VI | 06/11/2018  Ruralcat

La Guia de Vins de Catalunya premia el Picapoll Negre 2015 com a millor vi català

El Museu Marítim de Catalunya va acollir ahir la presentació de ‘La guia de vins de Catalunya 2019’, dels autors Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, i es van entregar els premis als vins que han obtingut major puntuació.

La Guia de Vins ha presentat una nova aplicació digital mòbil

La Guia de Vins ha presentat una nova aplicació digital mòbil

La Guia de Vins de Catalunya és una publicació que va néixer a l’any 2008 per informar al consumidor sobre la valoració dels vins catalans, de les 12 Denominacions d’Origen i vins sense DO, a partir d’un model de tast a cegues que puntua tots els factors que intervenen en un vi.

La guia, que es va presentar en un acte al Museu Marítim de Barcelona, arriba enguany a la seva 11ª edició. Per elaborar-la s'han tastat més de 1.400 vins de 267 cellers. Com a novetat, aquest any la Guia de Vins ha presentat una nova aplicació digital mòbil on poder consultar tots els vins de l’edició i poder fer cerques exhaustives d’estils de vins.

Durant la presentació es van donar a conèixer els vins que han obtingut major puntuació, que van ser premiats amb els Premis La Guia 2019. Segons la Guia, el millor vi català és el Picapoll Negre 2015 del Celler Oller del Mas, de la DO Pla del Bages, que també s'ha endut el premi al millor Vi Negre i el millor Vi de Varietat. El premi al Millor Blanc s'ha repartit, ex aequo, entre el Metamorphika Sumoll Blanc Brisat 2017, del Celler Costador, de la DO Catalunya i el Masia Carreras Blanc 2016 del Celler Martí Fabra de la DO Empordà.  

El premi al millor Rosat ha estat repartit entre l'Escabeces 2016 de les Vinyes del Tiet Pere, de la DO Tarragona, el Finca Olivardots Rosa d'Àmfora 2017, de les Vinyes d’Olivardots, de la DO Empordà, i el Dido "La Solució Rosa" 2016 del Celler Venus La Universal, de la DO Montsant. El millor Escumós ha recaigut en el Paratge Qualificat Turó d'en Mota 2004, del Celler Recaredo, de la DO Cava i el millor Vi Dolç és l'Alta Alella 1981 Ismael Manaut del Celler Alta Alella, de la DO Alella.

En les categories de premis honorífics, els guanyadors han estat el Premi La Guia 2019 Vi de Patrimoni a La Pell Negre 2017 del Celler Lagravera, DO Costers del Segre, el millor Vi de Cupatge Històric a Mestres Mas Via Vintage Brut Gran Reserva Mágnum 2000 de Caves Mestres, DO Cava, la Trajectòria a Pere Bonet i Ferrer, la millor Carinyena Negra 2019 a Vall Llach Mas de la Rosa Vi de Finca 2016 del Celler Vall Llach, DOQ Priorat, la millor Garnatxa Negra 2019, ex aequo, a Venus de La Figuera 2014 del Celler Venus La Universal, DO Montsant i Vi d'Altura a Les Manyes 2015 de Terroir al Límit, DOQ Priorat, el Premi La Guia al Millor Sumoll Negre 2019 a Sumoll de Solergibert 2017 del Celler Solergibert, DO Pla de Bages, el millor Trepat Negre 2019 per La Coma Trepat 2017 del Celler Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà, millor Garnatxa Blanca al Pla de Pey 2016 de Vins El Tros, DO Terra Alta, el millor Macabeu a Brisat del Coster Macabeu 2017 del Celler Mas Foraster, DO Conca de Barberà, el millor Moscatell 2019 a Vinum Verum Muscat 2016 de Terroir al Límit, DOQ Priorat, el millor Parellada 2019 a L'Home Peix 2017 d’Agrícola de Corbera d’Ebre, DO Terra Alta, el millor Picapoll Blanc 2019 a Foranell Picapoll 2016 del Celler Quim Batlle, DO Alella, i el millor Xarel·lo Blanc 2019 a Tiques 2017 de Joan Rubió, vi sense DO.

Durant l’acte, un total de 114 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes van oferir tastos de més de 200 referències.

 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques del 12 al 18 de novembre

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de novembre

A partir del mes de novembre entra en vigor l’obligació d’aplicar purins amb sistemes alternatius al ventall