La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

ENTREVISTA
 | 03/07/2020 

“Haver transformat la granja en ecològica ens fa més sostenibles mediambientalment i aporta un major valor afegit als nostres productes”

La granja lletera SAT la Reula, ubicada a Fígols d’Organyà (Alt Urgell), ha convertit la seva granja de producció de llet convencional creada el 1949 en una granja ecològica per desenvolupar una millora del benestar i salut animal i de la sostenibilitat ambiental així com també per oferir al consumidor productes lactis naturals. En el projecte també s’hi suma la transformació de 25 hectàrees de bosc en desús en prats de pastura i devesa per a les vedelles i vaques eixutes. També realitzen una tasca de divulgació dels coneixements bàsics sobre la pagesia, l’entorn rural i la producció ecològica mitjançant les visites guiades a les instal·lació adreçades tant a escoles com a famílies. Aquest projecte ha estat guanyador del premi PITA 2019 en la modalitat d’Empresa agrària.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 02/07/2020 

Aprovat el Decret que estableix el Reglament de la Llei de les Organitzacions Interprofessionals Agroalimentàries de Catalunya

La nova normativa respon a una necessitat del sector de disposar d’instruments per a ser competitius i guanyar massa crítica en els mercats.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 29/06/2020 

El volum de les exportacions del sector agroalimentari a Catalunya ha augmentat un 3,8% al 2020

El DARP publica la informació elaborada sobre el comerç exterior de Catalunya fins al mes d'abril d'enguany, en base a la publicació del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


Col·legis col·laboradors

NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA