Altres cursos, seminaris o jornades, que s'ofereixen des del DARP

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Martí d’Albars, del 21 d’abril al 10 de juny de 2018

Disseny i gestió de finques ecològiques en permacultura

La permacultura és un sistema de disseny d’hàbitats humans que capten més energia de la que necessiten per funcionar. Aquesta metodologia presenta una ètica, estratègies i un conjunt de pràctiques que convergeixen en una producció agrícola sostenible, abundant, regenerativa, eficient i al mateix temps respectuosa envers els éssers vius. L’Escola Agrària de Manresa, en col·laboració amb Mas les Vinyes, ofereixen aquest curs pràctic i vivencial on aprendre les eines que ofereix aquesta disciplina per millorar la qualitat de vida i de treball i l’eficiència dels nostres sistemes agraris, ja sigui per a producció comercial o autoconsum.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Gandesa, del 29 de gener al 16 d’abril de 2018

Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes

L’Escola Agrària de Gandesa organitza el curs Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes (63 hores). Aquest curs està especialment adreçat als joves en procés d’incorporació a l’empresa agrària, però també pot resultar útil i interessant a totes les persones que tinguin interès en l’agricultura.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Alcarràs, del 25 de gener al 2 de febrer del 2018

Iniciació a l’esporga

La poda és un tema que sempre ha comportat debats i diferències d’opinió. Potser se n’ha exagerat la importància relativa dins de les diferents tècniques de cultiu en fructicultura, perquè la poda no deixa de ser una operació més de totes les que demanen els cultius fructícoles, i no es pot abordar com una tasca aïllada.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, 25 de gener i 1 de febrer de 2018

Recursos per a la gestió de l'empresa agrària (modalitat semipresencial)

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. L’objectiu és donar la formació bàsica en aspectes concrets de l’activitat econòmica agrària des del punt de vista de l’empresa en relació amb els drets i deures adquirits amb l’Administració i amb altres persones o entitats amb què col•labora dins d’un marc legal per desenvolupar el seu projecte productiu. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, del 8 al 22 de febrer de 2018

Tasques per a la gestió de l'empresa

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. L’objectiu del curs és donar uns coneixements bàsics de comptabilitat i economia financera pensant en una empresa que voldrà comercialitzar el seu producte i que pot arribar a necessitar finançament. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, de l’1 al 15 de març de 2018

Habilitats en la gestió de l'empresa (modalitat semipresencial)

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. L’objectiu del curs és donar eines per millorar la relació i la comunicació entre les persones que formen part de l’empresa o que en són col•laboradores. Un altre aspecte que aporta el curs és com gestionar la informació i els recursos per poder prendre decisions dins de l’empresa i dins l’àmbit de l’adaptació a un mercat i una realitat canviants. L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), 5 de març - 11 d’abril de 2018

Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (modalitat presencial)

Aquest curs està dissenyat per donar resposta formativa als professionals del sector agrari obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. Quan acabi el curs, hi haurà un examen final, obligatori per obtenir el carnet (nivell bàsic) de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), 14 de febrer - 18 d’abril de 2018

Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (modalitat presencial)

El carnet de nivell qualificat d’aplicador de fitosanitaris és obligatori per a agricultors i/o responsables tècnics de les explotacions agràries que tinguin a càrrec seu personal que apliqui productes fitosanitaris, responsables de les empreses i altres entitats dedicades a l'aplicació de productes fitosanitaris, responsables tècnics de les empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris, responsables dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris i aplicadors a tercers.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, febrer-juny de 2018

Maneig integrat d’explotacions apícoles

Amb aquest curs d’iniciació, volem transmetre els coneixements bàsics per poder tenir cura i criar correctament les abelles en un enfocament orientat a la producció ecològica. El maneig integrat demana un aprofitament dels recursos naturals que asseguri una producció sostenible i utilitzi productes preferentment ecològics sempre que sigui possible. Enguany, hem augmentat les hores del curs per incloure més pràctiques i visites a apicultors professionals amb l’objectiu de mostrar millor la realitat del sector. A més, hem distribuït les sessions al llarg de la primavera amb l’objectiu de conèixer totes les tasques anuals, des de la preparació de les arnes a finals de l’hivern, la multiplicació de colònies i la collita de la mel fins a la comercialització dels productes.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, de l’1 de febrer al 22 de març de 2018

