ECOLÒGICA | 03/01/2018  CCPAE

El CCPAE impulsa el projecte educatiu Ecosegell.cat

Ecosegell.cat ensenya a nenes i nens de 10 a 14 anys què és la producció agrària ecològica i com és l’etiquetatge dels aliments bio. Aquests recurs pedagògic consta de tres jocs en línia: un qüestionari, un taller d’etiquetes i una activitat per cuinar.

Font: CCPAE

Font: CCPAE

L'Ecosegell.cat és un recurs pedagògic i didàctic digital que consta de dos materials, una guia per al professorat i tres jocs digitals dirigits a l’alumnat:

  • Ecotest: un qüestionari tipus test per assolir coneixements bàsics sobre la producció agrària ecològica.
  • Fes la teva etiqueta: per dissenyar l’etiqueta d’un producte ecològic segons la normativa.
  • Mmm... avui cuinaré: que ofereix dues receptes per cuinar virtualment, anant abans a una botiga virtual per triar els aliments ecològics necessaris per fer les receptes.

La guia per al professorat incorpora el context curricular i els continguts teòrics que es treballen amb el recurs, a més de constar de dues activitats complementàries d’investigació i recerca.

Els principals destinataris són el nens i nenes de 10 a 14 anys, és a dir, la franja d’edat corresponent al cicle superior de primària i al primer i segon curs de secundària. És un recurs pensat per treballar a l’escola, però també es pot treballar a qualsevol altre lloc, ja que és d’accés lliure i gratuït per a tothom.

Els principals objectius que vol assolir el projecte són:

  • Donar a conèixer els principis de la producció agrària ecològica
  • Donar nocions bàsiques del sistema de certificació i l’etiquetatge ecològic
  • Incentivar valors i actituds familiars respectuoses amb la salut i l’entorn

L’Ecosegell està allotjat a la xarxa i s’accedeix a través del web www.ecosegell.cat.

 

Una iniciativa inèdita

Ecosegell.cat és la primera iniciativa d’aquest tipus dirigida a escoles a tot l’Estat espanyol. És un material original, creatiu, innovador i ecològic, i pretén assolir els objectius de manera didàctic, multidisciplinària i vivencial.

El CCPAE ha dirigit i promogut el projecte, i ha comptat amb la coordinació i redacció de continguts de l’Associació Vida Sana, a través del seu projecte MamaTerra, i ha encarregat la il·lustració, el disseny i la programació a Ecotrui. Ambdues organitzacions estan compromeses amb l’alimentació ecològica i el medi ambient.

El més llegit

Jornades tècniques de l’11 al 17 de febrer

El DARP publica la fitxa tècnica “La tòfona, un recurs econòmic en creixement”

El proper 11 de febrer s’obren les inscripcions a 5 cursos de formació a distància