PREMIS | 07/05/2018  Ruralcat

L’Escola Agrària d’Espiells participa en la XIII European Wine Championship 2018

L’Escola Agrària d’Espiells ha participat en el XIII European Wine Championship 2018, el concurs interescolar de viticultura i enologia celebrat a Eslovènia, on ha obtingut una bona participació.

Notable participació de l’Escola Agrària d’Espiells en el XIII European Wine Championship 2018, el concurs interescolar de viticultura i enologia celebrat del 25 al 29 d’abril a Novo Mesto (Eslovènia). La competició es realitza entre 30 escoles de diferents regions vinícoles, representant 12 països europeus. EUROPEA-International. L’escola organitzadora era la GRM Novo Mesto (Center Biotehnike in Turizma), un centre d'ensenyament professional que imparteix diferents especialitats d’agricultura i ramaderia i, especialment, viticultura i enologia.


Hi varen participar 60 alumnes d’entre 18 i 25 anys, i els guanyadors van ser 1r Fabian Korb (Krems-Àustria), 2n Michel Camponovo (Changins-Suïssa) i 3a Amelia Rieder (Klosterneuburg-Àustria). Els alumnes d’Espiells Ferran Lacruz i Marc Casaramona, que varen anar acompanyats pel professor Joan Solé, varen quedar ben classificats (14è i 27è), destacant molt bona puntuació en la proves de poda, maneig de fitosanitaris, correcció de vins i tast. El concurs estava molt ben organitzat, amb proves de viticultura i enologia, i els participants varen gaudir d'una gran experiència, ja que a més del concurs varen fer visites culturals a la zona i a cellers i altres activitats d’intercanvi entre alumnes i professors dels diferents països. L'allotjament i el concurs es va desenvolupar a l’Escola de Novo Mesto, la qual cosa facilitava la realització de l'esdeveniment. 


La clausura de l'estada va ser a càrrec dels professors organitzadors, Mateja Prus i France Absec, i del coordinador de l'associació d'escoles vitícoles EUROPEA-VITIS, el professor Rainer Vogler, de la Wein und Obstbauschule de Krems (Àustria).

El més llegit

Jornades tècniques del 15 al 21 d’octubre

La Cooperativa agrària Plana de Vic ha desenvolupat un concentrador de purins en dues fases per millorar l’eficiència en la gestió de les dejeccions

S’obren les inscripcions a 11 cursos de formació a distància