PREMIS | 26/11/2018  Ruralcat

Els Porc d’Or 2018 premien un total de 43 explotacions porcines

Prop de 1.000 professionals del sector porcí van acudir el passat divendres 23 a Lleida a la celebració de la XXV edició d'aquests guardons que premien l’excel·lència en la producció porcina.

Per primera vegada, Catalunya i Aragó van empatar en la classificació de comunitats autònomes premiades

Per primera vegada, Catalunya i Aragó van empatar en la classificació de comunitats autònomes premiades

Prop d’un miler de professionals del sector porcí, entre productors, tècnics i veterinaris, així com representants de l'administració i de les principals associacions sectorials van assistir a Lleida a la celebració de la XXV edició dels prestigiosos premis Porc d'Or, organitzats per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Un total de 49 guardons han estat lliurats a 43 a explotacions de porcí de set comunitats autònomes i 15 províncies com a reconeixement a la seva tasca i esforç diari

De caràcter anual i àmbit estatal, aquests guardons, que representen l'excel·lència en la producció porcina, s'atorguen a les explotacions adherides al BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol).

La granja Peculo – Agropecuaria del Isábena, de l’empresa Mazana Piensos Compuestos, situada a Osca, es va endur el màxim guardó, el Porc d'Or de Diamant. El Premi especial del MAPA (Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació) a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient” va recaure a la granja de Pontevedra Sueiro. Una granja de Girona, Can Ballau, de l’empresa Can Ballau SCP (Pinsos Sant Antoni), va rebre el premi a la Màxima Productivitat per arribar a la xifra rècord de 38,97 garrins deslletats per truja i any. Per la seva part, Explotaciones Pellicer Sorolla S.L. va ser reconeguda amb el Porc d’Or Zoetis a la Innovació pel seu nou projecte dirigit a reduir les baixes per aixafament en la maternitat porcina mitjançant l'ús d'un sistema d'aire comprimit.

Els 45 premis restants, estatuetes d'or, plata i bronze atorgades en base als criteris tècnics de Productivitat Numèrica (PN), Taxa de Parts (TP) i Longevitat (LG), s'han repartit entre set comunitats autònomes i catorze províncies.

Per primera vegada, Catalunya i Aragó van empatar en la classificació de comunitats autònomes premiades, amb 13 guardons. En tercer lloc, Castella i Lleó, que va rebre 6 guardons, seguida per Navarra, amb cinc, i Galícia, amb quatre. Van tancar la classificació Castella La Manxa i La Rioja amb dos premis cada una.

La cerimònia va comptar amb la presència del secretari general d'Agricultura i Alimentació del MAPA, Fernando Miranda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Usall i el president de l'Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Manuel García, entre d’altres.

Aquesta XXV edició ha acumulat un total de 127 nominacions i 45 premiats per cada categoria i per cada criteri, d'entre prop de 800 explotacions i més de 950.000 reproductores analitzades adherides al BDporc, en base als criteris reguladors i al reglament dels premis Porc d'Or.

 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques del 10 al 16 de desembre

El Departament d'Agricultura efectua el pagament dels ajuts directes de la PAC del 2018 per un import de 218,3 M€

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de desembre