NOVETATS

 • El DARP publica un estudi científic sobre les badies del Delta de l'Ebre i el seu entorn

  23/01/2018 - El DARP publica un estudi científic sobre les badies del Delta de l'Ebre i el seu entorn
 • Fitxa Tècnica sobre l’efecte de diferents insecticides per al control de Pseudococcus viburn en pomera

  22/01/2018 - Fitxa Tècnica sobre l’efecte de diferents insecticides per al control de Pseudococcus viburn en pomera
 • Jornades tècniques de la propera setmana

  22/01/2018 - Jornades tècniques de la propera setmana
 • Fitxa Tècnica sobre l’efectivitat del control biològic per al pugó gris de la pomera

  18/01/2018 - Fitxa Tècnica sobre l’efectivitat del control biològic per al pugó gris de la pomera
 • Fira de Mollerussa obre les inscripcions per a la Borsa Interpirinenca de Cereals

  18/01/2018 - Fira de Mollerussa obre les inscripcions per a la Borsa Interpirinenca de Cereals

Informació tècnica, Sanitat Vegetal, Vinya i vi
D'acord amb la tradició vitivinícola de Catalunya, RuralCat dedica aquest apartat a les últimes novetats en el camp de la vinya i el vi. D'aquesta manera, la secció inclou les notícies més rellevants sobre ajuts, l'Observatori de la Vinya i el Vi, les D.O. o els avisos fitosanitaris que es publiquen mensualment.

Imatge de la jornada celebrada a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Font: IRTA
VINYA
 | 21/11/2017 
Experts del món del vi participen a una jornada organitzada per l’IRTA i RedVitis per a debatre les principals estratègies per a assolir una producció vinícola més sostenible
Un atac important de pugó en el panís pot arribar a assecar les fulles i beines de les panotxes. Autor: Jordi Ruestes
SANITAT VEGETAL
 | 31/07/2017 
RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
El mapa de la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, el trobareu a l'Oficina de Fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes, amb més informació i xifres.
FERTILITZACIÓ
 | 10/01/2017 
Van néixer per oferir unes recomanacions d'adobatge robustes que ajudessin a recuperar la qualitat dels aqüífers i per obtenir unes produccions òptimes i de qualitat.
null
SECTOR VTIVINÍCOLA
 | 25/07/2016 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també està treballant en un Decret que regularà el control del potencial vitícola a Catalunya. L'objectiu és l'adaptació de la normativa catalana a la normativa europea i donar cobertura amb rang de llei d'àmbits regulats per normes reglamentàries o estatals, a més d'impulsar la simplificació administrativa.
RECERCA
 | 20/04/2016 
Investigadors de l'IRTA han participat en el desenvolupament d'un nou producte basat en Candida sake, un microorganisme de biocontrol innocu, l'ús del qual constitueix una de les alternatives més interessants als fungicides químics.

Fitxa Tècnica sobre l'efectivitat d'extractes vegetals rics en silici en el cultiu de vinya ecològica

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat una nova fitxa tècnica amb els resultats d’un projecte de recerca dedicat a determinar l’efectivitat de l’aplicació d’extractes vegetals en el control de malalties fúngiques de la vinya.

Butlletins d’informació fitosanitària per al gener

SANITAT VEGETAL
 | 02/01/2018 
RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Noves guies de Bones Pràctiques i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles i per a la producció d’olives

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica una nova edició de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene a les explotacions vitícoles” i de la “Guia de Bones Pràctiques Agràries i de Pràctiques Correctes d’Higiene per a la producció d’olives”.

El desenvolupament de certes varietats de vinya permetria reduir l’ús de fitosanitaris

Experts del món del vi participen a una jornada organitzada per l’IRTA i RedVitis per a debatre les principals estratègies per a assolir una producció vinícola més sostenible

El DARP obre una bústia de dubtes sobre la normativa de producció ecològica

La Unitat de Producció Agrària Ecològica del Serveis d'Ordenació Agrícola del Departament d'Agricultura (DARP) posa a disposició dels operadors ecològics o de qualsevol interessat en certificar-se una bústia de dubtes normatius relacionats amb la producció agroalimentària ecològica

Denominacions d'Origen

Els Premis Cartaví 2016 ja estan en marxa

Catalunya comptarà amb un panel de tast oficial de vins

Hotels amb DO i Vinum, a favor del vi català

Una de cada tres ampolles de vi consumides és duna DO catalana