunicació entre les persones que formen part de l’empresa o que en són col·laboradores. Un altre aspecte que aporta el curs és com gestionar la informació i els recursos per poder prendre decisions dins de l’empresa i dins l’àmbit de l’adaptació a un mercat i una realitat canviants. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, del 24 de maig al 5 de juliol de 2018

Punts clau de la producció de boví ecològic de llet

El sector boví de llet està en crisis des de fa força anys. La relació entre les altes despeses de producció i el preu de la llet fan, en molts casos, inviable la seva producció. Tenint en compte que augmentar la dimensió de l’explotació no sempre és possible, transformar la llet de vaca en altres productes làctics o fer la conversió al sistema de producció ecològic són alternatives per generar un valor afegit que les faci viables. Durant aquest curs, que compta amb la col·laboració de tècnics especialitzats en el sector, tractarem els temes específics que diferencien la producció convencional de l’ecològica i oferirem una petita formació per a transformar la llet de les nostres explotacions.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Barcelona, 30 de maig i 6, 13, 20 i 27 de juny de 2018

IFS v6.1

L’objectiu del curs és proporcionar a les persones assistents les eines necessàries per comprendre els requisits necessaris per a implantar l’estàndard IFS V6.1. El curs té una durada de 20 hores i es compon d’una part teòrica i una part pràctica. La norma s’explicarà en la seva totalitat posant especial èmfasi en les diferències entre aquesta versió i l’anterior. Es combinarà l’exposició teòrica, amb suport audiovisual, per part del ponent amb el debat i la participació dels assistents. Realització de casos pràctics aplicats a la indústria alimentària. Presentació i Objectius Professorat