Mindfulness per liderar el canvi

La pràctica de l’Atenció Plena o Mindfulness a la vida quotidiana és un extraordinari recurs que pot ajudar-nos en qualsevol àmbit de la nostra vida personal i professional. Aquest curs està dirigit als treballadors i emprenedors del sector agrari que vulguin conèixer i experimentar els beneficis del Mindfulness, tant a la seva vida diària com a la seva vida professional. Aquest programa va adreçat tant per a principiants com a per aquelles persones que ja hagin realitzat formació en Mindfulness basada en altres especialitats.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Manresa, del 9 de febrer al 2 de març de 2018

Disseny de plantació de fruiters ecològics

El disseny de la plantació de fruiters i d’altres llenyoses dependrà del maneig que se’n farà al llarg de la vida del cultiu. L’elecció dels criteris d’aquest disseny condicionarà els resultats productius, sanitaris, econòmics i de comercialització de les collites. Per tant, és important tenir en compte tots els elements que intervenen en aquest disseny: la parcel·la, els possibles problemes sanitaris que puguin aparèixer, la fertilització, el control d´herbes o el mercat potencial de les especies a implantar, entre d’altres, a fi d’obtenir uns resultats satisfactoris. En aquest curs, l’alumnat realitzarà pràctiques de disseny sobre casos concrets.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, del 11 de gener al 31 de maig de 2018

Presa de decicions en l'explotació agrària extensiva II (modalitat semipresencial)

Curs adreçat a persones que estan en procés d’incorporació a l’empresa agrària. Aquest curs, pensat en format seminari, pretén fer un seguiment, gestionar i planificar totes les tasques i recursos necessaris d’una explotació agrària extensiva real. De manera que els alumnes en cada sessió, i amb l’ajuda de diferents experts, prendran part de la presa de decisions de les diferents tasques a dur a terme en la gestió empresarial d’una explotació de cultius extensiu.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Vilafranca del Penedès, gener de 2018

Cursos de Poda - INNOVI

Acredita't amb el Carnet de Poda que certificarà els teus coneixements sobre la Poda de Respecte. Aquest tipus de poda ajuda al cep a viure més i millor. El Grau 1, és un curs de 8 hores, està destinat a aquells treballadors que volen perfeccionar la seva tècnica i entendre, amb més profunditat, les reaccions en el temps del cep a les accions dels podadors. El Curs de poda de Grau 2 és específic per a gent que té certa experiència en el món de la poda. Està orientat a caps de colla i encarregats. El Grau 2 té una durada de 20 hores.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, maig de 2018

Arboricultura i tècniques de grimpada

Es tracta d’un curs, amb una part pràctica important, que vol donar resposta a la necessitat que molts professionals del sector forestal i de la jardineria mostren en relació a la seguretat en els treballs de poda d’alçada. Una part teoricopràctica ens ensenya l’observació dels arbres per conèixer com creixen i es desenvolupen i per entendre millor on i com fer els talls de poda. El curs conté unes hores per conèixer i practicar les tècniques de rescat dalt de l’arbre en cas que es produeixi un accident durant la feina. La nova formació professional afavoreix la formació validable al llarg de la vida: aquest és un curs validable com a unitat formativa del títol de tècnic/a en Jardineria i Floristeria.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, febrer-març de 2018

Disseny de jardins amb Sketchup: curs bàsic 2D i 3D

L’Escola Forestal continua oferint cursos de disseny de jardins amb ordinador. En aquest cas, però, us presentem un nou programa: l’SketchUp. L’SketchUp és un programa de dibuix força més senzill, intuïtiu i fàcil que l’AutoCAD, i que cada cop és més utilitzat. En jardineria i paisatgisme, està tenint molt bona acceptació i permet fer presentacions en 3D molt visuals i entenedores. Es tracta d’un curs molt pràctic. Aprendreu a fer anar el programa a través de diferents exercicis senzills desenvolupats a classe, sota la guia i la supervisió del professor. Adquirireu les habilitats bàsiques per poder desenvolupar i presentar un projecte de disseny d’un jardí amb SketchUp.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, març de 2018

Curs de preparació per a la Certificació europea de la serra mecànica (ECC1-ECC2)

