ESCOLES AGRÀRIES | 06/06/2018  Ruralcat

Les escoles de Gandesa i Espiells participen en el XIII Congrés d'Escoles Vitícoles Europees

Una quarantena d’escoles de 12 països europeus han participat en el XIII Congrés d'Escoles Vitícoles Europees celebrat a Baden-Württemberg (Alemanya), dedicat a l'E-learnig i l'aprenentatge 4.0. Els centres catalans participants han estat l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech i l’Escola Agrària de Gandesa.

Imatge del XIII Congrés d'Escoles Vitícoles Europees. Font: DARP

Imatge del XIII Congrés d'Escoles Vitícoles Europees. Font: DARP

Durant el congrés, organitzat a l’Escola de Weinsberg i amb una durada de quatre dies, s’han realitzat diferents treballs pedagògics, visites a l’entorn i a una cooperativa vitícola, així com un sopar presidit per autoritats locals i europees. També han pogut conèixer el funcionament del centre alemany de la mà dels seus responsables i dels mateixos alumnes.

Els participants també han pogut explorar les noves tendències en l’ús de les noves tecnologies en entorns professionals i de formació i les seves possibilitats, amb especial èmfasis en les aplicacions per a ordinadors i dispositius mòbils, així com eines i plataformes interactives com per exemple Moodle, Kahoot o Webinar. 

També s’ha presentat, com a exemple de la seva aplicació, el projecte Sparkling wine, que tindrà una durada de dos anys, on els alumnes autogestionaran la producció i comercialització d’un vi escumós amb el suport dels formadors. 

Precisament, aquest projecte és semblant al que duu a terme l’EA de Gandesa, on cinc alumnes s’encarreguen de la producció d’un vi, des de la verema fins a l’embotellament, i que podria beneficiar-se incorporant algunes de les experiències de l’alemany. 

La Xarxa d'Escoles Vitícoles Europees promou la mobilitat i l’intercanvi d’experiències i la col·laboració entre el professorat i l’alumnat de 40 escoles de 12 països diferents. 

Les escoles es troben bianualment en el congrés, que es dedica a una temàtica concreta i també serveix per fer seguiment de les col·laboracions existents i establir-ne de noves. Fruit de la reunió d’enguany, les escoles catalanes han reforçat les accions per a l’intercanvi d’alumnes dins el programa Erasmus. L’Escola d’Espiells també ha obert tràmits per a col·laborar amb l’escola Avize Viticampus, situada a la Champagne (França), en la recerca de pràctiques empresarials per als estudiants i l’experimentació.

La Xarxa també organitza cada any el European Wine Championship, en què hi participen una seixantena d’alumnes en diferents proves. A més de la competició gaudeixen de visites culturals i a cellers, fet que ho converteix en una gran experiència d’intercanvi entre alumnes i professors de diferents països. 

Jornades tècniques de l’11 al 17 de febrer

El DARP publica la fitxa tècnica “La tòfona, un recurs econòmic en creixement”

El proper 11 de febrer s’obren les inscripcions a 5 cursos de formació a distància