PITA 2016 | 14/12/2016  RuralCat

Torna el Premi PITA!

El Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) es fa gran: el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat la seva 15à edició. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 18 de juny.

Detall del pòster del PITA 2016

Amb el premi PITA la Generalitat i el Departament volen reconèixer la innovació realitzada a les empreses agràries, l’agroindústria i les persones joves emprenedores del sector. També vol fomentar i incentivar les accions capdavanteres que signifiquin l’obtenció d’un nou producte, procés o gestió orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria i una al/a la jove emprenedor/a innovador/a, dotades amb 6.000 euros cadascuna, i també hi ha tres nominacions o finalistes a les tres modalitats amb una dotació de 2.000 euros cadascuna.

El termini per a la presentació de candidatures és del 19 d’abril al 18 de juny 2016.

 

15 ANYS DE RECONEIXEMENT A LA INNOVACIÓ

 

Els premis PITA van néixer l'any 2001 amb l'objectiu d'incentivar la innovació tecnològica del sector agroalimentari per donar resposta a les demandes de productes de qualitat, segurs i produïts d'una manera respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal.

Amb els anys es va veure la necessitat de distingir els diversos tipus d'innovació dins el sector i l'any 2005 es van crear dues modalitats, una per agroindústries i l'altra per empreses agràries. Com que el sector continuava evolucionant, en la convocatòria del 2012, el Departament d'Agricultura va decidir crear una tercera categoria destinada específicament a persones joves emprenedores.

Ara, el 2016, celebrem la seva XV edició! Per això, a RuralCat (Premi PITA) hi pots trobar informació sobre aquesta convocatòria i tota la seva trajectòria: qui es va presentar cada any, qui va guanyar, qui va fer entrega dels guardons, entrevistes i vídeos amb els principals protagonistes ... fins i tot pots veure els pòsters de cada edició!
 

Jornades tècniques del 10 al 16 de desembre

El Departament d'Agricultura efectua el pagament dels ajuts directes de la PAC del 2018 per un import de 218,3 M€

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de desembre