L’objectiu principal d’aquest curs és incrementar la seguretat del treballador forestal i millorar la rendibilitat de la feina. Es tracta d’un curs pràctic en què el professorat qualificat treballarà individualment amb l’alumnat i se’l prepararà per passar la prova del Carnet europeu de motoserrista. El curs ECC1 tracta sobre el manteniment i l’ús de la serra mecànica i el trossejament. El curs ECC2 tracta sobre la tala d’arbres fins a 380 mm de diàmetre.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Vilassar de Mar, del 30 de gener al 27 de febrer de 2018

Curs de manipuladors i aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell bàsic

El curs està dissenyat per donar resposta als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el nivell bàsic de capacitació com a agricultors que no disposin de personal auxiliar en la mateixa explotació, personal auxiliar d’empreses i altres entitats dedicades a l’aplicació de productes fitosanitaris, personal auxiliar d’empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris i personal auxiliar dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d’Anoia, del 23 de gener al 22 de març de 2018

Curs bàsic de producció agrària ecològica. Especialitat en viticultura (modalitat presencial)

Dins del sector de la vinya i del vi, la Producció Agrària Ecològica (PAE) està en un procés de transformació, millora i expansió per avançar la seva posició en un mercat globalitzat i competitiu. El curs està orientat al coneixement sobre els principis generals de la producció agrària ecològica que regeixen la viticultura ecològica i les bases tecnològiques que s’hi apliquen, els aspectes diferenciadors de la vinificació del raïm ecològic, els elements de comercialització dels vins ecològics, i també aspectes tan rellevants com l’elaboració.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 22 de gener al 22 de juny de 2018

Mòdul de maneig dels equins durant la seva reproducció i recria

Aquest mòdul està associat a la unitat de competència de maneig dels equins durant la seva reproducció i recria. Així mateix, està vinculat a la qualificació professional de Cuidados y manejo del caballo del Catálogo nacional de las cualificaciones profesionales del Instituto Nacional de Cualificaciones Profesionales (INCUAL). El mòdul s’adreça a persones relacionades amb el món rural.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Bellestar, del 9 de gener al 23 de març de 2018

Mòdul de ferrament ortopèdic i correctiu en equins

Aquest mòdul està associat a la unitat de competència de determinar l’aplicació de ferraments ortopèdics en equins. Així mateix, està vinculat a la qualificació professional de Herrado de equinos del Catálogo nacional de las cualificaciones profesionales del Instituto Nacional de Cualificaciones Profesionales (INCUAL). El mòdul s’adreça a persones relacionades amb el món rural.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, març de 2018

Com gestionar els costos de la teva petita empresa eficaçment

Ets un petit empresari i vols aprendre com gestionar les teves compres eficaçment? Saps gestionar correctament les teves despeses? Necessites eines per gestionar millor els teus pagaments i la teva tresoreria? Aquest curs donarà resposta a tot això i molt més!!!

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Boi de Llobregat, març de 2018

Murs vegetals

Els murs vegetals són una barreja de botànica, de medi ambient, de disseny, d’art i d’arquitectura. Més enllà de la seva bellesa, aquests murs vegetals aporten beneficis ambientals i energètics, i es poden instal·lar tant en l’interior com en l’exterior dels edificis. En aquestes jornades, veurem quins són aquests beneficis, els llocs on es poden ubicar, les diferents estructures de suport i exemples de plantes adequades per a aquesta modalitat de jardineria.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, 15, 22 i 29 de gener i 5 de febrer de 2018

Manipulador i aplicador de productes fitosanitaris

D’acord amb el DECRET 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les Agrupacions de Defensa Vegetal, els aplicadors i el personal de les empreses dedicades als tractaments amb plaguicides han d'haver superat cursos de capacitació homologats. Cal disposar del carnet de nivell bàsic sempre que es participi directament en l'aplicació o manipulació de productes fitosanitaris (que no siguin gasos o generadors de gasos classificats com a tòxics i/o molt tòxics). L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, del 21 de febrer al 23 d’abril de 2018

Curs de manipuladors i aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell qualificat

