Informació tècnica, Sanitat Animal, Altres ramaderies
RuralCat dedica aquesta secció a les novetats tècniques i informatives que giren al voltant de les explotacions porcines, l'apicultura i altres ramaderies

Sanitat Animal
 | 04/05/2018 
El DARP ha publicat el document “Informe Tècnic per a la prevenció de la caudofàgia” que s’emmarca dins de les actuacions per donar compliment a la Recomanació (CE) 2016/336 relativa a les mesures per a la prevenció de la caudofàgia i la reducció de l’escuat en el porcí.
Vaques pasturant en un Prat. Font: Generalitat de Catalunya
PAE
 | 22/02/2018 
La Unitat Producció Agrària Ecològica del Servei d’Ordenació Agrícola del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha editat la primera Fitxa Tècnica sobre Normativa, dedicada als “Principals requisits i recomanacions per a la conversió de granges de bestiar herbívor a producció ecològica”.
Imatge d’arxiu. Font: RuralCat.
UE
 | 12/02/2018 
L’objectiu de la consulta és conèixer l'opinió dels particulars i de les organitzacions sobre la possibilitat que la UE impulsi una iniciativa europea per combatre el declivi dels pol·linitzadors.
Imatge de la jornada de cloenda del projecte Life+ Futur Agrari. Font: DARP
FERTILITZACIÓ
 | 01/02/2018 
Enguany finalitza aquest programa europeu, gràcies al qual granges catalanes de porcí han aconseguit reduir fins al 50% els purins, s’han comprovat cultius captadors de 50 a 150 quilos de nitrogen per hectàrea/any i s’han introduït nous equips de precisió per a l’aplicació de purins.
Font: IRTA-CReSA
SANITAT ANIMAL
 | 24/11/2017 
Fa més de 10 anys que l’IRTA-CReSA duu a terme el diagnòstic i assessorament tècnic del programa de vigilància del Virus del Nil Occidental Catalunya com a encàrrec per part del DARP. El seu objectiu és detectar precoçment la circulació d’aquest que pot afectar a aus salvatges i èquids i és transmès per mosquits vectors a les persones.