DOSSIER TÈCNIC | 02/12/2016  RuralCat

Núm. 83: "Nous models de producció saludables i sostenibles en el sector carni"

Portada del Dossier Tècnic 83:

Portada del Dossier Tècnic 83: "Nous models de producció saludables i sostenibles en el sector carni"

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha editat aquest Dossier Tècnic sobre el sector carni i el repte d’oferir als consumidors aliments segurs, saludables i sostenibles. També ens informa sobre la reducció de sal i greix en derivats carnis elaborats en petits establiments de carnisseria i cansaladeria-xarcuteria, i la producció de carn de porc amb alt contingut en àcid oleic.

L’objectiu d’aquesta publicació és fer un breu repàs a algunes de les innovacions que el sector carni ha introduït en la producció de carn i productes carnis, tant des del punt de vista de la producció ramadera com de la indústria, amb la finalitat de donar resposta a les demandes del consumidor, que cada vegada està més interessat per seguir una dieta saludable i on determinades informacions que periòdicament surten als mitjans de comunicació fa que de vegades tinguin dubtes sobre la seguretat i la sostenibilitat del consum.

Aquest monogràfic compta amb la presentació del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Antoni Díaz Vendrell. Ha estat possible gràcies a la participació dels tècnics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-xarcuters, de la Fundació Oficis de la Carn, i de Selección Batallé, S.A. També, en l’entrevista de la contraportada, podem conèixer l’opinió de Carmen Vidal Carou, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia, Campus de l’Alimentació, de la Universitat de Barcelona (UB).
 

Es publica la distribució general de la superfície de Catalunya de 2019

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol

Es publiquen les dades de superfícies municipals de tots els conreus de Catalunya de la campanya 2019