Aquest curs està dissenyat per donar resposta als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el nivell qualificat de capacitació com a persones responsables dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris, els aplicadors a tercers i els directors tècnics de les empreses de tractaments fitosanitaris i tots els responsables de les explotacions agrícoles, de les empreses i de les entitats que tinguin al seu càrrec persones que apliquin aquests productes.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, del 22 de gener al 19 de febrer de 2018

Curs de manipuladors i aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell bàsic

El curs està dissenyat per donar resposta als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el nivell bàsic de capacitació com a agricultors que no disposin de personal auxiliar en l’explotació mateixa, personal auxiliar d’empreses i altres entitats dedicades a l’aplicació de productes fitosanitaris, personal auxiliar d’empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris i personal auxiliar dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, 30 de novembre i 4 de desembre de 2017

Manipulador i aplicador de productes biocides d'us ramader

D’acord amb l’Ordre AAM/329/2014, de 27 d’octubre, els ramaders que utilitzen biocides en les seves explotacions han de tenir la formació adient per garantir la manipulació correcta d’aquests productes. Si es disposa del nivell bàsic o qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris, cal fer un curs de 13 hores (mòdul específic). L’Escola Agrària de Tàrrega, mitjançant aquest curs, ofereix la possibilitat d’assolir aquesta formació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Barcelona, 21, 23, 28 i 30 de novembre de 2017

Norma mundial de seguretat alimentària BRC v7

L’objectiu d’aquest curs és adquirir coneixements sobre procediments generals d’auditoria, preparació i desenvolupament d’una auditoria, actituds i qualitats dels auditors i coneixements sobre l’estàndard BRC v7, Global Standard Food Safety. Es combinarà l’exposició teòrica amb suport audiovisual per part del ponent amb el debat i la participació de les persones assistents. Realització de casos pràctics aplicats a la indústria alimentària.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Olius, 30 de novembre, 14 de desembre del 2017

Curs de benestar animal en explotacions porcines (mòdul específic porcí)

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal als productors i ramaders de porcí, que permet, alhora, obtenir l'acreditació que exigeix la normativa vigent. Adreçat a persones que ja hagin assolit el mòdul general de benestar animal. Té una durada de 8 h on s’explicaran els conceptes propis del benestar animal en explotacions porcines regulades pel decret 253/2008, de 16 de desembre, pel qual es regulen els cursos de formació en benestar animal.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Olius, 9, 16, 23 i 30 de novembre, 14 de desembre del 2017

Curs de benestar animal en explotacions porcines

Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal als productors i ramaders de porcí, que permet, alhora, obtenir l'acreditació que exigeix la normativa vigent. Té una durada de 20 h on s’explicaran els conceptes del mòdul general de benestar animal i els conceptes propis del benestar animal en explotacions porcines regulades pel decret 253/2008, de 16 de desembre, pel qual es regulen els cursos de formació en benestar animal.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sort, del 9 al 29 de novembre de 2017

Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (tarda)

Aquest curs ofereix una formació específica als professionals del sector agrari que vulguin aprendre a realitzar una pràctica fitosanitària correcta i obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sort, del 9 al 29 de novembre de 2017

Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (matí)

Aquest curs ofereix una formació específica als professionals del sector agrari que vulguin aprendre a realitzar una pràctica fitosanitària correcta i obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d’Anoia, del 27 de novembre al 22 de desembre

Curs de manteniment i maneig del tractor i les màquines motrius

Els tractors i el seguit d’eines acoblades són per a qualsevol explotació agrícola l’eix principal de treball, cosa que contribueix a la rendibilitat de l’explotació. L’aprofundiment en els coneixements sobre mecànica, les operacions de manteniment i el seu maneig d’una manera segura, eficient i amb tota la consciència en les Bones Pràctiques i els riscos existents són els objectius d’aquest curs.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, 7, 9, 14, 16 i 20 de novembre 2017

Bàsic d'implantació del sistema d'appcc i prerequisits

El Reglament 852/2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris, estableix que l’operador de l’empresa alimentària és el responsable principal de garantir la seguretat alimentària. Caldrà crear, aplicar i mantenir un procediment o procediments permanents basats en els principis del sistema d’ APPCC. L’objectiu del curs és millorar els coneixements sobre el sistema d’APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) i els prerequisits, i també saber aplicar el sistema a les línies productives.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Vallfogona de Balaguer, del 2 al 8 de novembre de 2017

