NOTÍCIESNovetats

ENTREVISTA
 | 10/08/2018 

“La prioritat de PRIMA és entendre els lligams entre l’aigua, l’agricultura i l’alimentació i promoure’n una gestió integrada”

PRIMA és una iniciativa de 19 països de la vora del Mediterrani que, amb un fort suport de la Comissió Europea, promou i finança la recerca en aigua, agricultura i alimentació. La Fundació PRIMA, amb seu a Barcelona, va néixer amb l’objectiu de desenvolupar i aplicar solucions innovadores, eficients i sostenibles per la producció i subministrament d’aliments i aigua al Mediterrani.

PROJECTES EUROPEUS
 | 27/07/2018 

El projecte Cleanleach, finalista als premis Medi Ambient 2018 de la Generalitat de Catalunya

El sistema Cleanleach, desenvolupat pel programa de Gestió Integral de Residus Orgànics de l’IRTA, ha estat finalista als premis Medi Ambient 2018, atorgats per la Generalitat de Catalunya.

INNOVACIÓ
 | 27/07/2018 

La UPC presenta DOSAVIÑA, una app per a optimitzar l’aplicació de productes fitosanitaris en el sector vitícola

L’aplicació, que ha estat desenvolupada per la Unitat de Mecanització Agrària (UMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya amb el suport del Ministeri d’Agricultura i el projecte europeu LIFE, permet ajustar la quantitat adequada de productes fitosanitaris.

INNOVACIÓ
 | 25/07/2018 

Augmenta el nombre d’empreses innovadores, segons les dades del Baròmetre de la Innovació a Catalunya 2017

Segons les dades de l’estudi que avalua el nivell d’innovació de les empreses catalanes, també augmenta la incorporació de les noves tecnologies per a la transformació digital i augmenten els recursos destinats a l’R+D.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 25/07/2018 

L’IRTA llança una enquesta per al desenvolupament de nous productes que valoritzin la carn del Pirineu i el peix local

El qüestionari forma part d’un procés demostratiu de creativitat i innovació que l’IRTA està duent a terme per a agrupacions de productors agroalimentaris.

ALTRES BUTLLETINS

Consulti altra informació destacada relativa a l’àmbit de l’R+D+I a través dels butlletins electrònics editats per les següents entitats i organitzacions: