AJUTS | 23/03/2018  Fons Europeus

Ajuts per accelerar startups del sector agrari o de la cadena alimentària

L’EIT (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia) és una institució independent de la Unió Europea que vol impulsar la innovació i la emprenedoria a Europa. Així mateix, contribueix fortament amb els objectius del programa de recerca Horizon 2020.

  1. Fons Europeus a Catalunya
  2. Horizon 2020

L’EIT Food és un consorci paneuropeu que busca la innovació en el sector alimentari. MassChallenge és una xarxa global d’acceleradors (zero-equity) de startups. 

Actuant conjuntament (EIT Food i MassChallenge), aquest accelerador multilocal donarà suport a 40 startups durant un programa de 4 mesos. 

Les empreses seleccionades rebran:

  • L’oportunitat de guanyar 180.000€ en premis
  • Accés a tecnologia i mercats internacionals
  • Coaching i tutoria duts a terme per líders en el sector de l’alimentació i acadèmics de renom internacional amb coneixements específics per desenvolupar expertesa en la innovació alimentària

Horizon 2020 és el programa de finançament a la recerca i a la innovació més gran d'Europa. És l'instrument financer que permet el desenvolupament de la Unió per a la Innovació, una iniciativa d'Europa 2020, per a finançar iniciatives i projectes d'investigació i innovació, desenvolupaments tecnològics, projectes de demostració, etc. En conjunt l'objectiu d'Horizon 2020 és garantir l'avanç en la ciència, eliminar les barreres a la innovació i facilitar, tant al sector privat com al públic, el treball conjunt per a la innovació.