Nutrició i sanitat en apicultura

El curs s’adreça a apicultors que proporcionen alimentació a les seves abelles i amb inquietud per millorar la seva estratègia. Així mateix, pretén ser l’inici d’un grup de treball i d’intercanvi d’experiències entre apicultors de la zona sobre nutrició i alimentació de les abelles. També s’hi tractarà el tema de les patologies més comunes a l’apiari, amb especial esment a la varroasi, i també les darreres notícies en relació amb la normativa i els ajuts en el sector.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Vilassar de Mar, novembre de 2017

Seminari-taller de l'emprenedoria en horticultura

Les persones emprenedores són les que fan de la innovació el seu aliat i el seu instrument per dur a terme les seves iniciatives. Per això, i perquè el sector agrari necessita aquestes persones com a motor del canvi, es va impartir l’emprenedoria en horticultura l’any 2015 dins del projecte específic de joves emprenedors del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en col·laboració amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Talarn, del 6 de novembre a l’11 de desembre de 2017

Manipulador i aplicador de productes fitosanitaris - semipresencial

Aquest curs ofereix una formació específica als professionals del sector agrari que vulguin aprendre a realitzar una pràctica fitosanitària correcta i obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell qualificat.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Tàrrega, 6, 13, 20 i 27 de novembre, 4 i 11 de desembre de 2017

Manipulador i aplicador de productes fitosanitaris - semipresencial

D’acord amb el DECRET 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les Agrupacions de defensa vegetal, els aplicadors i el personal de les empreses dedicades als tractaments amb plaguicides han d'haver superat cursos de capacitació homologats. És obligatori per a agricultors i/o els responsables tècnics de les explotacions agràries que tinguin al seu càrrec personal que apliqui productes fitosanitaris, responsables de les empreses i altres entitats dedicades a l’aplicació de productes fitosanitaris, responsables tècnics de les empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris, responsables dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris i aplicadors a tercers.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, del 6 de novembre a l’11 de desembre de 2017

Curs de manipulador i aplicador de producte biocides dús ramader

La utilització de biocides és actualment una necessitat per al control dels organismes nocius per a la salut humana o animal, però alhora implica un alt risc per a les persones, els animals i el medi ambient a causa de les propietats intrínseques i de les pautes corresponents.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espot, del 21 al 22 d’octubre de 2017

Meteorologia de muntanya

El curs va dirigit a totes aquelles persones aficionades o interessades en el món de la meteorologia. No són necessaris coneixements previs. S’hi aprendran les bases de com es fa una predicció meteorològica, així com a completar i entendre les informacions que ens arriben des dels Serveis de Predicció i mitjans de comunicació. També a identificar els diferents tipus de núvols i a llegir el cel per avançar-nos als canvis de temps.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Barcelona, 31 d’octubre i 2, 8, 9 i 14 de novembre de 2017

FSSC 22000

FSSC 22000 és un esquema basat en les normes UNE-EN ISO 22000 i BSI PAS 220 que especifica els requisits que ha de complir un sistema de gestió per assegurar la innocuïtat dels aliments. L'esquema FSSC 22000 ha estat desenvolupat per The Foundation for Food Safety Certification i aprovat per la Global Food Safety Initiative (GFSI) de la mateixa manera que altres esquemes de seguretat alimentària, com ara BRC o IFS. S’aplica a tots els productes alimentaris, ingredients alimentaris i fabricants de materials d’embalatge per alimentació.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Gandesa, del 21 d’octubre al 16 de desembre de 2017

Enologia bàsica i tast de vins

L’Escola Agrària de Gandesa, amb la col•laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs ENOLOGIA BÀSICA I TAST DE VINS, el curs s’impartirà aprofitant la 30 Festa de Vi de Gandesa. Aquesta coincidència d’esdeveniments té com a objectiu, aprofitar les sinergies creades per tal de promocionar el vi per una banda, i l’apreciació organolèptica, per l’altra. El curs no tan sols es basa en l’apreciació organolèptica del vi, sinó que a més a més explica els processos necessaris per aconseguir aquestes característiques (maduració, fermentacions, tipus de fusta, etc.). Així s’aconsegueix apreciar el treball que hi ha al darrere cada ampolla que consumim.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Constantí, del 16 d'octubre al 16 de novembre de 2017

