NOVETATS

 • El DARP lluita contra el malbaratament alimentari

  26/04/2018 - El DARP lluita contra el malbaratament alimentari
 • Jornades tècniques del 30 d'abril al 06 de maig

  26/04/2018 - Jornades tècniques del 30 d'abril al 06 de maig
 • Nous reconeixements a l'oli produït pels alumnes de l'Escola Agrària de Gandesa

  25/04/2018 - Nous reconeixements a l'oli produït pels alumnes de l'Escola Agrària de Gandesa
 • Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma

  24/04/2018 - Es publiquen dos fulls informatius amb les pràctiques agràries més efectives de lluita contra el cargol poma
 • “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

  24/04/2018 - “International Cooperation for empowerment and ValidatIon of Competences among nautical Schools – C.I.V.I.C.S.”

Informació tècnica, Sanitat Vegetal, Vinya i vi
D'acord amb la tradició vitivinícola de Catalunya, RuralCat dedica aquest apartat a les últimes novetats en el camp de la vinya i el vi. D'aquesta manera, la secció inclou les notícies més rellevants sobre ajuts, l'Observatori de la Vinya i el Vi, les D.O. o els avisos fitosanitaris que es publiquen mensualment.

Imatge de la jornada celebrada a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Font: IRTA
VINYA
 | 21/11/2017 
Experts del món del vi participen a una jornada organitzada per l’IRTA i RedVitis per a debatre les principals estratègies per a assolir una producció vinícola més sostenible
Un atac important de pugó en el panís pot arribar a assecar les fulles i beines de les panotxes. Autor: Jordi Ruestes
SANITAT VEGETAL
 | 31/07/2017 
RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
El mapa de la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, el trobareu a l'Oficina de Fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes, amb més informació i xifres.
FERTILITZACIÓ
 | 10/01/2017 
Van néixer per oferir unes recomanacions d'adobatge robustes que ajudessin a recuperar la qualitat dels aqüífers i per obtenir unes produccions òptimes i de qualitat.
null
SECTOR VTIVINÍCOLA
 | 25/07/2016 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també està treballant en un Decret que regularà el control del potencial vitícola a Catalunya. L'objectiu és l'adaptació de la normativa catalana a la normativa europea i donar cobertura amb rang de llei d'àmbits regulats per normes reglamentàries o estatals, a més d'impulsar la simplificació administrativa.
RECERCA
 | 20/04/2016 
Investigadors de l'IRTA han participat en el desenvolupament d'un nou producte basat en Candida sake, un microorganisme de biocontrol innocu, l'ús del qual constitueix una de les alternatives més interessants als fungicides químics.

Dosa3D redueix l’ús de fitosanitaris en cultius 3D

SANITAT VEGETAL
 | 05/04/2018 
Ja pots provar Dosa3D, en la versió en línia o en aplicació, per establir la dosi òptima de fitosanitaris en fruiters, vinyes, ametllers, oliveres i cítrics, tenint en compte la plaga o malura, el producte i l’equip de tractaments.

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes d'abril

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Butlletins d’informació fitosanitària per al març

SANITAT VEGETAL
 | 27/02/2018 
RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Una xarxa d’estacions meteorològiques per lluitar contra el míldiu

El Servei de Sanitat Vegetal del DARP, l’IRTA Mas Badia i el Consell Regulador de la DO Empordà engeguen una xarxa d’estacions meteorològiques per ajudar els viticultors a combatre de forma més ecològica el míldiu.

Butlletins d’informació fitosanitària per al febrer

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Denominacions d'Origen

Els Premis Cartaví 2016 ja estan en marxa

Catalunya comptarà amb un panel de tast oficial de vins

Hotels amb DO i Vinum, a favor del vi català

Una de cada tres ampolles de vi consumides és duna DO catalana