Curs semipresencial de producció avícola

L’objectiu d’aquest curs és conèixer les peculiaritats del maneig de les aus i els factors que incideixen en la producció d’aus per a carn i per a posta. Aquest curs consta de dues parts: un mòdul a distància que tracta aspectes teòrics de la producció avícola, i un mòdul presencial que aprofundeix més en la pràctica diària de les explotacions avícoles.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), 6 novembre – 13 desembre 2017

Curs bàsic de seguretat i prevenció de riscos laborals (PRL) a l’explotació agrària (modalitat presencial)

La prevenció de riscos laborals (PRL) és el conjunt de mesures adoptades, en totes les fases d’activitat d’una empresa, amb la finalitat d’evitar o disminuir els riscos derivats del treball. Per tant, és un aspecte imprescindible en la gestió diària de les explotacions agràries, tant per a reduir riscos com evitar danys derivats del treball (p. ex., accidents de treball). En aquest curs es donaran les eines bàsiques per a dur a terme una prevenció de riscos adequada a les explotacions agràries.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d’Anoia, 15 de novembre de 2017

Sanitat i higiene de carn silvestre de caça

Complir el Reglament CE 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d’abril, pel qual s’estableixen les normes específiques d’higiene dels aliments d’origen animal. Aquesta normativa permet que qualsevol persona amb una formació suficient sobre el programa del curs acrediti que les peces de caça poden ser traslladades a un establiment autoritzat de tractament de carn de caça perquè sigui destinada al comerç per al consum humà.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, octubre

Curs de preparació per a la Certificació europea de la serra mecànica (ECC1-ECC2)

L’objectiu principal d’aquest curs és incrementar la seguretat del treballador forestal i millorar la rendibilitat de la feina. Es tracta d’un curs pràctic en què el professorat qualificat treballarà individualment amb l’alumne i se’l prepararà per passar la prova del carnet europeu de motoserrista.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d'Anoia, del 27 d'octubre a 12 de desembre 2017

Curs d'introducció viticultura biodinàmica (modalitat presencial)

Cada vegada més viticultors i elaboradors es mostren interessats en la viticultura biodinàmica. Els bons resultats després d’utilitzar aquest mètode, tant en relació amb la vitalització dels sòls com també amb la qualitat de la vinya, fan que el sector vitivinícola aposti cada cop més per aquestes pràctiques.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Santa Coloma de Farners, novembre de 2017

Anàlisi sensorial de mels 3a. edició

Es tracta d'establir els paràmetres organolèptics que identifiquen els diferents tipus de mels monoflorals de Catalunya i, al mateix temps, formar un grup de persones entrenat en l'anàlisi sensorial d'aquest producte alimentari que pugui donar consell i actuar de jurat en concursos.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d'Anoia, 23, 24, 30 i 31 d'octubre de 2017

Curs de nivell qualificat de fumigador

Aquest curs s'adreça a les persones que volen manipular o aplicar productes fitosanitaris que siguin o generin gasos classificats com a tòxics, molt tòxics o mortals i que, segons la normativa vigent (Ordre AAM/152/2013, de 28 de juny), han d'acreditar coneixements de capacitació de manipulador i aplicador d'aquests gasos per poder estar en possessió del carnet identificador exigit.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Sant Sadurní d'Anoia, 30 d'octubre; 6, 13, 20 i 27 de novembre

Curs l'enoturisme, una oportunitat per als cellers (modalitat presencial)

L'enoturisme és un terme que està incorporat al llenguatge del carrer. Amb aquest nom, cellers i operadors de turisme ofereixen serveis lligats al territori vitícola. L'enoturisme apropa els consumidors a les nostres vinyes i els nostres cellers i permeten donar-los a conèixer, però també han d'aportar un valor afegit a l'activitat principal dels cellers, que és l'elaboració i la comercialització de vins i caves.

$ARSEC_IMAGE-ACCESS_FILE.ARSEC_IMAGE_LANG-ALT.getData()

Espiells (Sant Sadurní d'Anoia), del 6 de novembre al 4 de desembre 2017

Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (modalitat presencial)

Aquest curs està dissenyat per donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. Quan acabi el curs, es realitzarà un examen final, obligatori per obtenir el carnet (nivell bàsic) de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris.